Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 05.08.2016.
20:59
Vestionline A

"Americi ostaje samo da gleda kako Rusi i Asad osvajaju Alepo"

Po svemu sudeći, SAD su odlučile da se ne mešaju i dozvole Rusiji i sirijskom predsedniku da razbiju opoziciju u Alepu. Ali i pored urušenog ugleda, ta varijanta može da bude najbolja za SAD, koje neće morati zvanično da menjaju svoj stav i da se bore protiv Islamske države, jer će za nju to učiniti Rusija, Iran i Sirija, piše "Blumberg".

Twitter/linaarabii
Ne mogu im Ameri ništa

"Prošla su već tri dana kako je američki državni sekretar Džon Keri najavio proces predaje vlasti u Siriji. Proces nije započeo, vladina vojska zauzima Alepo, a Vašington ne žuri da pomogne ustanicima", navodi autor teksta.

"Ispostavilo se da su obećanja Kerija da će Amerika krenuti 'drugim putem' ako do 1. avgusta Bašar al Asad ne počne proces predaje vlasti samo prazne reči. Vašington se i dalje ograničava na pozive da Rusija zaustavi svoju i Asadovu ofanzivu. Ali Rusija, Sirija pa i snage opozicije te pozive ignorišu", navodi se u analizi "Blumberga".

Izdanje dalje piše o "besmislenosti američkog prilaza problemu".

"SAD nemaju ni jednog saveznika sa velikim vojnim potencijalom u zoni borbenih dejstava osim Kurda. Pa ipak, one se još uvek nadaju da će istovremeno pobediti Islamsku državu, slomiti Front al Nusra i zameniti predsednika Asada".

"Blumberg" veruje da će SAD dozvoliti Asadu, Putinu i Iranu da realizuju svoj plan.

"Kada zauzmu Alepo, vladine vojske će se sukobiti sa džihadistima i neće morati da ratuju na više frontova. A rat bi se završio ranije da su se SAD pridružile toj koaliciji, ali zbog političkih razloga to je nemoguće. Rat će se nastaviti, pa ipak, u dugoročnoj perspektivi Islamska država neće moći da se odupre pritisku Rusije i Irana", nastavlja autor.

"Ugled SAD biti narušen. Amerika će morati da posmatra kako Asad kao pobednik počinje represiju. I, naravno, SAD će imati posla sa osnaženim Putinom", zaključuje "Blumberg".

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2016. 08:02
Za šta su USA i Britanci ratovali u Siriji??? Uložili su sve što su mogli u Siriju i izgubili. Sad cio svijet vidi da može da odbrani svoje države, svoj način života, svoja bogatstva i plodove svog rada od pljačkaške bande koja silom NATO bombi otima sve što mogu po cijelom svijetu. Nijesu banditi više NAJ-JAČI.
Petak 05.08.2016. 23:02
Путине,Асаде желим вам 12 месеци здравља,53 недеље уживања и среће,365 дана без нервирања,8760 сати љубави,525600 минута лепих тренутака и 31536000 секунди секса !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online