Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 08.03.2017.
11:39
Vestionline, Sputniknews.com A

Nemačka podiže "Berlinski zid" prema Turskoj

Turski ministar za EU Omer Čelik u intervjuu "Anadoliji" izjavio je da nemačka podiže "Berlinski zid" u odnosima prema Turskoj.

Reuters
Poljuljani odnosi dve zemlje: Angela Merkel i Redžep Tajip Erdogan 

Prema Čelika, iza ovih akcija stoji zvanični Berlin, a ne regionalne vlasti.

- Često me pitaju da li je Turska još uvek zainteresovana za ulazak u EU? Na to odgovaram, da sve zavisi od značenja reči Evropa - naveo je Čelik.

On je naglasio da ako se govori o Evropi kakvu vidi Nikola Sarkozi ili Marin Le Pen Turska nikad neće poželeti da uđe u takvu EU.

Ranije je ministar inostranih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel pozvao je da se ne dozvoli okretanje Turske na istok.

Sa svoje strane, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je uporedio politiku nemačkih vlasti prema Ankari sa nacizmom.

POVEZANE VESTI

Subota 11.03.2017. 22:21
Да није овај Челик Турски Стаљин? Лицемерје, СерГов-нан од Турске оптужује некога за нац-изам пошто је после оркестрираног државног удара против самог себе прочистио десетине хиљада својих противника из државе. Исто као што је својевремено сам Хитлер урадио када је спалио сопствени Рајштаг. Израел је највећа на-цистичка држава данас. У Израелу не можеш да добијеш ни држављанство ако ниси Јевреј по на-ционалности. Ако си Јевреј по вероисповести то није довољно, питајте многе Египатске црнце што су примили Јудеизам а шетају се по Израелу данас.
Subota 11.03.2017. 22:23
Разговори ће Немачку и Турску „корак по корак вратити на нормалне и пријатељске односе”, истакао је шеф немачке дипломатије Зигмар Габријел после јучерашњег састанка са турским колегом Мевлутом Чавушоглуом, настојећи да умањи међусобне тензије изазване како турским хапшењем немачко-турског новинара, тако и немачким отказивањем скупова на којима је требало да говоре турски министри.
Subota 11.03.2017. 22:24
Ови кораци, међутим, и даље личе на неки неспретни политички танго у којем обе стране желе да постигну своје циљеве, па се међусобно газе. С једне стране, Берлин жели да не угрози превише односе са Анкаром, али и да испуни нарастајућа очекивања немачке јавности да дописник „Велта” Дениз Јуџел буде пуштен из турског затвора и да турски министри не воде неконтролисану политичку кампању по немачким градовима. С друге стране, Анкара настоји да до 16. априла, када се у Турској одржава референдум о уставним променама којима би сва власт отишла у руке председника, искористи сваку прилику да мотивише око милион и по Турака који живе у Немачкој да гласају „за”.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online