Utorak 07.11.2017.
01:30
telegraf.rs, Vestionline

Šokirala naučnike: Ona jede sve, nikada ne vežba i ceo život je fit

facebook.com/Anne-Marie Martin
En Mari Martin - prirodna lepota

Uprkos tome je fit i nikada nema problem sa kilogramima. Naučnici su je analizirali, pokušavajući da odgonetnu u čemu je tajna.

Kad god nema vremena da kuva, ona svrati do fast fuda bez griže savesti.

Ona vam u lice kaže da može da jede sve što hoće, a da ne dobije ni gram. Rodila je dvoje dece. Radi u kancelariji, malo hoda, pa su je zbog toga različiti stručnjaci podvrgli testovima kojim su pokušali da odgonetnu tajnu njene savršene linije.

Stručnjaci su došli do sledećeg zaključka.

En Mari nema naviku da jede grickalice između obroka. Jede koliko god i šta god hoće, ponekada se čini da u sebe unese hranu za četvoro, ali dok gleda TV ne gricka čips, na poslu ne podleže iskušenju da uzme čokoladu.

- To je navika koju imam oduvek - izjavila je Meri.

Tu je i činjenica da kasno uveče ne jede. Ona i članovi njene porodice večeraju ranije i to je sve.

- Nikada uveče ne sedim i mislim: "Oooo čokolada". Zapravo ni ne volim slatkiše. Ne volim kolače. Pre neki dan mi je bio rođendan i nisam uzela ni parče torte - priča Meri.

En ne jede više kada je pod stresom ili je emotivno uznemirena.

- Kada imam loš dan nikada ne otvaram kutiju čokoladica ili kesu grickalica - priča ova Engleskinja.

Ona ne pije mnogo alkohola, možda čašu vina uveče, ali ponekada prođe i po nekoliko nedelja a da ne popije ništa.

Koliko je to važno? Eksperti kažu da jeste.

Konstantan unos vina ne samo da dodaje kalorije (čaša može da sadrži kalorija koliko i parče torte), već utiče i na to kako vaš organizam obrađuje masnoće i šećer.

Istraživanje navika En Mari je pokazalo i da kada jednog dana pretera sa hranom i nezdravim namirnicama, sledećeg dana jede manje, što nije planirano, već to radi nesvesno.

- Njena ishrana je uravnoteženija nego što ste mislili. Ima "ugrađen" sistem za kontrolu kalorija, a da toga nije ni svesna - kažu stručnjaci.

En nema probleme sa snom. Spava odlično. Obično je to devet sati u toku noći, a stručnjaci su analizirali fotografije na kojima spava i zaključili da joj je san dubok.

Kada su stigle analize bakterija iz njenog stomaka, lekari su zaključili da ima visok nivo "dobrih" bakterija.

- Volim hranu koju jedem. Ali možda ima nečeg u činjenici da su sve moje odluke o hrani nesvesne. Jedem ono što mi se jede i ne brinem preterano zbog toga.

2020 © - Vesti online