Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2060
2684
17.11.2015.
Masakr u Parizu uticaće na jačanje desnice u Evropi

JOVO BAKIĆ, sociolog

- Nažalost, skoro sigurno će ekstremna desnica znatno ojačati posle napada islamista u Parizu. Bojim se da bi sve moglo krenuti u smeru manje ili više otvorene fašizacije u samoj Evropskoj uniji, ali i preko njenih granica.

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, Nova srpska politička misao

- Veliko je pitanje šta se misli pod desnicom. Ti pojmovi i kod nas, ali i u Evropi, dosta su pobrkani. Događaji u Parizu ojačaće ksenofobe, izolacionističke i evroskeptične tendencije, koje su inače već dosta prisutne u Evropi.

Za i protiv
1749
2028
16.11.2015.
Srbija izlazi iz finansijske krize

JORGOVANKA TABAKOVIĆ, guverner Narodne banke Srbije

- Fiskalna konsolidacija i reforme su uspešne, podržane od strane MMF. Konstatovano je da je postignuta stabilnost cena na niskom nivou, da su usidrena inflaciona očekivanja i očekuje se održavanje stabilnosti deviznog kursa.

DEJAN ŠOŠKIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Duže zadržavanje kamatnih stopa u negativnoj zoni jasan je signal da je privredni oporavak slab i može predstavljati uvod u deflatorne (recesione) privredne tendencije, odnosno, u dodatni pad ekonomske aktivnosti i rast nezaposlenosti.

Za i protiv
2495
2133
14.11.2015.
Odluka Vlade Srbije o povećanju plata i penzija je sramna

BALŠA BOŽOVIĆ, poslanik Demokratske stranke

- Najavljeno povećanje plata i penzija od 1,25 do četiri posto je najveće poniženje koje su građani doživeli u poslednje četiri godine. Da li Vlada zna da je reč o prosečnom povećanju od 290 dinara (2,4 evra), a to je jedva dovoljno da se kupi hleb, mleko i šećer.

VEROLjUB ARSIĆ, poslanik Srpske napredne stranke

- Odgovornost za sadašnje stanje u državi je na bivšoj vlasti, koja je bukvalno otimala od građana u poslednje četiri godine. Da se tako nije ponašala, sada bi pričali drugu priču. Povećanje nije spektakularno, ali je značajno i realno i u ovom trenutku je toliko moguće.

Za i protiv
1339
1335
13.11.2015.
Da li treba prodati Telekom Srbija?

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade

- Ako budemo mogli da prodamo Telekom po dobroj ceni mi ćemo ga prodati. Razumem one koji su protiv i protestvuju, ali to pokazuje još jednu našu osobinu, a to je da bismo želeli da se komšija promeni, a kod nas sve da ostane po starom. Sačuvaj mi moje radno mesto, šta me briga za sve drugo. Ako narod misli da je Telekom zlatna koka, srebrnina, da država ima para da baca, nemoguće je da opstanemo.

Miroslav Joksimović, Sindikat TS

Mi smo na pravom putu da sprečimo prodaju Telekoma. Protiv prodaje Telekoma je, prema svim anketama, 65 odsto građana Srbije, 22 odsto je neopredeljeno, a samo 13 odsto je za prodaju. Ne postoji nijedan argument za prodaju. Punimo budžet preko 10 odsto, zamo da preko 140 miliona evra imamo dobit. Nijedan dinar ne uzimamo od države, dali smo prošle godine dve dividende državi umesto jedne.

Za i protiv
2261
2085
12.11.2015.
Zakon o radu u Srbiji nije ispunio očekivanja

LjUBISAV ORBOVIĆ, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije

- Zakon nije dao prostor za zapošljavanje, kao što je vlast najavljivala. Naprotiv, dao je prostor za otpuštanje i iživljavanje poslodavaca, kojima je omogućeno da otpuste radnika kada to požele bez objašnjenja. Osim toga zarade zaposllenih su sve niže, a radnici se zapošljavaju na crno.

ALEKSANDAR VULIN ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Zakon o radu nije ispunio nijedan od strahova, nije došlo do masovnog otpuštanja ni do pada nezaposlenosti, nije došlo do ukidanja uloge sindikata. Povećana je zaposlenost i poboljšan investicioni ambijent. U Srbiji je od početka primene zakona zaposleno oko 100.000 ljudi.

Za i protiv
1887
1621
11.11.2015.
Dobro je što patrijarh Irinej miri partije u Republici Srpskoj

DIMITRIJE KALEZIĆ Bogoslovski fakultet

- Bolje je da miri političke stranke i njene lidere nego da se svađaju. Te svađe očigledno ugrožavaju poziciju RS u okviru bosanske države. A ako je pitanje zašto baš patrijarh Srpske pravoslavne crkve, odgovor je jednostavan, pa on je patrijarh, prvi među svima.

BORISLAV STEFANOVIĆ potpredsednik DS

- Ne vidim nijedan konkretan razlog sastanka patrijarha sa liderima RS. Crkva i država su odvojene, i to je jedna od dobrih tekovina francuske buržoaske revolucije. Kada god vidim da se održava takav sastanak znam da je reč o lažnom patriotizmu. Sve je to ikgrokaz.

Za i protiv
1142
1780
10.11.2015.
Srpske vlasti konačno najavile popis državne imovine

MAHMUD BUŠATLIJA, ekspert za strane investicije

- Zahtev da država mora da zna čime raspolaže od imovine je sasvim racionalan i logičan. Stoga je nužno da postoji portfolio te imovine, između ostalog i rezidencijalnog prostora. Do sada se o tome nije vodilo računa i dobro je što se najavljuje da će se ta praksa promeniti.
 

BRANKO PAVLOVIĆ, privatizacioni savetnik

- Prosto je neverovatno da država Srbija ne zna čime raspolaže. Postoji Direkcija za imovinu koja bi morala da zna šta ima od imovine, kao i Dipos koji bi trebalo da gazduje rezidencijalnim prostorom. Očigledno oni nisu radili svoj posao, nisam siguran da će i ubuduće.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online