Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 09.02.2014.
15:01
RTS A

V.d: EPS nije namerno uvećao račune

EPS nikada nije planirao da naplati ni jedan kilovat sat koji nije isporučen! Očekujem da će se smanjiti broj opravdanih reklamacija i ispraviti greške tamo gde ih je bilo, kaže v.d. Aleksandar Obradović napominjući da nije postojala organizovana namera da se povećaju decembarski računi.

EPS nikada nije planirao da naplati ni jedan kilovat sat koji nije isporučen
 

- EPS nema najnoviji sistem očitavanja brojila, pa zato oko 7.000 radnika izlazi i očitava. Ima oko 3,5 miliona očitavanja i tu je nivo greške oko 0,4 i tu greške idu u oba smera, rekao je Obradović za RTS naglasivši da očekuje da su se kontrole u januaru pooštrile.

Očekuje i da će se smanjiti broj opravdanih reklamacija i da će se ispraviti greške tamo gde ih je bilo.

Obradović dodaje da je najveći strah direktora elektrodistribucije, ali i napominje da nije postojala organizovana namera da se povećaju računi.

"Kada pričamo o milionskim računima, lično sam se izvinio sugrađanima", rekao je Obradović.

Kako je došao na čelo kompanije, kaže, pokušao je da promeni način očitavanja.

"Te moje inicijative nisu svuda usvojene. Pre dve nedelje smo zatražili da se neki ljudi u lancima na direktorskim pozicijama kazne. Neki su to usvojili, neki nisu", rekao je Obradović.

Građani ni ovog meseca neće dobiti račune, jer EPS, kaže Obradović, nije hteo da krene sa novim pre nego što stignu januarski računi, da ne bi došlo i do novih reklamacije usled nerazumevanja.

Uveren sam da ćemo za mesec-dva krenuti sa novim računima, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da je postignut dogovor oko 80 odsto zahteva sindikata zaposlenih i da se trenutno pregovara o naplati solidarnog poreza.

"Tokom naših pregovora sa ministarkom Zoranom Mihajlović i ministrom finansija Lazarom Krstićem rečeno je da nema govora da EPS bude izuzet iz bilo kog zakona, ali pronalazimo rešenja da se poboljšaju uslovi rada, omogući bolja zaštita na radu, i radimo na tome da se dođe do pravičnijeg opterećenja pri naplati solidarnog poreza", rekao je Obradović.

Uprkos najavama da će prošlu godinu EPS završiti u minusu od 22 milijarde dinara, to se nije desilo, već je ostvaren prihod od 20 milijardi.

- Ponosan sam na uspeh jer smo zajedničkim radom iz bezizlazne situacije došli do toga da smo oborili sve rekorde u proizvodnji, rekao je Obradović istakavši da je EPS zadržao dominantnu poziciju na tržištu uprkos liberalizaciji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.02.2014. 17:13
A otkud to da niste nenamerno pogrešili na svoju štetu?!
Ponedeljak 10.02.2014. 12:22
Pogrešio je računar...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online