Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.12.2013.
08:00
Vestionline A

Sportovi uz koje se najlakše mršavi

Fizička aktivnost, uz pravilnu ishranu, najviše doprinosi zdravom mršavljenju. Najefikasnije vežbe za sagorevanje masnoća sastoje se od kardiovaskularnih treninga, ali i vežbi snage koje pomažu u oblikovanju tela. Kako biste zdravo izgubili kilograme, odaberite sport (fizičku aktivnost) koja vam najviše odgovara.

Samo izaberite aktivnost koja vam odgovara i budite uporni!
 

TRČANJE
Jednostavan, jeftin a vrlo efikasan način mršavljenja je trčanje odnosno džoging. Početnicima se preporučuje da kombinuju spori i lagani džoging s kratkim sprintevima i brzim hodanjem. Ovakav intervalni trening uspešno sagoreva kalorije.

VOŽNJA BICIKLOM
Bez obzira da li je u pitanju sobni bicikl ili "pravi", koji vozite napolju, vožnja biciklom dobar je način za sagorevanje kalorija. U sat vremena vožnje biciklom sagoreva se od 500 do 1.000 kalorija.

HODANJE
Brzo hodanje, odnosno pešačenje, najlakša je fizička aktivnost, a oblikuje noge, stomak i bokove. Hodanje uzbrdicom i po neravnim terenima, na primer po planinama ili šumama, sagoreva više kalorija. Umesto vožnje autom ili javnim prevozom, pešačite na posao, a svakodnevno pešačenje uveliko doprinosi zdravlju.

SKAKANJE
Svaka vrsta vežbi koja uključuje skakanje (preskakanje konopca ili skakanje na trambolini) doprinosi sagorevanju kalorija. Preskakanje vijače sagoreva više od 700 kalorija, a skakanje na trambolini 400. Odlična kombinacija su čučnjevi i skakanja - sagoreva masnoću i jača mišiće.

PLES
Jednostavan, zabavan i takođe jeftin način mršavljenja. Plesom možete da se bavite kod kuće - pustite omiljenu muziku i igrate bar sat vremena. Na tržištu postoje specijalizovani DVD-ovi pomoću kojih možete naučiti plesne pokrete. Sat vremena plesa sagoreva od 600 do 800 kalorija.

TENIS
Tenis je zabavan sport koji takođe pomaže u mršavljenju. Zahteva stalno i brzo kretanje što je idealan način za sagorevanje kalorija.

PLIVANJE
Iako je leto gotovo, ne znači da ne možete da nastavite uživanje u plivanju. Sat vremena aktivno provedenih u bazenu oblikuje celo telo i sagoreva između 600 i 800 kalorija (ali morate da plivate, ne samo da budete u vodi!).

VESLANJE
Sport koji oblikuje ruke je definitivno veslanje. Pomaže u izgradnji mišićne mase, sagoreva kalorije (500 do 600 kalorija u sat vremena) i jača celokupnu izdržljivost.

VEŽBE SNAGE
Iako su kardiovaskularne vežbe ključne za mršavljenje i sagorevanje masnoća, nemojte zanemariti i vežbe snage. Sat vremena dizanja tegova sagoreva 200 kalorija, a treneri preporučuju vežbanje tri puta nedeljno po oko 30 do 40 minuta.

KIKBOKS
Još jedna aktivnost za izbacivanje stresa iz tela je kikboks ili samo boks, koji je i idealna pomoć u mršavljenju. Sat vremena bavljenja ovim sportom sagoreva 600 kalorija.

GRUPNI SPORTOVI
Sportovi kao što su fudbal, košarka i rukomet, zahtevaju stalno kretanje i trčanje različitom brzinom i intenzitetom. Ovakva kardiovaskularna aktivnost pomaže u brzom sagorevanju masnoća, a grupni sportovi su i zabavni.

JOGA
Istezanje i joga, osim što pomažu u uklanjaju stresa, bolova u leđima i poboljšavaju fleksibilnost tela, efikasan su način i za gubljenje kilograma. Sat vremena joge sagoreva 180 kalorija i više, ako vežbate zahtevnije vežbe.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.12.2013. 08:26
Hodanje zaista je prava blagodet, od nekoga ko se zaduvava, do nekog ko od šale pređe minimum 5 kilometara dveno, za samo nekoliko meseci...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online