Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 21.03.2016.
20:26
Vestionline A

Hrvati izlaze iz EU ako Srbija uđe?

Hrvatska stranka prava (HSP) zatražila je od najviših hrvatskih državnika da ne budu popustljivi kada je reč o srpskoj saradnji sa Haškim tribunalom i reformi pravosuđa kao uslovu za pristupanje Srbije pregovorima sa Evropskom unijom.

pixabay.com
Hrvati neće u EU ako Srbija uđe

Predsednik HSP-a Daniel Srb rekao je da ova stranka traži od predsednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, premijera Tihomira Oreškovića i ministra spoljnih poslova Mire Kovača da insistiraju na "politici osude ratnih zločinaca, posebno lidera radikala Vojislava Šešelja", piše portal Avaz ba.

On je naglasio da Šešelj mora biti osuđen, da mora biti u zatvoru, te da ga Srbija mora uhapsiti i da Šešelj, ako bude očekivana osuđujuća presuda, odmah mora na izdržavanje kazne, prenose hrvatski mediji.

- Sve drugo bilo bi izbjegavanje pravde, nesaradnja s Haškim sudom i tolerisanje ratnih zločina i ratnih zločinaca - naveo je Srb.

On je dodao da Hrvatska ne treba da obraća pažnju na izjave srpskog premijera Aleksandra Vučića, jer je on tokom rata bio član Šešeljeve stranke i da Evropa treba jasno da pokaže da nema popuštanja kada je reč o ratnim zločinima.

- U suprotnom, Hrvatska mora izaći iz zajednice koja toleriše zločine - poručio je Srb.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.03.2016. 23:41
daj Bože da zbog ili zahvaljujući hrvata ne uđemo u ropstvo evropske unije !
Ponedeljak 21.03.2016. 23:39
"danijel Srb " !!! koja ironija !!! To je tragedija srbskog naroda : izda- jnici (nemogu da verujem da vesti-online smatraju reče izdaj-nik kao nedozvoljenu ! Znači da je i istina nedozvoljena !!!) ne samo što su izdali svojku krv i veru , nego traže da se ona uništi i nestane ! Ali nedamo se . Tu smo i još dugo ćemo dokazivati svetu , pored svakog podmuklog udara sa spolja ili unutra, da smo hrabri , časni i slobodni !
Ponedeljak 21.03.2016. 20:44
Usla dva Hrvata u avion koji leti do Njujorka. Jedan sedne na sediste do prozora a drugi u sredinu. Taman pre poletanja na sediste do prolaza pored njih sedne jedan Srbin. Samo sto je izuo cipele i malo se raskomotio, kad ce Hrvat pored prozora: - "Mislim da cu da ustanem da si donesem jednu koka - kolu", na sto ce Srbin: - "Nema problema - ja cu ti je doneti da se ne izvlacis odatle." Cim je otiso Hrvat uzme jednu njegovu cipelu i pljune u nju. Kad se Srbin vratio sa koka - kolom drugi ce Hrvat: - "I ja bih rado jednu koka - kolu", dok Srbin ode da i njemu donese a drugi Hrvat mu odmah pljune u drugu cipelu. Srbin se vrati sa koka-kolom i tako su svi uživali u letu do njujorka. Dok je avion sletao u Njujork Srbin obu cipele i shvati sta su ovi uradili i na to ce: - "Pa dokle ce ovo da se nastavlja? Ovo neprijateljstvo medju nama... ova mrznja...ovo pljuvanje u cipele i pišanje u koka-kolu?"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online