Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 08.06.2012.
04:18
Večernje novosti A

Rusi nagovaraju Dačića da ostavi DS

Rusija uporno nagovara lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića da raskine savez sa Demokratskom strankom i prikloni se naprednjacima.

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin
 

Rusiju sada mnogo više intrigira ko će voditi srpsku vladu, nego 2008. godine, pišu "Večernje novosti". Za ovu teoriju mnogi su dobili "potvrdu" time što je lider Dačić u sredu naprasno otputovao u Moskvu u jeku pregovora sa demokratama.
 

Pored toga, niko od funkcionera DS-a nije u četvrtak uveče bio na prijemu u ruskoj ambasadi, što sugeriše da nije sve u najboljem redu u odnosima demokrata i Moskve. Prošlogodišnjem prijemu je prisustvovao lider DS-a Boris Tadić, kao i Dačić koji je tada bio u Beogradu.
 

Uprkos ovim spekulacijama, u taboru DS-a veruju da imaju velike šanse da sklope kockice sa SPS i Liberalno demokratskom partijom.
 

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je da se trenutno razgovara o principima rada buduće vlade i ne krije da još postoje razlike među partnerima.
 

"Sporna pitanja su budući odnos sa MMF-om, očuvanje makroekonomske stabilnosti, kako da se Srbija izbori s problemom nezaposlenosti, nelikvidnosti domaće privrede, visokog spoljnopolitičkog deficita. Kada se ti principi usaglase između demokrata i socijalista, biće reči i o personalnim rešenjima i podeli resora, ali i o utvrđivanju zajedničke politike oko rešavanja problema Kosova", rekao je Ljajić.
 

Novosti navode da se ključni pregovori o vladi očekuju već za vikend. Ako se DS, SPS i LDP slože oko kursa budućeg kabineta prema Kosovu i paketa bolnih ekonomskih mera, na stolu će vrlo brzo naći i kadrovska šema resora.

POVEZANE VESTI

Petak 08.06.2012. 10:54
Evo citam komentare i nikako mi nije jasno, otkud toliko sebicnosti i nerazumijevanja za Srbe van Srbije od onih koji zive u njoj! Jako je vazno sta neko od nas misli o vezama sa Rusijom i bilo kojom drugom drzavom u svijetu a skoro pa nikako nije bitno kakve su veze Srbije sa Srbima van Srbije. Ovdje je neko napisao kako je spreman da gumicom obrise RS...sramota, to niti jedan normalan Srbin nikada ne bi rekao a kamo li pozeleo! Ono sto su uradili Boris i Company za zemlju Srbiju, u nekoj normalnoj drzavi od nekog normalnog naroda, bilo bi kaznjeno javnim pogubljenjem i sl. Zar treba cekati da se stanje dovede na poziciju Rumunije kada se stanovnici iste morali da uzmu pravdu u svoje ruke?
Petak 08.06.2012. 11:13
A što se tiče Rusije i Valdimira Putina, veoma jednostavno: Pogledajte ekonomske pokazatelje prije i za vrijeme Putina! Svakom normalnom čovjeku je jasno da Rusiji kao i Srbiji treba jedan takav čovjek, mi kao narodi nikako nismo u stanju da živimo u državi sa visokim stepenom demokratije!
Petak 08.06.2012. 09:11
ja bi na tomino mesto,odma raspustio skupstinu,ko sloba 93-ce. sta mu mogu ima pravo na to. ali sta to vredi kad bi opet izlapeli penzioneri,glasali za ovog malog debelog crvenog. sutirao bi sve babe i dede,po ulici od besa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online