Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1725
2053
17.05.2016.
Mala i srednja preduzeća nedovoljna su za ekonomski oporavak Srbije
ww.mc.rs

BRANKO PAVLOVIĆ, privatizacioni savetnik

- Mala i srednja preduzeća nisu ta koja mogu da oporave posrnulu ekonomiju Srbije. Potrebno je da ona budu vezana za velike privredne sisteme, koji u Srbiji gotovo i da ne postoje. Model malih i srednjih preduzeća guraju MMF i Svetska banka.

V. Sekulić

MILAN R. KOVAČEVIĆ, ekspert za strana ulaganja

- Ideja malih i srednjih preduzeća je dobra. U ekonomijama, koje su doživele slom poput srpske, logično je da se kreće od početka, to jest od malih i srednjih preduzeća, koja vremenom ako izdrže konkurenciju mogu da postanu i veća. Treba to podržati.

Za i protiv
2619
2774
14.05.2016.
Kandidovanjem za predsednika Rasim Ljajić uzeće glasove opoziciji
www.mc.rs

DEJAN VUK STANKOVIĆ, politički analitičar

- Jednim delom sasvim sigurno to je namera. Uz to Ljajić pokušava da stranku učini moćnijom od pukog pouzdanog partnera, da nauči birače i da ih animira da ga podrže i da tako postepeno identifikuje birače sa svojom opcijom.

Tanjug

BOJAN KLAČAR, izvršni direktor Cesida

- Ne verujem da je Rasimova odluka deo takve strategije, a koliko pratim ponašanje opozicije oni neće imati zajedničkog kandidata. Mislim da Ljajić ovom kanidaturom želi sebe da profiliše i sa sebe skine kritike kako je deo vlade bez zasluga.

Za i protiv
1971
2005
13.05.2016.
Vučić tvrdi da Srbiju čekaju zlatne godine
A. Čukić

ALEKSANDAR ČOTRIĆ, potpredsednik SPO-a

- Ako uđemo u EU, za šta se Vučić bori, neće to biti ulazak u raj, ali će biti izlazak iz pakla u koji smo uvedeni Miloševićevom politikom. Bili smo u vunenim vremenima, pa verujem da će doći zlatne godine.

 

Tanjug

BORKO STEFANOVIĆ, lider Levice Srbije

- Biće to napredak za ljude oko Vučića koji su sve bogatiji, a zlatne godine za privilegovane strane investitore, koji će dobijati sve više novca građana, a davati sve manje prava i plata radnicima.

 

Za i protiv
1941
2655
12.05.2016.
Nikolić mora da konsultuje lidere stranka oko izbora mandatara Vlade
www.mc.rs

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, urednik "Nove srpske poltičike misli"

- To je obaveza predsednika i u slučajevima kada je jasno ko ima većinu. Dakle, sve stranke koje su prešle cenzus moraju biti pozvane na konsultacije jer ako to ne bi uradio, kršio bi Ustav, ali i dobre običaje. On očigledno hoće da izbegne susret sa Vojislavom Šešeljom.

 

youtube.com

STANISLAVA PAK, savetnica predsednika Srbije za medije

- Najbolji komentar o tome da li će predsednik prekršiti Ustav ukoliko bez konsultacija poveri mandat za formiranje Vlade dao je profesor Darko Simović. On kaže da je ustavna norma bila prilagođena situaciji tesne većine, a sada je jasno da to sa SNS-om nije slučaj.

 

Za i protiv
1920
1672
11.05.2016.
Minimalnu cenu rada u Srbiji treba povećati 100 odsto
Tanjug

LJUBISAV ORBOVIĆ, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije

- Mi samo tražimo da se poštuje zakon Zakon o radu u kome su regulisani ti određeni parametri koji statistički mogu da se ustanove i na osnovu tih podataka minimalna cena sata trebalo bi da bude 145 dinara (1,15 evra) umesto sadašnjih 121 dinar (0,98).

www.mc.rs

NEBOJŠA ATANACKOVIĆ, Unija poslodavaca Srbije

- Treba povećati, ali samo u onoj meri u kojoj imamo inflaciju, da se ta minimalna zarada ne bi obezvređivala vremenom. Mi imamo problem da se u odnosu na minimalnu zaradu određuju i druge zarade, a minimalna zarada je zaista izuzetno mala.

Za i protiv
1688
1435
10.05.2016.
Socijalistima preti rasulo ako ne uđu u Vučićevu vladu
printscreen youtube

MILAN NIKOLIĆ, sociolog

- Posle izbora u strankama se često dešavaju prevrati zbog izbornog neuspeha. Ako se Dačić ne dogovori sa Vučićem, verovatno će socijalisti tražiti njegovu smenu. Uvek postoje mladi ljudi koji, kao Iznogud, žele da budu kalif umesto kalifa.

 


 

Tanjug

ALEKSANDAR ANTIĆ zamenik lidera SPS-a

- Priče o Dačićevoj smeni traju otkako je došao na čelo partije. Te spekulacije se redovno pojavljuju pre i posle izbora i uvek su podjednako besmislene i netačne. Do sada ništa slično nije bilo na organima stranke, niti Dačić razmišlja o povlačenju.

Za i protiv
1937
1413
09.05.2016.
Vlada Srbije je trebalo da poništi konkurs za finansiranje nauke
www.mc.rs

JOVAN ĆIRIĆ, direktor Instituta za uporedno pravo

- Bojim se, a čini mi se da mnogi u naučnoj zajednici to misle, da je neko želeo na brzinu da neke stvari uradi kako bi svoje lične ili grupne i imovinske interese progurao na račun nekog drugog. Tu su naročito bile ugrožene društveno-humanističke nauke.

Tanjug

VLADIMIR KOSTIĆ, predsednik SANU

- Ova odluka nije dobra za kompetitivnost srpske nauke. Bojim se da ulazimo u "status kvo" varijantu. Žao mi je što nije iskorišćena prilika da se čuje stav institucija, mada ne insistiramo na tome da ono što mi mislimo bude po svaku cenu i prihvaćeno.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online