Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1768
2123
16.06.2016.
Vlada Srbije pokušava da vodi titoističku politiku
Tanjug/AP

MIHAILO CRNOBRNjA, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji

- Vrlo je moguće da zaista Vučićeva vlada pokušava da sprovede titoističku politiku koja znači dobre odnose sa svim stranama, bez obzira na to što je deklarativno opredeljena za Evropsku uniju. Na to EU i SAD ne kažu, bravo momci, samo navalite.

Reuters

SLOBODAN SAMARDžIĆ, profesor Fakulteta političkih nauka

- Vašington i Brisel imaju potrebu da kontrolišu ovaj prostor i vlast u zemljama pa i Vladu Srbije, koja ima svoju strategiju i apsolutno je okrenuta evrointegracijama. Međutim, Evropska unija se više neće širiti jer je u krizi iz koje se neće oporaviti.

Za i protiv
2011
2092
15.06.2016.
Ružica je uvučena u Vučićeve političke igre oko spomenika Đinđiću
printscreen youtube

RATKO BOŽOVIĆ, sociolog

- Teško je moglo da se očekuje da će se Ružica usprotiviti inicijativi za podizanje spomenika pokojnom suprugu. Ali, bez dileme ona je u ovom slučaju uvučena u poprište političkog haosa koji nas okružuje. Ovo je preslikana priča koja je pratila podizanje spomenika Pekiću.

Tanjug

BRANIMIR KUZMANOVIĆ, funkcioner DS-a

- Podržavamo podizanje spomenika Đinđiću i logično je što je inicijativu podržala i Ružica. Od dnevnopolitičkih igara mnogo je važnije da Đinđiću bude podignut spomenik zbog svega što je učinio za Srbiju. Ne sviđa mi se način na koji je premijer saopštio tu svoju inicijativu.

Za i protiv
2275
2021
14.06.2016.
Protesti u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji najava su "balkanskog proleća"
www.mc.rs

SLAVIŠA ORLOVIĆ, profesor FPN-a u Beogradu

- Proteste zbog Savamale u Beogradu i u Novom Sadu zbog smene urednika teško je spojiti u jedan zajednički imenitelj. Za sada se ne nazire mogućnost masovnih protesta i da se dešava nešto poput 'domino efekta' ili 'grudve snega'.

printscreen

DAVOR ĐENERO, poznati hrvatski analitičar

- U Hrvatskoj su za sada zastupljena dva građanska pokreta, jedan je Most, a drugi je Živi zid, koji je tipična antikapitalistička organizacija. Postoji mogućnost okupljanja ovih energija u masovni protest za zaštitu reformi.

Za i protiv
2855
2720
13.06.2016.
EU podržava Vučića zbog njegovog opiranja Rusiji.
Printscren You Tube

Erik GORDI, univerzitetski profesor iz Londona

Evropski političari u ovom trenutku gledaju na Vučića kao na neku protivtežu predsedniku Nikoliću koji je mnogo više naklonjen Rusiji. Oni veruju da bi Vučić mogao smanjiti proruski entuzijazam, i to je najvažniji razlog zašto Brisel podržava Vučića.

printscreen youtube

Bodo VEBER, analitičar iz Berlina

Iz mojih razgovora sa zvaničnicima Unije stekao sam utisak da oni nisu baš sigurni da li su razlike između Nikolića i Vučića istinske ili su deo dogovorene igre. Zato nisam baš siguran da se u Briselu na Vučića gleda kao na nekoga ko će se odlučno odupreti Rusiji.

Za i protiv
2643
2508
10.06.2016.
Dobra je vest za Srbiju da Južni tok nije mrtav
A. Čukić

VOJISLAV VULETIĆ, predsednik Udruženja za gas

- Najava ruskog predsednika Putina ohrabrujuća je za Srbiju. Našoj zemlji bi mnogo značilo ponovno aktiviranje gradnje ovog magistralnog gasovoda. Bili bismo bolje snabdeveni gasom, a to je posebno važno zato što ćemo ugasiti neke elektrane na ugalj. I EU je u deficitu sa gasom.

A. Čukić

DUŠAN PROROKOVIĆ, Centar za strateške alternative

- Bilo bi to za našu zemlju veoma značajno, ali konačnu ekonomska i politička odluka nije samo u Rusiji. Od 2018. Rusija prestaje da izvozi gas preko Ukrajine, a Severni tok neće biti završen i u Evropi će doći do poremećaja što će možda uticati na donošenje odluke o Južnom toku.

Za i protiv
2305
2674
09.06.2016.
Evropska unija ne bi ništa izgubila odlaskom Velike Britanije
Reuters

NEMANjA TODOROVIĆ ŠTIPLjA, urednik sajta European Western Balkans

- Realno je da Velika Britanija napusti EU, ali to može da predstavlja i olakšanje za države osnivače Unije. Verovatno bi došlo do veće integracije zemalja članica, jer je Britanija bila uvek kočničar prebacivanja većih nadležnosti na EU.

Reuters

TANjA FAJON, poslanica socijalista u Evropskom parlamentu

- Odlazak Velike Britanije imao bi neminovno brojne političke, ekonomske i finansijske posledice. Rezultat referenduma u svakom slučaju postaviće neke nove modele za slične slučajeve u budućnosti. EU će nastaviti da postoji i ako Britanci odu.

Za i protiv
2690
1913
08.06.2016.
Švajcarci odbili predlog da im država mesečno daje po 2.500 franaka
www.mc.rs

NEBOJŠA ATANACKOVIĆ, predsednik Unije poslodavaca Srbije

- Švajcarska ne bi bila to što jeste da se i u ovom slučaju nije ponela odgovorno. Kod njih su se stekli uslovi da se novac građanima deli na takav način, ali oni su odlučili da ga čuvaju za ne daj bože. U sličnoj situaciji je bila i Norveška, ali i oni su od toga odustali.

A. Čukić

IVAN NIKOLIĆ, savetnik Ekonomskog instituta

- Treba znati da je nezaposlenost u Švajcarskoj jako mala tako da je malo onih koji bi se kanidovali za taj novac. Bilo je predviđeno da se manji iznos da i deci, ali tamo ima sve manje i dece, tako da im i ni to nije problem. To je bio populistički potez bez posebne logike.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online