Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2230
1742
07.06.2016.
Cene u restoranu Skupštine Srbije treba znatno povećati
Tanjug

LjUBODRAG SAVIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta

- Gde god postoji mogućnost uvođenja ekonomskih cena treba ih uvesti. Nema nikakvog opravdanja da narodni poslanici plaćaju u skupštinskom restoranu hranu i piće po cenama nižim od onih u radničkoj menzi.

pixabay.com

DEJAN NIKOLIĆ, poslanik Demokratske stranke

- Kad su celodnevna zasedanja u restoran idem jer mogu da jedem, a da ne izlazim iz zgrade. Sa poslaničkom platom mogu sebi da priuštim veće cene, ali ne mislim da reforma društva treba da krene od skupštinskog restorana.

Za i protiv
1771
1395
06.06.2016.
Brana Crnčević treba da dobije ulicu u Beogradu
youtube.com/SuRTVCity

MILISAV SAVIĆ, pisac

- Bez obzira na to šta mislili o Brani Crnčeviću, lepo je davati ulicama imena pisaca. Pisci su manje grešni nego neki generali ili druge ličnosti koje su bile malo više u istoriji i koje takođe mogu da budu sporne.

youtube.com

SRĐAN TEŠIN, pisac

- Smatram da to nije u redu sudeći prema istorijskim događajima koji se vezuju za njegovo ime, a ne za književnost koju je stvarao. Njegovo političko delovanje je bilo radikalno i vezuje se za mračna vremena.

Za i protiv
3179
2972
03.06.2016.
Srpsku ugrožavaju stalni pokušaji da se ukine Dejtonski sporazum
Tanjug

DRAGAN ČAVIĆ, predsednik NDP-a

- Stalna je aspiracija bošnjačkog i hrvatskog političkog vrha od Dejtona do danas da se Dejtonski sporazum stavi van snage što generalno kod svih predstavnika u Republici Srpskoj nije prihvatljivo. To je kontinuitet koji do danas nije promenjen.

Tanjug

BRANISLAV BORENOVIĆ, predsednik PDP-a

- Ustavna pozicija RS je toliko jaka da ne postoji mogućnost da dođe do bilo kakve promene bez saglasnosti srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama. Međutim, loša ekonomska situacija može Republiku Srpsku da uruši iznutra.

Za i protiv
2276
2208
02.06.2016.
Teslinoj urni je mesto u Hramu Svetog Save
wikipedia.org

ĐAKON LjUBOMIR RANKOVIĆ, urednik "Glasa crkve"

- Imajući u vidu da je brdo Vračar simbol brdo celog jednog naroda, a imajući u vidu da je Nikola Tesla sin sveštenika i da je odrastao u svešteničkoj porodici, ne vidim razlog da prah velikog naučnika ne bude tamo. Tom brdu dao bi veliki novi simbol, veliku svetlost jednom narodu.

M. Purić

BRANKO KOVAČEVIĆ, predsednik Saveta BU

- Javnost u Srbiji podeljena je po tom pitanju. Čuvanje Tesline urne u muzeju je tradicija i presedan jer je reč o jedinstvenoj pojavi u svetu. Urna se čuva na mestu gde je predstavljeno celokupno Teslino nasleđe. Meni to ne smeta i navikao sam da se nalazi tamo još od gimnazijskih dana.

Za i protiv
2706
2348
01.06.2016.
Skupština Srbije treba da formira Anketni odbor o pritiscima na RIK
tanjug

ALEKSANDAR VUČIĆ, lider Srpske napredne stranke

- Tražićemo formiranje takvog odbora sa ciljem da ispita sve pritiske, pljačke i uvođenje jedne liste na silu u parlament. Nadam se da ćemo utvrditi ko su banditi koji su krali na izborima. Građani su bili svedoci neregularnosti u RIK-u.

M. Karović

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, lider Demokratske stranke Srbije

- Mi smo još pre mesec dana tražili formiranje Anketnog odbora koji će se baviti izbornom krađom. Vučić pokušava da zameni teze i da jednu megakrađu, nepravilnosti za koje imamo jake dokaze pretvori u priču - držite lopova.

Za i protiv
1984
2116
31.05.2016.
Srbija može da smanji javni dug kako to zahteva EU
www.mc.rs

MIROSLAV PROKOPIJEVIĆ, ekonomski analitičar

- Javni dug Srbija može značajnije da smanji ako se odluči na rigoroznu štednju od ove koja je trenutno aktuelna. To znači dodatno smanjenje plata i penzija, javnih nabavki i slično. Tu ništa ne može da se šteluje, dakle samo štednja.

V. Sekulić

MILAN R. KOVAČEVIĆ, konsultant za strana ulaganja

- Bojim se da ovo malo sadašnje sniženje javnog duga nije nikakav dokaz da može. Zabrinjava me što kod nas država uzima više kako bi smanjila deficit umesto da to postigne uštedama. Propuštena je prilika da se skupi krediti zamene jeftinijim.

Za i protiv
1859
1957
30.05.2016.
Miodrag Kostić će upropastiti šećeranu u Senti
Reuters

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa "Matijević"

Dozvoliti Kostiću kupovinu još jedne šećerane bilo bi ravno katastrofi. On već poseduje tri šećerane koje ne rade, u Baču, Sremskoj Mitrovici i Kovinu. Nije mu interes da Senta nastavi da radi, već da je iseče u staro gvožđe.

pixabay

Ljubiša Radenković, direktor firme Sunoko iz sastava MK grupe

Nijedna šećerana koja je privatizovana do sada nije zatvorena. Naprotiv, uložili smo 170 miliona evra u tri postojeće. Sve su bile u katastrofalnom stanju pa smo kombinacijom opreme od šest zapuštenih, stvorili tri najefikasnije šećerane u EU.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online