Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.12.2013.
08:00
b92.net A

Kako da vam vežbanje postane navika?

Često razmišljate kako bi trebalo da vežbate svakodnevno, ali nikako da počnete. Kupili ste opremu, neko je čak i rezervisao termine u teretani ili nekom sportskom centru, ali nikako vam ne ide za rukom da počnete da vežbate. Evo nekih pravila, odnosno olakšica kako da vam vežbe postanu deo svakodnevice.

Foto: Arhiva
 

1. Prvo što je neophodno da uradite jeste da odredite vreme kada ćete trenirati. Odredite satnicu koja vam najviše odgovara i nikada ne planirajte ništa drugo u to vreme. Shvatite to kao neophodnu obavezu koju ne možete odlagati zbog drugih stvari. Ako imate decu, najbolje je da počnete da vežbate čim ih pošaljete u školu ili vrtić. Stručnjaci kažu da je najbolje vežbati ujutru, jer tako ubrzavate metabolizam.

Foto: Arhiva

2. Sledeća bitna stvar jeste da izaberete aktivnost koja vam najviše prija i koja se najbolje uklapa u vaše svakodnevne obaveze.

3. Može vam se desiti da će okolina pokušati da vas sabotira, jer će neki smatrati da vam vežba ne treba, dok će drugi biti zavidni zato što uspevate da odvojite vreme da se posvetite sebi i svojim potrebama. Savet je da nikako ne odustanete, odnosno da ne podlegnete uticajima, jer to vreme koje ste odvojili za sebe i svoje zdravlje niko ne može niti sme da vam uskrati.

4. Nije lako biti istrajan u nečemu, pa se ne ustručavajte da sebe nagradite za sav uložen napor. Najbolje je da vodite dnevnik vežbanja kako biste pratili svoj napredak i uvek, kada pomislite da nemate dovoljno volje ili vremena za vežbe, pogledajte dnevnik kako biste videli dokle ste stigli i šta ste za to vreme postigli.

Foto. Arhiva

5. Kako biste bili uspešni u svojoj istrajnosti, poželjno je da sebi postavite cilj. Na primer, da ćete za toliko i toliko vremena biti u stanju da pretrčite pet kilometara ili da biciklom pređete deset kilometara za pola sata. Usredsredite se na svoje ciljeve i videćete da će vam se trud isplatiti.

6. Ukoliko ste se odlučili za aktivnosti, poput trčanja ili vožnje bicikla, koje ne zahtevaju odlazak u teretanu, napravite listu omiljenih pesama kako biste na taj način imali još jedan podsticaj.

7. Uvek imajte na umu da vam vežbanje pomaže da ostanete zdraviji i vitalniji, a što je takođe važno, i veseliji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online