Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 18.10.2015.
14:20
Srna A

"Srbija ne može da izgubi rat za Kosovo"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ulaže nadljudske napore da dobije bitku za srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i da ovaj rat ne može da izgubi.

Tanjug
Čak i da unište mterijalne dokaze, ne mogu uništiti sećanje: Tomislav Nikolić

- Otimanje naše teritorije trebalo bi da se završi otimanjem i uništavanjem našeg duha, naše istorije, našeg pamćenja. Da 'trijumfuje' ulaskom takozvanog Kosova u Unesko. Da li su svesni šta rade? -rekao je Nikolić u Malom Crniću, nakon otkrivanja spomenika, čime je obeleženo 100 godina Bitke na Vranjevcu.

On je rekao da Srbija danas vodi bitku sličnu onoj u Prvom svjetskom ratu, kada je bilo sasvim izvesno da je nemoguće pobediti nadmoćnijeg neprijatelja, ali da Srbe "ne obeshrabruje s kim vode bitku, već im snagu daje svetinja koju brane".

- Čak i da ostvare svoj naum i unište materijalne dokaze o postojanju Srba na Kosovu i Metohiji, oni koji ne znaju šta je vera u Boga ne mogu nikada da unište hramove u nama i sećanje na ljudske živote date da postojimo - rekao je Nikolić.

On je podsetio na reči srpskog vojskovođe Živojina Mišića koji je rekao -
"Jedan koji hoće, uvek je jači od dvojice koji moraju", preneli su beogradski mediji.

- Mi hoćemo, možemo i pobedićemo - naveo je Nikolić, dodajući da događaji iz Prvog svetskog rata daju srpskom narodu snagu i volju da uprkos teškoćama vodi jednako tešku bitku - da sačuva ne samo svoju teritoriju, svoj narod, svoju istoriju, već i svoju duhovnu vertikalu, svoje korijene na Kosovu i Metohiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.10.2015. 16:45
Nikako da kažeš protiv koga se mi to borimo. Jel' protiv onih prema kojim nas gurate i sa kojima u EU treba da imamo zajedničku državu.
Nedelja 18.10.2015. 20:49
Srbija čak i da čini napore da dobije rat za Kosovo,je nemoćna.Srbija je Kosovo gubila os II sv.rata na ovano deo po deo pedalj po pedalj,a sad je na pragu da ga sasvin izgubi.Kad izgubi Kosovo,slobodno se može reći da Srbije kao države više nema.
Nedelja 18.10.2015. 21:08
Solidni ti spinevi Tomo diplomo! Oni koji poznaju kako nas mozak funkcionise smisljaju ovakve naslove i tekst! Koji posle ova marioneta izdeklamuje! Mi smo pod stalnim psiholoskim i mentalinim napadima satanista! Pokusavaju da nase razmisljanje usmere u pravcu njihovih planova, kako bi ih prihvatili kao nesto normalno! Ovaj tzv predsedinik je samo jos jedna karika u njihovom lancu kojima pokusavaju da nas obaviju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online