Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.08.2013.
08:00
Vestionline A

Četiri vežbe za telo bez celulita

Istraživanja su pokazala da 98 odsto žena ima celulit, makar u najblažem obliku. Zanimljivo je to što količina celulita nema veze s viškom kilograma, jer ga imaju i potpuno mršave devojke. Postoji zabluda da je nemoguće rešiti, ali istina je da uz rgulisanje ishrane i redovno vežbanje to je moguće.

Bez vežbanja nema pomoći
 

Ako se odlučite da ovaj put ipak "izravnate" svoje noge, znajte da je to moguće. Doduše, uz naporan trud i rad – ali znate već da lepota boli. Naporan rad podrazumeva redovne vežbe, i to tri do četiri puta nedeljno, uz regulisanje ishrane.

Postoje mnoge teorije o tome šta uzrokuje celulit, ali oko jedne stvari nema spora - celulit je masnoća. Zato, koliko god da ste mršavi, kada ispod vaše kože počne da se taloži masnoća, ona posle određenog vremena postaje vidljiva. Kod većine žena celulit prvo postaje vidljiv na zadnjici i zadnjem delu bedara. Međutim, masnoće se talože i na drugim delovima tela, i kada se natalože toliko da postanu vidljive, to je celulit.

Da bismo vam pomogli u borbi protiv celulita, pripremili smo nekoliko vežbi koje su ključne za savršeno telo, pogotovu za stražnjicu i bedra.

1. Podizanje jedne noge
 

Lezite na leđa i savijte koleno leve noge, a desnu nogu ispravite. Vaša desna noga treba da bude u ravnini sa savijenom levom nogom. Uvucite stomak, raširite ruke i pokušajte, što je duže moguće da izdržite u tom položaju.

Zatim iz ovog položaja stegnite zadnjicu i podignite kukove što više možete, sve dok telo ne formira ravnu liniju od ramena do stopala. Leva noga sve vreme treba da ostane savijena. Napravite pauzu dve sekunde, držite stegnute i stomak i zadnjicu, pa spustite kukove. Ponovite vežbu do 20 puta.

Važno je da torzo i kukove podižete zajedno, kao celinu, jer tako najviše rade mišići zadnjice. Kada završite seriju ponovite vežbu sa drugom nogom podignutom.

Ako vam je ova vežba preteška, olakšajte tako što ćete podizati kukove i torzo dok su vam obe noge spuštene i savijene u kolenima.

2. Iskorak
 

Prvo uzmite po jedan teg za vežbanje i ruke držite ravno uz telo, ali tako da ne budu slepljene uz torzo. Dlanovi treba da budu okrenuti jedan prema drugom, to jest prema telu.

U drugom delu ove vežbe napravite iskorak desnom nogom i spuštajte telo dok desno koleno ne bude pod pravim uglom, a levo na nekoliko milimetara od poda. Zatim se vratite u početni položaj odupirući se levom petom o pod. Ponovite vežbu nekoliko puta, a zatim je odradite i s drugom nogom. Ako vam je ova vežba preteška, odradite je bez tegića.

3. Stepenica

Prvi deo vežbe sličan je kao i kod prethodne. Uzmite tegiće za vežbanje i pružite ruke pored tela. Zatim stanite ispred stepenice, koja treba da bude u visine vaših kolena, i podignite levo stopalo na nju. Oduprite se petom leve noge sve dok se telo potpuno ne ispravi i vi ne budete stajali na jednoj nozi na stepenici. Zatim se vratite nazad sve dok desna noga potpuno ne dodirne pod. Odradite nekoliko puta ovu vežbu, a zatim isto toliko puta vežbu ponovite drugom nogom. Ako vam je vežba preteška, na početku je radite bez tegova.

Ovu vežbu možete izvesti na još jedan način. Stanite bočno pored stepenika, tako da vam je desna noga odmah uz njega. Levom nogom stanite na stepenik i odupirući se petom leve noge podignite telo. Na ovaj način vežbate i unutrašnje mišiće butine.

4. Najbolja vežba za guzu


Uzmite par tegova za vežbanje, ruke ispružite i spustite ispred bedara, a dlanove okrenite prema sebi. Blago savijte kolena i spustite se toliko da vam šake budu u visini kolena točno iznad stopala. Glavu podignite, a vrat držite ispravljen. Torzo treba da bude skoro paralelan s podom. Zadržite tako nekoliko sekundi, a zatim se polako vratite u početni položaj.

Ako želite da ovu vežbu učinite malo težom, uradite sve isto, ali samo na jednoj nozi i ponovite vežbu nekoliko puta, a zatim promenite nogu.

Navedene vežbe radite najmanje tri puta nedeljno, i vrlo brzo ćete videti rezultate.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.08.2013. 08:11
A najvaznije je imati cvrstu guzu. To ce nam jedino stvarno pomoci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online