Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.01.2019.
09:16
blic.rs A

"SNS spremna za izbore, sve zavisi od Kosova"

Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je na skupu naprednjaka u Zemunu da bi, pošto ih opozicija traži, što se njega tiče bili raspisani izbori, piše Blic.

EPA/Andrej Cukic
Aleksandar Vučić

Ovaj list navodi i da je Vučič poručio i da se ne vodi interesima zemlje i Srba na Kosovu i dodaje da konačna odluka o ovom važnom pitanju, ipak, nije doneta.

To piše današnji "Blic" i dodaje da konačna odluka o ovom važnom pitanju, ipak, nije doneta. 

O vanrednim parlamentarnim izborima govori se u političkim kuloarima već duže vreme, a njihovi najglasniji zagovornisi su, što se SNS-a tiče, ministar policije Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, piše list. 

Na skupu SNS-a o izlasku na birališta govorio je i Vučić, a kako je "Blicu" potvrđeno iz tri izvora, rekao je i da će ako izbora bude, biti pozvani "posmatrači, ali i kontrolori izbora iz sveta". 

Vučić je otprilike rekao: "Opozicija traži izbore i ja bih im lično dao da nije u pitanju interes Srbije i narod na Kosovu. Pošto ih traže, ako se slože neke stvari, a da ne bude protiv interesa Srbije, daćemo im izbore. I ne samo to. Pozvaćemo sve moguće posmatrače i kontrolore izbora iz sveta i koga oni hoće, pa da vidimo ko će pobediti. Kad ih pobedimo, a biće teško, opet će posle svega pričati da su bili neregularni", otkriva izvor "Blica". 

Sagovornici lista kažu i da se tokom obraćanja članstvu, šef SNS-a osvrnuo i na odnos opozicije s nekim diplomatskim predstavništvima. 

- Jer njih zanima samo mišljenje ambasada, kako da napune džepove. Obećavaju svašta samo da nas sklone. Ja neću sve da dam od države kako bismo bili vlast - rekao je sagovornik "Blica". 

Na sastanku je bilo prisutno oko 3.000 članova i funkcionera SNS-a, a sem izbora, tema je bila i predstojeća poseta predsednika Rusije Vladimira Putina. 

Na skupu u hali "Pinki" govorio je i Stefanović koji je, upitan da li je bilo reči o eventualnim vanrednim izborima, odgovorio da o svemu treba da se razmisli i da treba gledati šire interese, a ne samo interese stranke. 

- Mi smo uvek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju. Trenutno obilazimo stranačke odbore po Srbiji, a kad budemo imali konkretno mišljenje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavestićemo o tome javnost. Želimo da u razgovoru s narodom dođemo do najvažnijih stvari - poručio je Stefanović, prenos list.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online