Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.02.2015.
12:00
Beta A

"Dužnička kriza može imati veoma loš ishod za Grke"

Britanski ministar finansija Džordž Ozborn, jedan od onih koji su najviše uznemireni promenama u Grčkoj, izrazio je zabrinutost da raste rizik od "veoma lošeg ishoda" njene dužničke krize.

Beta/AP/M. D.
Grčki i britanski ministri finansija: Janis Varufakis i Džordž Ozborn

- Rizik od pogrešne računice ili pogrešnog koraka jača mogućnost da ishod bude veoma loš - rekao je Ozborn za Televiziju Blumberg u ponedeljak uveče u Istanbulu gde je na sastanku s drugim ministrima i centralnim bankarima iz G20.

- Jasno je da je rizik od sukoba Grčke i evrozone iz dana u dan sve veći za privredu sveta i Velike Britanije - rekao je on.

Britanski ministar u poslednje vreme svakodnevno izražava zabrinutost zbog Grčke.

- Ovde, u G20, guramo sve strane u sporu da nađu zajedničko rešenje, a mi (Britanci), na nacionalnom planu, ubrzavamo pripreme za svaku eventualnost - rekao je Ozborn.

Grčka je u središtu pažnje tokom neformalnih razgovora G20, zvanično okrenutih pitanjima privrednog rasta i suzbijanja utaje poreza, o čemu ima više saglasnosti.

Nova vlada Aleksisa Ciprasa, iz stranke radikalne levice Siriza, ponovila je da hoće da se otarasi starih ugovora sa svojim kreditorima, koji su sinonim u Grčkoj ozloglašene štednje, i zatražila privremenu hitnu finansijsku pomoć dok pripremi program reformi i smanjenja duga.

Bez međunarodne podrške, Grčka koja je imala međunarodnu pomoć do kraja januara, a ne može da se finansira samostalno, rizikuje da uskoro upadne u nesolventnost.

Nekoliko evropskih zemalja koje predvodi Nemačka, odbija da Atini produži finansijsku pomoć dok ona ne podnese program svojih mera "u odgovarajućoj formi" što je sinonim za fiskalnu disciplinu.

Ministri finansija evrozone, te i Grčke, sastaće se u sredu u Briselu da bi pokušali da postave temelje kompromisa.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.02.2015. 12:34
"Dužnička kriza može imati veoma loš ishod za Grke"..............Ko prvo zasto?............Sta to moze toliko lose da se desi grcima il bilo kome koji nece nemoze il se medjuvremenu preo-zdravi od kapitalizma i njegovih crno-magicnih cari !!!! Al da nebude suvise komplikovano eve opisivanja grcke i njene transformacije od sluge il bolje receno kapitalistickog eksperimenta!! Grci su na kraju birali pravilno, hoce da svrgnu tajkune koji po nalogu i podrsci pretezno iz njemacke kradu svoj narod Al ne samo to no ih porobljavaju i oslepljavaju......Samo poiuzgledu tome je sada doslo kraja jer je Cipras predlozijo cvrste dokaze o njemackom kriminalnom ponasanju u grckoj !!!!!!! Oni sa najvecim pravom traze ratnu odstetu, Ubbistvo Nikada ne zastareva Isto ko u nasem slucaju i njemacka i krvatska i svi drugi njihovi sateliti moraju da plate odstetu svakom Cak i Mrtvima !!!!!!!!!!! Dosta i predugo se kapitalizam sunjao bezkaznjeno po covecanstvu Al sada dolazi kapitalizmu kraj, sto prije sto bolje !!!!!!!!!! Pogledajte brojke i svijema cak i tupima bice odmah jasno..........pare zapadne se gomilaju u dugovima a fabrike " Stamparije "..........stampaju bez pokrica pare nevredece zapadne valute u tome se broji i Evric Djavoliji a pogotovo americki dolar! Grci ce da promene sliku kapitaslistickog monstruma Lako i brzo..........Ako grci traze 180 milijardi ratne odstete..........Koliko bi tek mogli Rusi trazit sa 26 miliona poginulih i genbocidno poubbijanih..............A Srbi koji su u konc.logorima stradali, razrusena infrastruktura X4 ukljucujuci zapadno sponzorisani rat 90-tih i zlocinacko bombardovanje !!!!!!!!!! + Pobednik pise istoriju Ako nesto od zapadnbjaka na kraj rata sa Rusijom i Slobodnim Svetom Ostane onda ce da placaju do zadnjih dana za Njihov Kriminal koji podrazumeva Celokupan Broj Krivicnih Dela..........Okupacije-Kolonizacije-Genocida-Porobljavanja i Prisiljavanja na uzimanje zelenaskih kredita i kamata..........Kukasti krst krasi mmf i celokupan zapadni financijiski sektor !!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online