Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Ponedeljak 10.03.2014.
12:41

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Karađorđević ne plaća, a struju ne seku

Za utrošenu struju princ Aleksandar Drugi Karađorđević dužan je više od šest miliona dinara (oko 53.000 evra). Prema podacima Elektroprivrede Srbije (EPS) reč je o dugu za Beli i Stari dvor u Beogradu. Mada se dugovi gomilaju unazad nekoliko godina, Elektrodistribucija Beograd (EDB) ne reaguje, za razliku od siromašnih građana Srbije kojima se struja seče čak i za dug od 50 evra. U EPS Snabdevanju kažu da EDB ignoriše njihov nalog za isključenje dedinjskih dvorova, dok EDB saopštava da su sa Karađorđevićima dogovorili reprogramiranje duga.

Raskošno: Jedan od prijema u Belom dvoru u Beogradu
 


- Karađorđevići su pristali da uđu u proceduru koja precizira da se deo duga isplati odmah, a ostatak na rate. Svi dužnici pre isključenja imaju ovu mogućnost i obično im se ponudi da od 30 do 50 odsto duga isplate odjednom - saopštavaju iz EDB-a.
Dušan Babac, član Krunskog veća, u izjavi za "Vesti" poručuje da istraživačko novinarstvo treba da se pozabavi i dugovanjima za struju drugih državnih ustanova, a na samo Karađorđevićima.

- Neka se obelodane i dugovi raznih ministarstava, javnih preduzeća, državnih zvaničnika, političkih stranaka - rekao je Babac.


Dragomir Acović iz Krunskog saveta podseća da su Stari i Beli dvor svojevremeno oteti Karađorđevićima i da su u državnom vlasništvu.


- Dvorovi su danas državna imovina. Neka ih država vrati vlasnicima i isplati im nadoknadu za korišćenje unazad 60 godina, pa će biti novca i za struju - rekao je Acović.

Izmiruje svoje troškove

Prestolonaslednik Aleksandar Drugi je u više navrata naglašavao da on sam plaća sve svoje lične troškove, a da se novac iz budžeta koristi za promociju i održavanje dvorskih zdanja, jer su još u državnom posedu.

Država da vrati dvorove: Aleksandar Karađorđević i Dragomir Acović
 


Za dvorski kompleks predlogom zakona o budžetu Srbije za 2014. planirano je dva i po puta manje novca nego u prethodne dve godine, ukazuje Babac.


- Predviđeno je da se iz državnog budžeta izdvoji 17 miliona dinara (oko 148.000 evra) za preventivnu zaštitu dvorskog kompleksa i promociju spomenika kulture, dok je 2012. i 2013. Srbija za iste namene izdvajala godišnje 42 miliona dinara (oko 360.000 evra) - podseća Babac.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.03.2014. 13:11
On je nazvao elektrodistribuciju i rekao: Ja hocu budem fas krail....
Ponedeljak 10.03.2014. 13:20
Možda kad bude naučio Srpski i plati struju bruka bre da jedan prestolonaslednik nezna maternji i još ovo sa strujom bruka pa šta smo mi Magarci što plaćamo, i ne interesuje me u čijem je vlasništvu on je koristi on neka je plati a to što je država ostala dužna nije ostala samo njemu ostala je svima nama dužna i živaca i para i zdravlja pa opet niko ne kuka a oni jadnici nemaju leba da jedu.
Ponedeljak 10.03.2014. 13:34
Gospodin Aca Trba nije jedini kome je oduzeta imovina posle rata, pogledajte koliko ljudi je podnelo zahteve za povracaj oduzete imovine al ajd čik nek ne plate struju za 50.000 dinara da vidimo da li će im je iseći. Takodje, ovog masona i kapetana engleskih oružanih snaga treba podsetiti da su njegovi dedovi imovinu koju potražuje takodje oteli. Oteli su je poslednjoj legitimnoj srpskoj dinastiji Obrenovića, čije imovine su se dokopali cepanih džepova nakon što su ih pobili podržani svojim engleskim mentorima. I ne videh da pravi srpski prestolonaslednik princ Slobodan Obrenović Jakovljević išta potražuje iz svog jednosobnog stana u kom živi. Neka me neko ispravi ako zna drugojačije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online