Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2652
1796
09.11.2015.
Tanjug mora da ostane državna agencija Srbije

SAŠA MIRKOVIĆ, poslanik i predsednik Skupštine grada Zaječara

- Vlada Srbije i Skupština moraju da naprave zakonski okvir da bi Tanjugu omogućili da opstane kao državna novinska agencija. Zalagaću se da se to ostvari vrlo brzo, kako bi se sačuvao Tanjug i zaposleni u njemu.

SAŠA MIRKOVIĆ, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja

- Nacionalna novinska agencija prestala je sa radom u skladu sa zakonom. Nije tačno da će posle gašenja Tanjuga početi da radi nova agencija pri Vladi Srbije. Privatne novinske agencije Beta i Fonet dovoljne su za tržište Srbije.

Za i protiv
1922
1635
07.11.2015.
Ministar policije tvrdi da mediji vode kampanju protiv Vlade

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik SNS-a

- Potpuno sam saglasan s ministrom Nebojšom Stefanovićem. Skandaloznu kampanju vode pojedini mediji protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice, ali i njegovih najbližih saradnika. Mediji nemaju nameru da raspletu probleme i iznesu činjenice, već izmišljaju afere.

SVETOZAR RAKOVIĆ, NUNS

- Izjavom Stefanovića medijima se šalje poruka da kritike i iznošenje podataka koji nisu po volji vladajućim krugovima nisu dobrodošli. NUNS poziva vlast da na informacije medija ne reaguje optužbama, već iznošenjem drugačijih i ubedljivih stavova i činjenica.

Za i protiv
1916
1424
06.11.2015.
Dačić ne treba da se povuče iz Vlade Srbije zbog Ružićevih izjava

NATAŠA GAĆEŠA, Socijalistička partija Srbije

- Predsednik Dačić je kao i uvek do sada faktor kohezije, jer dosledno radi u interesu Srbije. U vreme mnogih nimalo prijatnih izazova, poput bitke sa Uneskom oko članstva Kosova, jedinstven nastup Vlade, ministara i premijera je sva naša snaga. Ivica Dačić zato nema nijednog razloga da se povuče.

ZORAN ŽIVKOVIĆ, Nova stranka

- To je apsolutno tema i stvar za brlog koji se naziva Vladom Srbije. Što pre ti ljudi odu sa mesta gde se trenutno nalaze to će biti bolje za Srbiju i sve njene građane. Što se tiče te izjave Dačića da je njemu državna politika ispred stranačke u poslednje tri godine politika stranaka ne može se nazvati državnom.

Za i protiv
1611
1269
05.11.2015.
Andrej Vučić, brat premijera, naređuje ko će u Srbiji biti smenjen

BORKO STEFANOVIĆ, šef poslaničkog kluba u Skupštini Srbije

- Andrej Vučić je čovek koji odlučuje o mnogim stvarima u ovoj zemlji i izuzetno je aktivan u Srpskoj naprednoj stranci. Sumnjam da može bilo šta da se uradi u bilo kom domenu bez njega, bili to mediji, finansije ili tokovi kapitala. Mislim da je to svima u Srbiji jasno, a to je jako loša praksa.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik Srpske napredne stranke

- Andrej Vučić ima ogromnu moć i svemogući je čovek. On je pomogao i Erdoganu da dobije apsolutnu vlast, on utiče na svetske tokove i na Obamu i Putina. Pošto je tako moćan u svetskim krugovima pretpostavljam da je neprikosnoven i u Srbiji. Šta reći na takve tvrdnje osim da su budalaštine.

Za i protiv
1770
1932
04.11.2015.
Veronauka treba da bude obavezna u srpskim školama

PATRIJARH IRINEJ, poglavar SPC-a

- Uvođenje veronauke u škole bio bi veliki korak u vaspitanju dece. Mali je procenat onih koji ne žele da pohađaju veronauku i oni se lako mogu izdvojiti kada veronauka postane obavezan predmet. Građani imaju pravo da svoju decu vaspitavaju u duhu svoje vere.

NENAD ČANAK, predsednik LSV-a

- Ideju da veronauka bude obavezan predmet u školama treba odbaciti. I kada je veronauka uvođena u obrazovni sistem, Liga socijaldemokrata Vojvodine je upozoravala da je tom predmetu mesto u crkvi, a ne u školi. Podsećamo da je Srbija sekularna država.

Za i protiv
1409
1714
03.11.2015.
MMF odobrio veći rast plata i penzija, ali Vučić ne da pare

LjUBODRAG SAVIĆ, profesor ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Ta izjava premijera deluje kao mudar i odgovoran potez čoveka koji zna stanje javnih finansija. Pretpostavljam da je to rezultat iscrpne analize Vlade, koja je procenila da plate i penzije ne treba znatno da rastu. Nije dobro ako je to samo stav premijera.

RANKA SAVIĆ, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata

- Krajnje je pogubno da jedan čovek odlučuje o stečenim pravima građana i da se na taj način izjašnjava. Ne može jedan čovek da svojom voljom smanjuje ili podiže penzije, koje je neko stekao tokom svog radnog veka. Od takvih izjava svi smo pomalo umorni.

Za i protiv
1412
1779
02.11.2015.
Milorad Dodik predstavlja opasnost za srpskog premijera

MLADEN BOSIĆ, predsednik Srpske demokratske stranke

- Dodik na neki način predstavlja opasnost za srpskog premijera Aleksandra Vučića, jer zbog rejtinga koji ima u Srbiji predsednik Srpske može postati tačka okupljanja ekstremnih grupa iz Srbije, pošto on ima mnogo veći rejting u Srbiji nego u RS.

RAJKO VASIĆ, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata

- Tvrditi tako nešto je neozbiljno i dolazi od političara kome je glavni cilj da sruši predsednika RS. Dodik ne može da napravi nikakav problem Vučiću, niti srpski premijer može da utiče na stvari u Srpskoj i BiH. Bosićev stav shvatam kao poruku njegovim suflerima iz međunarodne zajednice i Sarajeva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online