Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.06.2017.
18:12
R. Lukić - Vesti A

Srbi u Hanoveru: Petice i đacima i učiteljicama

Kraj svake školske godine svuda je lep i veseo, ali dan kada su u hramu Svetoga Save u Hanoveru podeljena svedočanstva bio je zaista izuzetan. Škola je pri crkvi pa je sve počelo molitvom, a deca su molitve i molitvene pesme s horom pevala zajedno.

R. Lukić
Molitva: Deca pevala sa crkvenim horom

- Školska godina završava 21. juna, ali mi molitvu i priredbu za kraj školske godine činimo nešto ranije da bi deca i roditelji imali više vremena da se pripreme za odmor - rekao je sveštenik Milan Pejić čestitajući deci uspeh u završenoj školskoj godini.

Priredba je održana u gornjoj sali, a posle hime "Bože pravde", roditelje i publiku pesmom je pozdravila grupa predškolaca. Mame su uživale, a s decom veseli su bili svi. Otac Milan govorio je o važnosti škole i jezika, a u ime Saveta roditelja, učiteljicama je zahvalila Jelena Dinić, koja je njihov rad visoko ocenila.

Učenici prvog i drugog razreda: dve Elene, Mladen A, Luka, Lena, Dimitrije, Anđelija, Magdalena, Marija i Mladen M. prvo su divno su pevali, a potom odigrali "Moravac". Predah od igre i pesme napravljen je izvanrednim izvođenjem humoreske Branka Jakšića "Nećemo više nikada", a mali umetnici Mihajlo, Lejla, Mateja i Lenka doveli su publiku do suza.

Nastavnici

Srpsku školu pri Svetosavskom centru ove godine pohađalo je oko 90 učenika, a maternjem jeziku, veri, folkloru i pevanju podučavalo ih je 10 nastavnika. Srpski su predavali Svjetlana Bojić, Brankica Ot i Ilija Jović. Za folklor su bili nadležni Anđela Radujković, Ivana Ružić, Katarina Dabetić i Dragan Gudović.

Nastavnici veronauke bili su Đurđica Bosančić i Ilija Jović, a deca su pevanje učili s Jelenom Agbabom-Milosavljević. Prve srpske reči predškolska deca su recitujući i igrajući se, sricala sa Marijom Arsić.

Moleban za novu školsku godinu biće održan u subotu 5. avgusta.

Smeh i gromoglasni aplauz nisu se ni stišali, a na pozornicu je istrčala najstarija grupa (od osmog do desetog razreda). I oni su zapalili publiku, pa je koreograf Anđela Radujković morala da "ubaci novu muziku".

Iako je bilo vruće i sparno, program je trajao nepuna dva sata, a kada je završen svi su se saglasili da je Jelena Dinić bila u pravu, kada je u ime roditelja rekla da posao učiteljica ne može da se plati koliko vredi. Posle programa deca su se radovala svedočanstvima, a učiteljice i sveštenik Pejić priznanjima i buketima cveća.

R. Lukić
Cveće za učiteljice

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online