Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 06.10.2011.
14:47
B92 A

PS SE: Otkazivanje Prajda korak unazad

Grupa poslanika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) je ocenila da zabrana Parade ponosa predstavlja veliki korak unazad za Srbiju u pogledu demokratije, ljudskih prava i vladavine zakona.

Poslanici PS SE pozvali srpske vlasti da nađu način i smanje visok nivo homofobije i transfobije u srpskom društvu
 

"Odluka Nacionalnog saveta bezbednosti da zabrani održavanje Parade ponosa u Beogradu u nedelju zbog pretnji ekstremističkih grupa nasiljem predstavlja veliki korak unazad za demokratiju, ljudska prava i vladavinu zakona u Srbiji", navedeno je u pisanoj deklaraciji koju je potpisao 21 poslanik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a prenosi B92.

"Pozivamo srpske vlasti da preduzmu sve nužne mere kako bi ubuduće obezbedile poštovanje prava lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transeksualaca na slobodu okupljanja i izražavanja, kao i da obezbede da kažnjeni budu oni koji prete ili sprovode nasilje, a ne oni koji žele da koriste svoja legitimna prava", poručili su evropski parlamentarci.

Grupa poslanika je, takođe, pozvala srpske vlasti da sprovedu sveobuhvatne mere kako bi smanjile visok nivo homofobije i transfobije u srpskom društvu, u skladu s preporukama Saveta Evrope za borbu protiv diskriminacije na osnovu seksualne opredeljenosti.

Deklaraciju, koja je objavljena na sajtu SE, potpisali su poslanici iz Švedske, Islanda, Luksemburga, Belgije, Velike Britanije, Nemačke, Madjarske, Irske i Norveške.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2011. 14:50
Zbog ovoga kako ga vi zovete koraka unazad, Beograd je najcestiti grad u svetu...ijuhuuuuuuuuuuu...
Četvrtak 06.10.2011. 14:58
Ta vasa neljudska nakaradna prava ce vam doci glave.Komunizam je krenuo od Rusije,tu je i propao,ali bez rata. Kapitalizam je krenuo iz Amerike,tu i propada,ali sa ratovima koji ce se voditi.Vec sada bogati deo Amerike nagovestava odvajanje drzava u samostalne. Totalni krah bankrotirane bande Amerike i EU za otprilike 3 do 5 godina,najvise.
Četvrtak 06.10.2011. 15:11
Ja pozivam PS SE da postuje prava Srba na KiM na kretanje, manifestovanje i slobodno izrazavanje. Takodje apelujem da se SE bori protiv srbofobije i da se kazne oni koji prete i sprovode nasilje. Apelujem takodje na parlamentarce da se smanji diskriminacija protiv Srba zbog nacionalne i verske pripadnosti. Izvolite gospodo parlamentarci pokazite nam na sopstvenom primeru jer ste vi iskusniji u "demokratiji" od nas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online