Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 21.06.2015.
13:30
Tanjug A

"Članstvo Srbije u NATO preduslov regionalne stabilnosti"

Članstvo Srbije u NATO je preduslov regionalne stabilnosti, ocenio je predsednik LDP Čedomir Jovanović navodeći da će članstvo Crne Gore u NATO to dodatno istaći.

youtube.com
"Navija" da uđemo u NATO: Čedomir Jovanović

Jovanović, koji je juče u Podgorici prisustvovao Kongresu Demokratske partije socijalista (DPS), na pitanje da li smatra da će Srbija u narednom periodu promeniti stav i razmotriti opciju izdizanja odnosa sa Alijansom iznad partnerskih, odgovorio je potvrdno.

- Naravno da hoće, za tri, pet ili deset godina Srbija će o svom odnosu sa NATO-om govoriti jednako drugačije kao što sada govori o svom odnosu sa Crnom Gorom ili Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, ili recimo u stavu o Srebrenici - kazao je Jovanović agenciji MINA, saopštio je LDP. Prema njegovim rečima, Srbija, za razliku od Crne Gore, pravi grešku, jer ne postoji dovoljno definisan stav o pojedinim ciljevima.

- Vreme je resurs i dok mi dajemo pogrešne odgovore ovaj svet ide sve dalje od nas. Mi sada moramo imati sposobnost da kažemo da je preduslov regionalne stabilnosti zapravo članstvo Srbije u NATO-u - rekao je Jovanović.

Kako je kazao, članstvo Crne Gore samo će to dodatno istaći.

- Od toga ne treba bežati. Jasno je da nema ekonomskog razvoja, niti održivog života bez mira. Smatram, a to i vreme potvrđuje, da je u ovom trenutku NATO jedina institucionalna garancija za mirno rešavanje sporova koji su oduvek postojali među nama i koji su nas po pravilu gurali u sumnjive sukobe u kojima smo unistavali i jedni druge i sami sebe - objasnio je Jovanović.

Komentarišući odnose Srbije i Crne Gore gotovo deceniju nakon crnogorskog referenduma za nezavisnost, Jovanović je kazao da je Srbija tada pogrešila, jer je tražila šansu u aranžmanu koji nije bilo u skladu sa potrebama Crne Gore. Prema njegovim rečima, to je bila nerazumna ideja očuvanja zajednice Srbije i Crne Gore i neopravdani strah od dogovora koji bi Srbiji i Crnoj Gori doneo nezavisnost.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.06.2015. 15:09
Srbija ne želi u NATO a takodje ni ta alijansa iskreno ne želi Srbiju u svojim redovima kao i EU.Nadajmo se da će ova alijansa konačno steći protivtežu što bi pre bilo bitno za stabilnost u sveti,a onda i u regionu.NATO alijansa je sad svetski policajac koji svojom zlohudom palicom deli paske svako neposlušniku.
Nedelja 21.06.2015. 13:39
Cedina predskazanja su se uvek ostvarila . Bravo Cedo !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online