Petak 21.04.2017.
01:30
B92

Nije kasno za "poslednji voz": Evo koliko kilograma možete da skinete do leta

pixabay.com
 

Uvek, u bilo kom poslu najvažnija stvar je postaviti realan cilj ispred sebe, šta je to što možete postiči za dva meseca?

- Uz redovan trening, redukovanu ishranu i kvalitetan oporavak za dva meseca možete smanjiti svoju telesnu masu od 8 do 10 kilograma i to na potpuno zdrav način bez ijednog suplementa.

- Za dva meseca treninga možete smanjiti obim struka za 2 do 10 cm što zavisi od viška masti koji imate u toj regiji.

- Već nakon dva meseca možete očekivati za 30% veći tonus ruku a naročito nadlaktice.

- Za dva meseca se možete spremiti da istrčite polumaraton.

- S obzirom na to da je mršavljenje uvek aktuelna tema, evo nekoliko saveta kako da ispunite svoj cilj za dva meseca.

Vežbe za izvajane ruke:

Trening redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja je ustvari vrlo jednostavan. Najbitnija stvar je da u vašem programu vežbanja glavno mesto zauzmu kompleksne vežbe koje aktiviraju velike grupe mišića, neke od tih vežbi su čučanj, iskorak, sklekovi, trbušnjaci ali i dosta drugih.

Sve one aktiviraju velike grupe mišića kao što su, noge, stomak, grudi i leđa, tajna je u tome što kompleksne vežbe prilikom kontrakcije mišića sagorevaju velike količine energije što je i glavni preduslov za smanjenje telesne mase.

Na početku bi najbolje bilo da broj ponavljanja za svaku vežbu bude 10, a kasnije povećavajte na 15 ili 20 u zavisnosti od napretka, tako ćete mišiće i tetive adekvatno pripremiti i adaptirati na treninge koji predstoje ali i održati intenzitet treninga koji nam je potreban.

Pošto imamo relativno mali period do kada treba da ispunimo svoj cilj, moramo biti efikasniji, savet je da u svoj plan treninga uvedete i kardio aktivnost u trajanju od minimum trideset minuta, učestalost treninga mora biti od 3 do 4 puta nedeljno, možete birati kardio spravu na kojoj ćete vežbati ali je preporuka da to bude traka, glajder ili steper.

Vežbe za savršeno oblikovanje nogu:

Kao što verovatno i znate trening redukcije telesne mase mora pratiti i adekvatna redukovana ishrana, trudite se da svakoga dana iz svoje ishrane izbacite neku lošu naviku, da smanjite i na kraju potpuno izbacite slatkiše i da izbegavate kasne obroke.

Suština je da stvorite kalorijski deficit, kalorijska potrošnja mora biti veća od kalorijskog unosa, da biste smršali jedan kilogram masti morate biti u deficitu od oko 8000 kalorija, neka vam to bude nedeljni cilj, smršajte 4 do 5 kilograma za mesec dana, to je sjajan rezultat.

2024 © - Vesti online