Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.01.2014.
11:25
RTS A

Nenormalni (milionski) računi za struju!

Posle prvobitnih sumnji da su im decembarski računi za struju nerealno uvećani, građani pronalaze dokaze da su im brojila loše očitana, ili da uopšte nisu očitana. U Nišu su tako dva računa imala su milionske iznose!? Ipak, iz "EPS snabdevanja" ponavljaju da sistemske greške u obračunu nema. I "Jugoistok" negira bilo kakve probleme.

Besni građani ponovo čekaju na šalterima elektrodistribucija: Uz decembarski račun prilažu i stanje brojila, koja su sami očitali kako bi dokazali očiglednu grešku
 

Besni građani ponovo čekaju na šalterima elektrodistribucija. Uz decembarski račun prilažu i stanje brojila, koja su sami očitali kako bi dokazali očiglednu grešku - kilovati potrošeni do danas, odnosno 20 dana kasnije, još nisu dostigli one koji su na decembarskom računu.

Građani kažu da su sami ustanovili greške tako što su na brojilima očitavali kilovate jeftine i skupe struje koji se ne poklapaju sa očitanim kilovatima, a kod nekih su pogrešili za 1000 kilovata.

"Moje današnje čitanje, još nije dostigo to njihovo čitanje. Interesantno da nisu pogrešili na niskoj tarifi, potpuno se slaže, evo za sve mesece sam doneo a pogrešili su samo na visokoj tarifi, praktično gurnuli su me u crvenu", ističe jeda anketirani građanin.

Distribucije očitavaju strujomere u tri i po miliona domaćinstava pa su, kažu, propusti mogući. Tvrde da sporne račune s reklamacijama brzo rešavaju.

"Ukoliko se dogodila greška, zbog lošeg očitavanja ili prečitanog stanja mogu da očitaju sami svoje stanje da donesu na šalter za reklamacije, biće urađene korekcije i dobiće novi račun u roku od tri do pet dana", kaže Sandra Alagić iz "Elektrodistribucije Beograd".

Ima i ekstremnih slučajeva, gde se greška uoči na prvi pogled. Jedno niško domaćinstvo s malom potrošnjom dobilo je da plati gotovo milion i sedamsto hiljada dinara, a drugom, takođe iz Niša, stigao je račun više od milion i devetsto hiljada dinara.

Dušan Anisimov iz Niša kaže da su mu obično računi bili negde oko tri i po hiljade, četiri međutim da je ovo baš previše.

U Niškoj distribuciji kažu da su to usamljeni slučajevi, koje su odmah rešili slanjem ispravnog računa.

"Mi se izvinjavamo kupcima što su dobili dva računa u toku meseca ali smo zadovoljni što smo brzo reagovali i ispravili grešku", kaže Branislav Džomić iz "Elektrodistribucije Niš".

Jugoistok:Nema problema sa računim za struju na jugu Srbije

Preduzeće Jugoistok u čijem sastavu su elektrodistribucije na jugu i istoku Srbije saopštilo je da na tom području nije bilo većih primedbi na decembarske račune za električnu energiju.

Na društvenim mrežama pojavili su se računi dvoje Nišija od po gotovo dva miliona dinara, iako su prethodnog meseca struju platili oko 500, odnosno 3.000 dinara.

Jugoistok je naveo da se prema izveštajima sa celog područja situacija sa očitavanjima, obračunima i izdavanjima računa ni u čemu ne razlikuje od prethodnih meseci.

"S druge strane, u paušalnim izjavama koje dolaze od rukovodstva EPS Snabdevanja, neosnovano se ukazuje da su zbog nedostatka kadrova primorani da poslove daju na izvršenje elektrodistribucijama i da zbog toga nastaju problemi i greške prilikom izdavanja računa", navodi Jugoistok.

U Jugoistoku su kazali da osam godina obavljaju svoju osnovnu delatnost distribucije i prodaje električne energije kupcima i da nikada nisu došli u sličan problem koji danas predstavlja EPS Snabdevanje u javnosti.

"Konstatujemo da su problemi nastali formiranjem jednog Javnog snabdevača", navodi se u saopštenju Jugoistoka i poziva sve kupce da uporede stanje računa sa stanjem na svojim brojilama, a u koliko smatraju da ima bilo kakvih nepodudarnosti potrebno je da se hitno jave nadležnoj distribuciji.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.01.2014. 16:27
Kakav Dinkić, kakav Boža derikoža sad će ekonomski mag Vučko (i usput još ponešto) da nam iscedi i zadnji cvonjak, pa nam odela sa džepovima više neće ni trebati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online