Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.03.2015.
15:55
Tanjug A

Čisto da znamo: "Srbija je već članica EU"

Srbija je u privrednom smislu već članica Evropske unije, rekao je predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl otvarajući, zajedno sa premijerom Srbije, srpsko- austrijski poslovni forum u Beču.

Tanjug
Još samo malo vam fali, još samo malo: Kristof Lajtl

- Planovi, koje srpska Vlada ima da reformiše zemlju, da je modernizuje i priključi evropskoj porodici, zaslužuju pohvale i poštovanje - rekao je Lajtl, obraćajući se najznačajnijim predstavnicima austrijske i srpske privrede.

- U privrednom smislu, Srbija je već član Evropske unije. Raduje me što Vam je pošlo za rukom da u Srbiji sprovedete važne reforme i ja Vam u ime austrijske Privredne komore na tome čestitam - rekao je on i dodao da Austrija i njeni privrednici imaju veliko poverenje u našu zemlju, ali i u naše ljude.

On je istakao da Austrija nema kratkoročne, već veoma ozbiljne dugoročne planove za saradnju sa Srbijom:

- Naše kompanije veruju u vaše reforme i u vašu zemlju - rekao je Lajtl i naglasio da "nismo samo poslovni partneri, već prijatelji, pre svega".

Predsednik austrijske Komore je, u susretu sa premijerom Aleksandrom Vučićem istakao da srpska vlada radi mnogo na napretku Srbije, kako na putu evrointegracija, tako i u ekonomskom smislu. 

Premijer Vučić zahvalio je Lajtlu na pomoći austrijske komore za reformu Privredne komore Srbije po austrijskom modelu, kao i na činjenici da je Austrija najveći direktni strani investitor u našoj zemlji.

- To poverenje je bilateralno - naglasio je Lajtl.

Austrija je najveći pojedinačni investitor u Srbiji, ali Srbija mora više da radi na privlačenju i drugih stranih investicija, rekao je premijer Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.03.2015. 16:01
Bilo je clanak da se transplantacija glave moze izvesti za 2 godine.........tako i slicno sada se krckaju lazovi sa pricom koja traje vec 25 godina...........i sjutra ce biti bolje..........turska ceka vec 50 godina...........i ove godine je odlucila da se priblizi Carinskoj Uniji...........Jer razlika u tome je veoma laka...........eU propada............A i vec je mrtva !
Utorak 24.03.2015. 16:27
Србија роб Брисела и Вашингтона од 5. октобра 2000.год. Српски политичари испуњавају све задатке дивљег запада.Народ Србије се не пита шта хоће и шта жели.Србија ће постати и Краљевина Лондона .
Utorak 24.03.2015. 17:45
Dobro je dok nas ne obavjeste da je Srbija vec clanica zlocinacke orgnizacije nato.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online