Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 22.07.2016.
15:26
Blic rs A

"Hrvatska zatrpava jame u koje su ustaše zakopavale Srbe"

"Hrvatska zatrpava jame u koje su ustaše zakopavale Srbe, ali ako ovako nastavi iskopaće ponor u koji će da upadne i ostane sama bez podrške civilizovanog, anifašističkog i antinacionalnog dela čovečanstva" izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić povodom poništavajuće presude kontroverznom hrvatskom kardinalu iz Drugog svetskog rata Alojziju Stepincu.

Tanjug
Nikolić: Preneo sam svoj stav o Stepincu papi

- Stepinac nikada nije osuđen u Hrvatskoj, kako u NDH tako i u današnjem pravnom sledbeniku te ustaške države. Osuđen je u Jugoslaviji, a Srbija je pravni sledbenik svih zemalja bivše Jugoslavije, i sa tim su saglasne sve novostvorene države - kaže Nikolić.

Današnju presudu predsednik Srbije tumači kao "svojevrsni pritisak na papu da odustane od utvrđivanja istine i kanonizuje bivšeg kardinala".

- Svoj stav o ulozi Stepinca u Drugom svetskom ratu preneo sam papi Franji u direktnom razgovoru prilikom prosete Vatikanu - priča Nikolić.

Predsednik je još naglasio i da lično priprema dokazni materijal koji će predočiti komisiji, najpre predstavnicima SPC.

- Poglavar rimokatioličke crkve mi je rekao da neće žuriti sa odlukom zato što bi Stepinac bio prvi hrišćanski svetac koga SPC i ostale pravoslavne crkve ne bi priznale - istakao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2016. 16:18
To Tomo ovakve izjave ce ih "zaboleti a u Srbiji ce goadne nahraniti a nezaposlene zaposliti ". Isteraj Tomo sve Hrvatske firme iz Srbije u njihomom stilu uz osmeh i cinizam . Svakog dana salji inspekcije u njihove firme i drakonskim kaznama puni budzet Srbije na robu iz Hrvatske uvedite carine od 50% pa neka je prodaju svom tati a ne u Srbiji . Kada im izbijete iz dzepa MILIONE EVRA DNEVNO koji sada legalno idu u Hrvatsku tada ce manje misliti o Stepincu i vredjanju Srbije a vise kako da ugadjaju Srbiji .
Petak 22.07.2016. 16:16
ostane sama bez podrške civilizovanog, anifaš//ističkog i antinacionalnog dela čovečanstva" izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.......................Blagi Boze zar je toliko uobrazen i bolestan da nam javno saopstava da je civilizovani dio covjecanstva antinacionalan. Ako je on anti nacionalan zar smo uistinu toliko pali da nam on to moze servirati kao neku vrednost. Nacionalizam kao rijec i kao realnost nemaju nista zajednicko sa fa//sizmom , nacizmom i mrznjom koja dolazi od ovi pokreta ili stanja svijesti neki naroda i pojedinaca. Ako "nas" predsjednik nezna da rijec nacionalista ( u svim rijecnicima i objasnjenjima pojma rijeci) znaci samo i jedino, covjek koi voli svoju naciju ili narod. Biti antinacionalan je dekadencija svijesti pojedinog pripadnika nekoj naciji. Biti protiv svog iskona i svoi bliznji je krajnji oblik otpadnistva. Vostani Serbie...
Petak 22.07.2016. 17:48
.........................................................................................................................................................ostane sama bez podrške civilizovanog, anifaš//ističkog i antinacionalnog dela čovečanstva" izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.......................Blagi Boze zar je toliko uobrazen i bolestan da nam javno saopstava da je civilizovani dio covjecanstva antinacionalan. Ako je on anti nacionalan zar smo uistinu toliko pali da nam on to moze servirati kao neku vrednost. Nacionalizam kao rijec i kao realnost nemaju nista zajednicko sa fa//sizmom , nacizmom i mrznjom koja dolazi od ovi pokreta ili stanja svijesti neki naroda i pojedinaca. Ako "nas" predsjednik nezna da rijec nacionalista ( u svim rijecnicima i objasnjenjima pojma rijeci) znaci samo i jedino, covjek koi voli svoju naciju ili narod. Biti antinacionalan je dekadencija svijesti pojedinog pripadnika nekoj naciji. Biti protiv svog iskona i svoi bliznji je krajnji oblik otpadnistva. Vostani Serbie...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online