Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 15.10.2015.
13:03
Tanjug A

Narod da odluči: "Predsednik Nikolić za referendum o KiM"

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je da će Srbija učiniti sve da uđe u EU, ali da je od samog početka rekla da neće ispuniti uslov prihvatanja takozvane nezavisnosti Kosova i Metohije.

Tanjug
Veruje u srpsko-nemačko prijateljstvo: Stanislava Pak

- Predsednik je naglasio da bi oko toga bilo dobro da se napravi najširi mogući konsenzus i da se građani na kraju pitaju eksplicitno šta oni misle o tom pitanju - rekla je Pak u Jutarnjem programu TV Pink.

Savetnica za medije predsednika Srbije je dodala da je predsednik Nikolić je najavio da će o tome razgovarati sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Ona je podsetila na reči predsednika Nikolića, da je, ukoliko se većina građana Srbije izjasni da Srbija prizna Kosovo i Metohiju, upitno da li će on ostati na toj funkciji.

Pak je podsetila na susret komesara za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana i predsednika Srbije Tomislava Nikolića kada je isto to pitanje bilo otvoreno.

- Rečeno je predsedniku da postoji uslov da priznamo Kosovo i Metohiju, a predsednik je to izneo javno na konferenciji za novinare, pa je onda opet bila ista priča da nije taj uslov - podsetila je Pak.

Da li nas EU želi u svojim redovima?

Pak je naglasila da je na sto stavljeno "deset tačaka" koje su apsolutno neprihvatljive, da se Srbija stavi u poziciju da polaže račune svojoj pokrajini i da ministarstva daju izveštaje o svom radu.

- Da li EU nas želi u svojim redovima, to morate pitate njih, oni kažu da hoće, međutim, kada se stave ti uslovi na sto, ispada da neće - istakla je Pak.

Pak je rekla da je sigurna da su Nemci "naši prijatelji, možda je čak došlo i do nekakvog nesporazuma koji će sasvim sigurno predsednik vlade ispeglati putem svojih kontakata koje imamo u Nemačkoj".

Govoreći o inicijativi da Kosovo postane član UNESKO-a, Pak je najavila da će predsednik Nikolić u petak razgovarati sa svim ambasadorima u Srbiji i izneti stav da je to apsolutno neprihvatljivo, da zemlja koja nije članica UN, bude član UNESKO-a.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.10.2015. 13:22
Od početka je politika sns bila pogrešna i pogubna po Srbiju.Vučić se maltene kleo da nikada neće biti uslov ulaska Srbije u uniju priznavanje nezavisnosti Kosova...
Četvrtak 15.10.2015. 13:48
Kakve su ovo lazne dileme i bacanje prasine u oci narodu. Da se narod izjasni oce li priznati kosovo? Ovi neradnici i lezilebovici su ocito zaboravili sta pise u ustavu Srbije o Kosovu i Metohiji ili to namjerno previdjaju sto ce biti prije, Nikakav referendum na tu iz/dajnicku temu nije potreban dok got banditima na putu stoi ustav. Ako uspiju izmanipulisati promjenu ustava onda nam ostaje samo da ih povjesamo za opomenu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online