Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 10.04.2015.
14:10 >> 15:15h
Tanjug, Srna A

Ako je Fratini srećan, i Srbija je

Specijalni savetnik Vlade Srbije u procesu evrointegracija Franko Fratini istakao da danas u razgovoru sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem da Srbija čini dobre korake na putu ka EU.

Tanjug
Fratini sa Vučićem

- Akcioni plan za pregovore Poglavlja 23 naišao je na dobar prijem u pogledu tehničkog kvaliteta u okviru institucija Evripske unije- rekao je Fratini ali i ukazao da je u Srbiji potrebno pojednostaviti administrativne procedure i učiniti zakone razumljivijim.

Ministar Selaković upoznao je Fratinija sa značajem usvojenih zakona u proteklih godinu dana, Zakona o zaštiti uzbunjivača, Zakona o medijaciji i drugih propisa i rekao da radne grupe Ministarstva pravde pripremaju predloge još nekoliko sistemskih zakonskih i strateških dokumenata, kao što su Zakon o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći i Strategija istraga finansijskog kriminala.

Selaković je na sastanku sa Fratinijem, bivšim šefom italijanske diplomatije, rekao da je rad na Akcionom planu za pregovore Poglavlja 23 u završnoj fazi i istakao da će Srbija ispuniti sve što je do nje, kako bi što pre otvorila Poglavlje 23, tako da će samo otvaranje poglavlja zavisiti od EU, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Joksimovićeva: Dobar signal Srbiji

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i savetnik Vlade Srbije u procesu evrointegracija Franko Fratini ocenili su danas da je Srbija uspešno završila proces skrininga i da je spremna za drugu fazu pregovora.

Joksimovićeva i Fratini konstatovali su da bi Evropska unija otvaranjem poglavlja poslala dobar signal Srbiji i njenim građanima da na pravi način vrednuje ostvarene rezulatate, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Joksimovićeva je sa Fratinijem razgovarala o nastavku procesa evropskih integracija i izazovima koji očekuju Srbiju na tom putu.

Fratini je, navodi se u saopštenju, istakao da je sve vidljiviji aktivan pristup Srbije u procesu evropskih integracija i rad vlade na reformama i približavanju građanima važnosti nastavka evropskog puta Srbije.

Govoreći o odnosima u regionu sagovornici su ocenili da je Srbija aktivno usredsređena kako na jačanje ekonomskih veza, tako i na unapređenje političkih odnosa.

Vučić: EU nam je prioritet

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom sastanka sa bivšim ministrom spoljnih poslova Italije Frankom Fratinijem da je članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje.

Fratini, koji je aktuelni predsednik Italijanskog društva za međunarodne organizacije, ocenio je da su reformske mere Vlade Srbije, iako teške, neophodne za ozdravljenje srpske privrede i da već daju rezultate.

POVEZANE VESTI

Petak 10.04.2015. 14:19
Alo majmuni ko .ebe i vas i tog Fratinija ? Kome su bitne ovakve izjave i da li ste uopšte normalni ? "Ako je Fraini srećn i Srbija je srećna" da se čovek prekrsti sa obe ruke . Da li se vi uopšte svesni koliko vređate zdrav razum ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online