Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.11.2017.
01:30
telegraf.rs, Vestionline A

Šokirala naučnike: Ona jede sve, nikada ne vežba i ceo život je fit

Britanka En Mari Martin je žena koja nikada nije držala dijete, jede šta joj padne pod ruku, ne izbegava fast fud i ne vežba. Ne voli da pešači previše, ne podnosi džoging i teretane.

facebook.com/Anne-Marie Martin
En Mari Martin - prirodna lepota

Uprkos tome je fit i nikada nema problem sa kilogramima. Naučnici su je analizirali, pokušavajući da odgonetnu u čemu je tajna.

Kad god nema vremena da kuva, ona svrati do fast fuda bez griže savesti.

Ona vam u lice kaže da može da jede sve što hoće, a da ne dobije ni gram. Rodila je dvoje dece. Radi u kancelariji, malo hoda, pa su je zbog toga različiti stručnjaci podvrgli testovima kojim su pokušali da odgonetnu tajnu njene savršene linije.

Stručnjaci su došli do sledećeg zaključka.

En Mari nema naviku da jede grickalice između obroka. Jede koliko god i šta god hoće, ponekada se čini da u sebe unese hranu za četvoro, ali dok gleda TV ne gricka čips, na poslu ne podleže iskušenju da uzme čokoladu.

- To je navika koju imam oduvek - izjavila je Meri.

Tu je i činjenica da kasno uveče ne jede. Ona i članovi njene porodice večeraju ranije i to je sve.

- Nikada uveče ne sedim i mislim: "Oooo čokolada". Zapravo ni ne volim slatkiše. Ne volim kolače. Pre neki dan mi je bio rođendan i nisam uzela ni parče torte - priča Meri.

En ne jede više kada je pod stresom ili je emotivno uznemirena.

- Kada imam loš dan nikada ne otvaram kutiju čokoladica ili kesu grickalica - priča ova Engleskinja.

Ona ne pije mnogo alkohola, možda čašu vina uveče, ali ponekada prođe i po nekoliko nedelja a da ne popije ništa.

Koliko je to važno? Eksperti kažu da jeste.

Konstantan unos vina ne samo da dodaje kalorije (čaša može da sadrži kalorija koliko i parče torte), već utiče i na to kako vaš organizam obrađuje masnoće i šećer.

Istraživanje navika En Mari je pokazalo i da kada jednog dana pretera sa hranom i nezdravim namirnicama, sledećeg dana jede manje, što nije planirano, već to radi nesvesno.

- Njena ishrana je uravnoteženija nego što ste mislili. Ima "ugrađen" sistem za kontrolu kalorija, a da toga nije ni svesna - kažu stručnjaci.

En nema probleme sa snom. Spava odlično. Obično je to devet sati u toku noći, a stručnjaci su analizirali fotografije na kojima spava i zaključili da joj je san dubok.

Kada su stigle analize bakterija iz njenog stomaka, lekari su zaključili da ima visok nivo "dobrih" bakterija.

- Volim hranu koju jedem. Ali možda ima nečeg u činjenici da su sve moje odluke o hrani nesvesne. Jedem ono što mi se jede i ne brinem preterano zbog toga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online