Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2305
1835
27.06.2016.
Ukidanje presude dokaz da Šarić nije kriv
Reuters

RADOSLAV BAĆEVIĆ, Šarićev zastupnik

Usvojeno je sve na šta se odbrana žalila. Očekujem da će u ponovljenom postupku sud ceniti ono što mu je dato kao nalog od apelacije i da će doneti pravilnu odluku da protiv Darka Šarića ne postoje dokazi da je učinio krivično delo.

www.mc.rs

BOŽO PRELEVIĆ, advokat

Presuda nije ukinuta zato što nije utvrđeno meritorno ili materijalno pravo, što ne znači da je on nevin, već da je veće iz procesnih razloga napravilo takve propuste koje da nije ukinuo Apelacioni sud ukinuo bi Ustavni ili Sud u Strazburu.

Za i protiv
2323
3010
24.06.2016.
Tadić će biti ponovo kandidat DS-a za predsednika Srbije
www.mc.rs

ZORAN STOJILjKOVIĆ, profesor FPN-a

- Principijelno to je vrlo moguće, ali prvo treba videti ko će šta dobiti u eventualnom reujedinjenju Demokratske stranke. To je početak procesa i ta nagađanja o Tadiću su opravdana. Ipak, treba zadovoljiti satisfakciju i drugih učesnika u tom procesu.

youtube.com/Lični stav

GORAN JEŠIĆ, potpredsednik DS-a

- Teško da Boris Tadić može biti zajednički kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima u Srbiji. To kažem imajući u vidu reakcije članova Demokratske stranke na slične inicijative u prošlosti. Ipak, demokrate prvo treba da se ujedine.

Za i protiv
2228
2599
23.06.2016.
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović mogu da pomire Srbe i Hrvate
Tanjug

DRAGO HEDL, hrvatski novinar

- Sudeći po onom što sam lično video u ponedeljak u Dalju, koji je multietnička sredina, zaista mislim da mogu. Ništa nije bilo namešteno, a na licima ljudi se videla nada da će dve države sa sličnom istorijom unaprediti odnose što je u interesu Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji.

A. Čukić

SANDA RAŠKOVIĆ-IVIĆ, lider DSS-a

- Podržavam komunikaciju vrha dve države ako je ona smislena i korektna. Međutim, imamo situaciju da se sastaju i važna dokumenta potpisuju tehnički premijer Srbije i predsednica Hrvatske. Ovo mi više liči na mirotvorstvo nego na istinsko pomirenje. Dug je put do pomirenja.

Za i protiv
1794
1937
22.06.2016.
Suspenzija ruskih atletičara sa Olimpijade je politička odluka
V. Sekulić

DRAGANA TOMAŠEVIĆ, srpska bacačica diska

- Sportisti uvek ispaštaju. Ne bi bilo problema da je to urađeno sistematski, pa da su osim provere Rusa antidoping kontroli podvrgnuti, recimo, Nemci i Amerikanci. Nažalost, ovde je očigledno politika umešala prste, a Amerikanci su na taj način eliminisali konkurenciju.

youtube.com/RT Budva

DRAGAN KAPIČIĆ, bivši košarkaški reprezentativac

- Atletika je postala sve više profitabilna i upravo zbog toga je porasla potreba za nezakonitim sredstvima kako bi se ostvarili vrhunski rezultati. Zagovornik sam radikalnog pristupa jer se sport mora očistiti od svih nezakonitih radnji. Zašto Rusima, pa jednom se mora preseći!

Za i protiv
2412
2252
21.06.2016.
Na srpskoj političkoj sceni nema iskrenih neprijatelja
Tanjug

DUŠAN PAVLOVIĆ, Pokret Dosta je bilo

- Veliki broj srpskih stranka glumi strast, ostrašćenost i veliko neprijateljstvo, što im ne smeta kad treba da naprave neki dil. Onda lako sarađuju, a to se posebno vidi na lokalnom nivou, u nekim agencijama, fondovima... To je kod nas više neka predstava za javnost.

printscreen youtube

MILAN NIKOLIĆ, sociolog

- Činjenica je da je naš balkanski prostor uvek bio igraonica svetskih sila, koje su se mešale u naš politički život. To pokazuje i najnovija situacija u Srbiji gde je na delu ozbiljan konflikt između atlantskih i ruskih snaga. Ali, nismo mi ni bolji ni gori od drugih.

Za i protiv
2661
1851
20.06.2016.
Stranci u Srbiju dolaze zbog jeftine radne snage
www.mc.rs

ZORAN STOJILjKOVIĆ, profesor na Fakultetu političkih nauka

- Činjenica da je u Srbiji minimalna plata svega 170 evra i da je po tome prikovana za samo dno Evrope. Ta jeftina radna snaga privlači strane investitore, ali država bi trebalo više da se ponaša kao Robin Hud da oporezuje bogate i daje siromašnima, a ne da im uzima.

www.mc.rs

JURIJ BAJEC, profesor Ekonomskog fakulteta

- Investitorima je najvažnije da ulažu u pravno uređenu državu s uslovima koje imaju razvijene zemlje poput Nemačke. Srbija to nema, pa je prinuđena da investitorima daje po nekoliko hiljada evra za svako novo radno mesto i to je glavni razlog dolaska stranaca u Srbiju.

Za i protiv
2487
2000
17.06.2016.
Dobra je Vučićeva ideja o muzeju apsolutizma u prostorijama SNS
Tanjug

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, član Predsedništva SNS-a

- To je odličan predlog i način da se argumentovano dokumentuju sve laži plasirane o njegovoj navodnoj cenzuri i diktaturi, posebno u medijima.Taj muzej biće odlično svedočanstvo kako neko gebelsovskim metodama stvara sistem u kome sto puta izrečena laž postaje istina.

Tanjug

VLADIMIR TODORIĆ, internacionalni sekretar DS-a

- Ukoliko u postavku uključi ličnu kartu svog brata, olupinu helikoptera, loto kuglicu 21, fantomke iz Savamale, polomljenu kvaku i video-instalacije sa Utiska nedelje, biću prvi posetilac. Dobro je što će biti u prostorijama SNS da i njihovi članovi mogu da kažu da su bili u muzeju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online