Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.02.2016.
00:30
Vestionline A

Joga je spas: Samo jedna poza i vaš celulit će nestati

Svaka žena osetljiva je na svoje butine i zadnjicu. To su uglavnom najkritičniji delovi tela, gde se salo prosto lepi, a o celulitu i strijama da ne govorimo. I dok sa nekim kilogramom viška lako možemo izaći na kraj, celulit je već druga priča. Kako bi se rešili ovog problema potrebno je mnogo muke: redukcija ishrane, vežbanje, masaža, razne kremice... I posle svega toga razultati su jedva vidljivi. Sada su naučnici otkrili da je za sve one koji muku muče sa pomorandžinom korom pravo rešenje joga.

pixabay.com
Joga je rešenje za vaš problem: Najbolja vežba za eliminaciju celulita

Naime, osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže i u borbi protiv celulita. Studije na Univerzitetu Harvard dokazale su da je vežbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tečnosti u telu.

Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava na opštem stanju tela, a telo zaista i postaje mlađe i vitalnije. Uz to joga poboljšava celokupnu muskulaturu tela i jača imunološki sistem.

Ukoliko se uz to promeni i način ishrane - izbaci šećer i svi rafinisani proizvodi te pokušate da se hranite na što zdraviji i prirodniji način koji preporučuje sveže voće i povrće bez previše začina, semenke i orašasti plodovi, sveži nemasni sirevi… Rezultati su zagarantovani!

Od nekoliko poza joge koje su dobre za ovu svrhu, ova je najefikasnija.

A evo kako se radi:

Zauzmite stav uskog raskoraka. Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u kolenu te je podignite prema gore. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema krovu.

Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob.

Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji deo tela i levu ruku uvis.

U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju.

Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja podstiče hormonalnu ravnotežu te donosi veću količinu kisieonika u telo, koji je neophodan u borbi protiv masnoća.

Vratite se u početni položaj pa vežbu ponovite i na drugoj nozi.

Svakodnevno praktikujte ovu pozu (možete da kombinujete i s drugim joga pozama) oko 20 minuta kako biste vidno popravili stanje. Ako ne možete svakodnevno, vežbajte barem 20 minuta tri puta nedeljno.

Vežbu morate da radite što je smirenije, sporije i kontrolisanije moguće. Rezultati su vidljivi već za mesec dana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online