Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 25.01.2014.
21:23
Beta A

Za izbore i pozicija i opozicija

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da će na sednici Predsedništva te stranke predložiti raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, što znači da će ih uskoro i biti. Posle toga su usledile reakcije stranaka i iz vlasti i iz opozicije, u kojima svi navode da je pravo vreme za izbore i da su spremni za iste.

Vođa je predložio, nisu još, ali svi će se složiti: Aleksandar Vučić
 


Dačić (SPS): Nema usporavanja na putu ka EU

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izrazio je očekivanje da najavljeni vanredni parlamentarni izbori neće usporiti evropski put Srbije i dijalog Beograda i Prištine. Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Dačić je to rekao tokom razgovora sa ambasador SAD u Beogradu Majklom Kirbijem.

Ih, al' će da se glasmo: Ivica Dačić

Premijer Srbije je ponovio da su strateška opredeljenja Srbije reforme, bolji život građana i članstvo u Evropskoj uniji.

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je SPS spreman za izbore i da će njihova kampanja prioritet staviti na običnog čoveka i njegove
probleme.


Ljajić (SDPS): Moguća saradnja sa SNS

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će od ponedeljka razgovarati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o zajedničkom učešću na eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.


"Postigli smo načelan dogovor o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima. Sa SNS-om nastavljamo razgovore i o saradnji na republičkom nivou", kazao je Ljajić agenciji Beta.

Vulin pozdravlja odluku o izborima

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pozdravio je odluku Srpske napredne stranke (SNS) o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, ocenjujući da je to neophodno za brži i efikasniji rad vlade.

"Naša duboka posvećenost borbi za bolji život građana Srbije bila je i biće osnovni motiv za zajedničko delovanje naše dve stranke ka modernoj, efikasnoj, razvijenoj, racionalnoj i socijalno odgovornoj državi u kojoj se nikom neće isplatiti da se bavi kriminalom i pljačkom, a posebno ne onima koji se bave politikom", naveo je Vulin u saopštenju.

Vulin je dodao da je za poboljšanje ekonomske i privredne situacije i pravedniju raspodela društvenog bogatstva potrebno brža i efikasnije delovanje nego do sada.

 


Đilas (DS): Izbori potvrda da je vlada loše radila

Oni su loši, ja sam izvanredan, kako vam to nije jasno: Dragan Đilas

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas rekao je da je predlog za raspisivanje vanrednih izbora potvrda da je Vlada Srbije loše radila i da nema kapacitet da povede zemlju napred.


"Danas je svima u Srbiji jasno da se izbori ne raspisuju da bi se proverila volja građana Srbije. Svaka vlada koja sama sebe raspusti time jasno potvrđuje da je sve vreme radila loše i da nema kapacitet da povede zemlju napred", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Kraljevu.


Koštunica (DSS): Bilo je neminovno

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da je odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora neminovna, jer je sadašnja vlast Srbiji nanela državnu i ekonomsku štetu.

Aha, sad sam obavešten da će biti nešto narednih meseci: Vojislav Koštunica

"Samo zdrava ekonomija koja nije pod okovima Evropske unije i SSP, samo politička neutralnost omogućavaju Srbiji sigurnu budućnost. DSS će izbornu kampanju započeti predstavljanjem novog ekonomskog Programa razvoja Srbije. Ekonomski razvoj i politička neutralnost neraskidivo su povezani i to je put razvoja Srbije", istakao je bivši premijer Srbije.

LDP: Spremni smo, pravi je trenutak za promene

Liberalno demokratska partija (LDP) je spremna za vanredne parlamentarne izbore, jer je došao trenutak za konkretne promene, koje su sada prigušene zbog pogrešno vođene državne politike, saopštili su iz te stranke povodom predloga lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da se održe vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.


Kako se navodi u saopštenju LDP-a, odlazeća vlada zaslužuje priznanje za Briselski sporazum s Prištinom, ali je vreme da se dobije drugačija vlast, sposobna da vodi i sve druge, mnogo dublje reforme, koje do sada nisu ni dodirnute.

Pastor (SVM): Na izbore samostalno, nema pokrajinskih izbora

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da će njegova stranka izaći na vanredne republičke izbore samostalno i dodao da nema razloga da se raspisuju i vanredni pokrajinski izbori.
"Primio sam ovu vest sa olakšanjem, jer je svakome dojadila ta priča koja traje mesecima, hoće li ili neće biti izbora. Mislim da su odnosi u toj meri narušeni i poremećeni da su izbori jedini izlaz", rekao je Pastor agenciji Beta.


Kostreš (LSV): Logična odluka

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je da je "logično" što se SNS odlučila za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer je na "vrhuncu popularnosti" i dodao da je LSV spreman za izbore.


"Logično je da SNS u trenutku kada ima maksimalnu moguću podršku svojih birača pokuša to da valorizuje na izborima", rekao je Kostreš, dodavši da je LSV spreman za izbore i da će najviši stranački organi će doneti odluku o tome da li će se na izbore ići u nekoj koaliciji ili samostalno.

POVEZANE VESTI

Subota 25.01.2014. 21:39
Добро је кад имамо финанциских средстава за изборе!!! Јој, јој Србијо.............
Subota 25.01.2014. 22:01
Nigde ne navode da li će evropski i belosvetski posmatrači budno pratiti regularnost izbora ili sada pod frulašem to nema potrebe, jer više neće biti krađe na džakove, već verovatno na kamione. Šta je sa srbima sa kosova da li oni više uopšte imaju pravo glasa u srbiji?
Subota 25.01.2014. 22:07
veoma poučan teskt : http://prevrat.com/2014/01/25/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%9B-%D0%B7%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BE-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D1%81/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online