Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 08.03.2016.
15:09
B. Živančević - Vesti A

Džaba krečiš, Vučiću!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je nedavno kao zmija preko noći "svukao" kožu ljutog radikala i isto tako brzo zaboravio šta je bio, sve više liči na tinejdžera Martija iz naučnofantastične komedije "Povratak u budućnost" koji nesrećnim slučajem, uz pomoć vremeplova, odlazi u prošlost gde sreće svoje roditelje kao tinejdžere a njegova majka se, igrom slučaja, zaljubljuje u njega.

Tanjug
Kad je teško - Vučić

Takva situacija ugrožava samo Martijevo postojanje, a i naš premijer se našao u situaciji u kojoj mu je "postojanje" dovedeno u pitanje pošto će uskoro na izborima 24. aprila proveriti volju birača. Shodno tome, Vučić je upreo u budućnost iz petnih žila, nadajući se da će birači da mu poveruju i ovoga puta, kao i posle poplava 2014, i da niko na kraju putovanja neće viknuti "Car je go".

- Nema kompromisa, Srbija mora da ide u budućnost, da čuva prijateljstva, ali je jasan put i tip društva kojem želimo da pripadamo, tu razgovora i kompromisa nema - poručio je Vučić na tzv. Biznis forumu na Kopaoniku, gde su se okupili svi koji su iz srpske tranzicije izašli znatno bogatiji, a koje vrhuška voli da zove poslovnim ljudima iliti biznismenima jer je sa njima u svakojakim dogovorima.

Uhvatio se Vučić za "budućnost" kao "pijan za plot", sve lupajući šakom o sto da nema povratka u prošlost i da po tom pitanju on, veliki Vođa glavom i bradom, neće praviti kompromise jer vode u ambis! Jer, bože moj, sporazum koji pušta NATO transportere i tenkove da vršljaju duž Srbije ne vodi u provaliju već na sam vrh sveta, gde ćemo sedeti zajedno sa svim "procvetalim" zemljama poput Rumunije, Estonije, Litvanije, Avganistana, Sirije, Iraka...

Nakon što je pravilno pročitao sve što su mu napisali o povratku u budućnost, Vučić je istom prilikom uvredio većinu građana Srbije kojima je samovoljno i protivustavno oteo po deo plate i penzije time što se, na saboru srpskih tajkuna, posebno zahvalio onom, kako je rekao, malom broju ljudi koji su podržali teške reforme i tu pobrojao većinu prisutnih, uključujući i "nikadosuđenog" Miškovića, i još par državnih institucija.

Ostalo je u vazduhu nedorečeno zašto njima nije oduzet deo primanja ili makar naplaćena višedecenijska dugovanja za porez, kao ni to zbog čega isti ti pohvaljeni ne prijavljuju na više od minimalca sve zaposlene u čijem znoju zarađuju svoju ekstradobit. Uzimajući u obzir kakvo nam je stanje u zemlji i ko nas vodi na putu "povratka", sva je prilika da mnogi od nas tu budućnost neće ni dočekati! A možda i neko drugi bude na mestu premijera. Tako da, džaba krečiš Vučiću!

POVEZANE VESTI

Utorak 08.03.2016. 15:14
Zivancevicu, lijepo si to srocio.
Utorak 08.03.2016. 15:50
Jos jedan dokaz da socijalizam u Srbiji nije moguc bez oligarhije i privatnika koji i rade i zaradjuju - prvo za sebe, pa za drzavne "poreze" (i dobrovoljni prilozi) a na kraju, ono sto ostane, svrstavaju u "socijalne plate" ako se zazmuri na kupovnu moc te iste. Sirenje dezinformacija je odavno jedna od bitnih vucicevih vrlina kao i njegova "borba" protiv korupcije.
Utorak 08.03.2016. 19:41
Ништа ја џабе не радим госопдо. Ништа. Запамтићете ви мене! Оћете!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online