Utorak 08.03.2016.
15:09
B. Živančević - Vesti

Džaba krečiš, Vučiću!

Tanjug
Kad je teško - Vučić

Takva situacija ugrožava samo Martijevo postojanje, a i naš premijer se našao u situaciji u kojoj mu je "postojanje" dovedeno u pitanje pošto će uskoro na izborima 24. aprila proveriti volju birača. Shodno tome, Vučić je upreo u budućnost iz petnih žila, nadajući se da će birači da mu poveruju i ovoga puta, kao i posle poplava 2014, i da niko na kraju putovanja neće viknuti "Car je go".

- Nema kompromisa, Srbija mora da ide u budućnost, da čuva prijateljstva, ali je jasan put i tip društva kojem želimo da pripadamo, tu razgovora i kompromisa nema - poručio je Vučić na tzv. Biznis forumu na Kopaoniku, gde su se okupili svi koji su iz srpske tranzicije izašli znatno bogatiji, a koje vrhuška voli da zove poslovnim ljudima iliti biznismenima jer je sa njima u svakojakim dogovorima.

Uhvatio se Vučić za "budućnost" kao "pijan za plot", sve lupajući šakom o sto da nema povratka u prošlost i da po tom pitanju on, veliki Vođa glavom i bradom, neće praviti kompromise jer vode u ambis! Jer, bože moj, sporazum koji pušta NATO transportere i tenkove da vršljaju duž Srbije ne vodi u provaliju već na sam vrh sveta, gde ćemo sedeti zajedno sa svim "procvetalim" zemljama poput Rumunije, Estonije, Litvanije, Avganistana, Sirije, Iraka...

Nakon što je pravilno pročitao sve što su mu napisali o povratku u budućnost, Vučić je istom prilikom uvredio većinu građana Srbije kojima je samovoljno i protivustavno oteo po deo plate i penzije time što se, na saboru srpskih tajkuna, posebno zahvalio onom, kako je rekao, malom broju ljudi koji su podržali teške reforme i tu pobrojao većinu prisutnih, uključujući i "nikadosuđenog" Miškovića, i još par državnih institucija.

Ostalo je u vazduhu nedorečeno zašto njima nije oduzet deo primanja ili makar naplaćena višedecenijska dugovanja za porez, kao ni to zbog čega isti ti pohvaljeni ne prijavljuju na više od minimalca sve zaposlene u čijem znoju zarađuju svoju ekstradobit. Uzimajući u obzir kakvo nam je stanje u zemlji i ko nas vodi na putu "povratka", sva je prilika da mnogi od nas tu budućnost neće ni dočekati! A možda i neko drugi bude na mestu premijera. Tako da, džaba krečiš Vučiću!

2024 © - Vesti online