Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3469
2384
07.05.2016.
Pobeda Trampa na američkim izborima bila bi bolja za Srbiju
M. Karović

VLADISLAV JOVANOVIĆ, bivši šef srpske diplomatije

- Ukoliko Tramp ostane pri stavovima koje je iznosio tokom kampanje, Srbija može očekivati više prostora za održavanje odnosa sa Rusijom. S druge strane Hilari Klinton bi nastavila agresivnu politiku prema nama. Donald Tramp ima i veću podršku Srba u Americi.

A. Čukić

DUŠAN JANjIĆ, politički analitičar

- Rusija i Amerika su podelile zone interesa. Zapadni Balkan je u američkoj zoni, ali mi više nismo prostor konfrontiranja. Mala smo zemlja koja ima interese da sarađuje i sa jednima i sa drugima. Srbi vole Trampa zato što je radikalan, a možda i zbog njegove žene Slovenke.

Za i protiv
1448
1677
06.05.2016.
Radikali neće biti opozicija Vučićevoj vlasti
www.mc.rs

IVAN CVEJIĆ, glavni i odgovorni urednik Bete

- Iz dosadašnjeg rada nisam video da se odnose kritički prema vlasti, naročito prema Vučiću. Ne očekujem oštru opoziciju radikala prema vlasti, u smislu da će njene zakone i predloge rušiti i minirati.

www.mc.rs

SLAVIŠA ORLOVIĆ, profesor FPN-a

- Stranka lidera radikala je ekstremno desničarska i dosledna je u toj politici, Šešelj ima radikalnu retoriku i ima motiv da se sveti strukturama za koje misli da su ga izdale i eksplicitno je proruska stranka.

Za i protiv
1863
2409
04.05.2016.
Primer iz Jure pokazuje da država ne štiti prava radnika
A. Čukić

RANKA SAVIĆ, predsednica ASNS

- Ne izgleda da država želi da zaštiti radnike. Trpimo sve, dozvoljavamo sve, ne bi li nam neko od stranih investitora došao. A pri tome taj koji nam dolazi, dolazi za naš novac. A radnici se plaše da javno pričaju u strahu da ne ostanu bez posla.

Tanjug

ALEKSANDAR VULIN, ministar rada

- Ne verujem da su radnici zastrašeni, ali ispitaće se da li je neko silovan i zlostavljan. Da li može država da preuzme ulogu sindikata - ne može. Da li postoji sindikat - postoji. A ako ne veruju da ih država može zaštititi onda ćemo ukinuti državu.

Za i protiv
2055
2297
03.05.2016.
Vučić je najuticajniji državnik na Balkanu
youtube.com

METJU KARNIČNIG, spoljnopolitički novinar portala Politiko

- Bez sumnje Angela Merkel je neprikosnoveni vladar Evrope, a ona najviše cene lidere i zemlje koje obezbeđuju mir i stabilnost u svojim regionima.
Vučić se pozicionirao kao čovek s kojim se može sarađivati. Zbog toga ima tako dobar odnos sa Merkelovom.

Tanjug

JELENA MILIĆ, Centar za evroatlantske studije

- Uticajan je onaj koji održava standard poput Norveške i Francuske. Aleksandar Vučić je možda uticajan po putinovskoj retorici i ucenjivačkom potencijalu. Po tome su bili uticajni i Hitler, Pol Pot i Staljin. Mogu da se rangiraju jedino ako igraju u istoj ligi.

Za i protiv
2170
1859
02.05.2016.
U Srbiji ima energije za građanske proteste
M. Karović

Dubravka Stojanović, istoričar

Ima u Srbiji raznih energija, međutim, mnoge od njih su destruktivne. Mnogo je nezadovoljstva, u tome je energija, ali je pitanje u kome bi pravcu protesti bili usmereni.

twitter.com

Milena Bogavac, dramaturg

Izborni rezultati pokazali su nam da građani Srbije imaju puno energije i sloge, ali ne i volje za protest. Umesto protesta uvežbavaćemo slet! Nazdravlje i na radost.

Za i protiv
2366
2741
30.04.2016.
Rušenje Savamale u Beogradu je kriminal pod okriljem vlasti
Screensoth (Youtube)

MAJA STOJANOVIĆ, Građanska inicijativa

- Ovaj događaj je dokaz da ne živimo u pravnoj i bezbednoj državi. Nije u pitanju samo rušenje objekata, već je očigledno došlo i do nasilja nad građanima. Policija i nadležne institucije su za ovo morale da znaju jer je neko izdao nalog ljudima sa fantomkama.

youtube.com

ALEKSANDAR JOVIČIĆ, funkcioner Srpske napredne stranke

- Slučaj treba da se ispita i to je posao za državne organe, a mi odgovor na to ne možemo da damo. Ali, mislim da je u pitanju politizacija i spinovanje onih koji su izgubili na izborima, a reč je o Demokratskoj stranci koja je poražena u skoro svih 17 opština u Beogradu.

Za i protiv
2304
1967
29.04.2016.
Vučić neće više vladati sa socijalistima
Tanjug

MILAN NIKOLIĆ, politički analitičar

- Još nije raščišćen ni spor oko mandata pa je teško reći koga će Vučić izabrati za koalicionog partnera. Ipak, mislim da u vladi neće biti Dačića i socijalisita jer je sa njima Vučić nije zadovoljan, pa će pokušati da nađe nove partnere.

Tanjug

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Vučić može i sam da vlada, ali kako su pred njim nepopularne mere mislim da će praviti širi blok koji podržava vladu. Dačić i Čedomir Jovanović mu se otvoreno nude, ali mislim ipak da će ići sa socijalistima jer bi sa njima imao manje problema.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online