Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.04.2017.
01:30
B92 A

Nije kasno za "poslednji voz": Evo koliko kilograma možete da skinete do leta

Teško da postoji dama koja je iskreno zadovoljna svojim telom, uglavnom je uzrok nezadovoljstva par kilograma viška ili nedovoljna zategnutost određenog dela tela. Proleće je idealna prilika da kroz adekvatan trening i redukovanu ishranu konačno rešite jedan veliki problem. Imate dva meseca do početka leta, počnite već danas.

pixabay.com
 

Uvek, u bilo kom poslu najvažnija stvar je postaviti realan cilj ispred sebe, šta je to što možete postiči za dva meseca?

- Uz redovan trening, redukovanu ishranu i kvalitetan oporavak za dva meseca možete smanjiti svoju telesnu masu od 8 do 10 kilograma i to na potpuno zdrav način bez ijednog suplementa.

- Za dva meseca treninga možete smanjiti obim struka za 2 do 10 cm što zavisi od viška masti koji imate u toj regiji.

- Već nakon dva meseca možete očekivati za 30% veći tonus ruku a naročito nadlaktice.

- Za dva meseca se možete spremiti da istrčite polumaraton.

- S obzirom na to da je mršavljenje uvek aktuelna tema, evo nekoliko saveta kako da ispunite svoj cilj za dva meseca.

Vežbe za izvajane ruke:

Trening redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja je ustvari vrlo jednostavan. Najbitnija stvar je da u vašem programu vežbanja glavno mesto zauzmu kompleksne vežbe koje aktiviraju velike grupe mišića, neke od tih vežbi su čučanj, iskorak, sklekovi, trbušnjaci ali i dosta drugih.

Sve one aktiviraju velike grupe mišića kao što su, noge, stomak, grudi i leđa, tajna je u tome što kompleksne vežbe prilikom kontrakcije mišića sagorevaju velike količine energije što je i glavni preduslov za smanjenje telesne mase.

Na početku bi najbolje bilo da broj ponavljanja za svaku vežbu bude 10, a kasnije povećavajte na 15 ili 20 u zavisnosti od napretka, tako ćete mišiće i tetive adekvatno pripremiti i adaptirati na treninge koji predstoje ali i održati intenzitet treninga koji nam je potreban.

Pošto imamo relativno mali period do kada treba da ispunimo svoj cilj, moramo biti efikasniji, savet je da u svoj plan treninga uvedete i kardio aktivnost u trajanju od minimum trideset minuta, učestalost treninga mora biti od 3 do 4 puta nedeljno, možete birati kardio spravu na kojoj ćete vežbati ali je preporuka da to bude traka, glajder ili steper.

Vežbe za savršeno oblikovanje nogu:

Kao što verovatno i znate trening redukcije telesne mase mora pratiti i adekvatna redukovana ishrana, trudite se da svakoga dana iz svoje ishrane izbacite neku lošu naviku, da smanjite i na kraju potpuno izbacite slatkiše i da izbegavate kasne obroke.

Suština je da stvorite kalorijski deficit, kalorijska potrošnja mora biti veća od kalorijskog unosa, da biste smršali jedan kilogram masti morate biti u deficitu od oko 8000 kalorija, neka vam to bude nedeljni cilj, smršajte 4 do 5 kilograma za mesec dana, to je sjajan rezultat.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online