Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 21.07.2016.
14:17
Vestionline, Sputniknews.com A

VIDEO: Erdogan postao hodža

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pročitao je azan (poziv na molitvu) u nacionalnoj džamiji koja se nalazi na teritoriji predsedničkog kompleksa u Ankari, piše turski portal "Ilerihaber".

Reuters
Erdoganovi koraci ka islamizaciji Turske  

Na video-snimku koji je zabeležio jedan vernik čuje se glas turskog predsednika koji je nastupio u ulozi hodže. Pritom, list "Jeni Šafak" navodi da ova informacija zasad nije potvrđena.

Snimak je izazvao različite reakcije turskog društva. Deo stanovništva koji podržava turskog lidera pozitivno je reagovao na saopštenje, dok su Erdoganovi protivnici optužili predsednika za još jedan korak u pravcu islamizacije Turske.

POVEZANE VESTI

Subota 23.07.2016. 22:54
Poznat je jedan detalj iz njegovog života: nastavnik vjeronauke je pitao ko od učenika može da pravilno obavi molitvu da bi drugi učenici naučili od njega. Erdogan je podigao ruku! Kada je ustao nastavnik mu je dao novine, da bi se na njima molio (da stavi na pod, pod kolena i stopala). Međutim, Erdogan je rekao da ne može izvršiti molitvu, jer su na novini nepokrivene žene! Nastavnik je bio oduševljen i dao mu je nadimak šeih Redžep. U osnovnoj školi je iza zidova škole prodavao lubenice, keks i druge grickalice. To je radio da bi pomogao svojoj siromašnoj porodici. Zatim je prešao u medresu imama Hatiba, gde je sa uspehom završio srednju školu. Erdogan je rano iskazao ljubav ka politici, ali i prema fudbalu. Deset godina je igrao fudbal u nekoliko lokalnih klubova.
Subota 23.07.2016. 22:53
Redžep Tajip Erdogan se rodio 26. februara 1954. godine i kvartu Kasimpaša stambolskog regiona Bejoglu u porodici radnika obalske straže na crnomorskoj obali. Kada je Erdoganu bilo 13 godina porodica se preselila u Stambol, pošto je otac svojoj djeci (petoro) želeo da obezbjedi kvalitetno obrazovanje. Kao dječak trgovao je sa limunadom i zemičkama na nebezbednim ulicama grada. Godine 1965. Erdogan je završio osnovnu školu „Pijale Paša“, a 1973. završava islamski licej imam Hatipa u Stambolu (u islamskim školama školovanje je bilo besplatno). Kako diploma vjerskog liceja nije bila dovoljna za direktni upis na većinu turskih univerziteta, Erdogan je morao da polaže dodatne ispite. Položio je i upisao je licej Ejup. Pošto se odlikovao velikom religioznošću dobio je nadimak – Hodža!
Subota 23.07.2016. 22:55
Erdoganov interes za politiku pokazao se rano, već u 15 godini (1969). Ušao je u politiku po blagoslovu učitelja Erbokana, koji u to vreme osnovao Partiju blagostanja (ili Partiju nacionalnog spasa). Erbokan ga, 1976. godine, postavlja za predsjednika omladinske ćelije Partije nacionalnog spasa (Milli Se-la-met Partisi) u stambolskom rejonu Bejoglu, a zatim, iste godine, preuzima omladinski dio partije u Istanbolu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online