Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2403
2347
31.10.2015.
Vučićeva izjava o naoružavanju Srbije nije usmerena protiv komšija

PRVOSLAV DAVINIĆ, bivši ministar odbrane

- Iako je premijer rekao da kupuje rusko oružje zbog naoružavanja komšija, mislim da to ni u kom slučaju nije usmereno na region. On je pre svega mislio na povećanje odbrambenih kapaciteta i pripremu za potencijalne bezbednosne izazove, kakav su, recimo, priliv izbeglica, koji može da eskalira.

MIROSLAV HADŽIĆ Centar za bezbednosne politike

- Kad se javno saopšti da se nabavlja oružje, a to bi trebalo u izvesnoj meri da bude tajna, onda to jeste poruka regionu. To je i bitna odluka sa potencijalno velikim spoljnopolitičkim posledicama po poziciju zemlje. Ali to je poruka delu domaće javnosti koja misli da je u Rusiji spas.

Za i protiv
2386
1773
30.10.2015.
Ugljaninova izjava o državi Sandžak je još jedna njegova budalaština

MEHO OMEROVIĆ, poslanik SDPS-a

- Sulejman Ugljanin samo traži način da bude u medijima. Navikao nas je na razne nebuloze, ali poručiti mladima da prave državu u Sandžaku, e tu je prevazišao i samog sebe. Valjda misli da mladi treba da ginu za tu državu, a da on ponovo pobegne u Tursku, kao devedesetih godina.

ENIS IMAMOVIĆ , poslanik SDA Sandžaka

- Dr Ugljanin to nikada nije izjavio. To je laž, izvlačenje iz konteksta i vrlo opasna zamena teza. On je jasno govorio o pravu Bošnjaka na političku egzistenciju i brzi ekonomski razvoj kroz autonomiju Sandžaka u okvirima države Srbije, na koju i oni imaju pravo kao i drugi.

Za i protiv
1642
2000
29.10.2015.
Na mesu kao na cigaretama treba da stoje upozoravajuće oznake

GORAN PAPOVIĆ, Nacionalna asocijacija potrošača Srbije

- Apsolutno treba praviti razliku među proizvodima. Nije isto meso životinja koje se hrane organskom hranom, pasu lekovito bilje i onog otpada koji se koristi za pravljenje viršli i pašteta. U Srbiji se slabo kontroliše stavljanje aditiva i raznih pojačivača ukusa i na to svakako treba skrenuti pažnju.

ZORAN SAVIĆ, predsednik Sindikata zdravstvenih radnika Srbije

- Nisam pristalica! Ne ulazim u odluku Svetske zdravstvene organizacije, ali pogledajte kako su godinama anatemisali svinjsku mast, a sada govore da je daleko zdravija za ljudski organizam od raznih ulja. Nije uvek sve nauka, u mnogo toga se mešaju interesi velikih i moćnih svetskih kompanija.

Za i protiv
1706
1695
28.10.2015.
Ulični protesti neće srušiti režim Mila Đukanovića

ALEKSANDAR POPOV, Centar za regionalizaciju

- Sadašnja crnogorska opozicija neće lako skinuti Mila sa trona. Rascepkana je i šarenolika i nije realno da takva može da dođe do vlasti. Milo je upotrebio protiv takvih silu da bi pokazao ko je gazda. Ugled vlasti je poljuljan, ali opet ima veće šanse na eventualnim izborima.

ZORAN LUTOVAC, bivši srpski ambasador u Podgorici

- Opozicija koja je pokrenula proteste mogla bi šurovanjem sa Socijaldemokratskom partijom Ranka Krivokapića da znatno oteža kampanju vladajuće Demokratske partije socijalista i dovede do neizvesnog izbornog rezultata. Važan je i stav EU i NATO prema protestima.

Za i protiv
1835
1641
27.10.2015.
Srbija treba da reaguje na nasilje vlasti u Podgorici

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, analitičar

- Dok naš narod strada od Milove policije, iz Beograda nema reakcija. Smatram da ne smemo nemo da prelazimo preko batinanja Srba, to je naš narod. Razumem da vlast mora da vaga kako će reagovati, ali za javnost u Srbiji nema opravdanja što se ne oglašava.

ALEKSANDAR VUČIĆ, srpski premijer

- Ne želim da komentarišem politička dešavanja u Crnoj Gori. Nadam se da će se uploviti u regularne političke tokove, da se stvari rešavaju mirnim putem i razgovorima. Prvenstveni interes Srbije je da svuda u regionu bude mir i stabilnost.

Za i protiv
1832
1655
26.10.2015.
Boris Tadić deli odgovornost za sudbinu Kosova

ALEKSANDAR MITIĆ, Centar za strateške alternative

Tadić je u ključnom trenutku, u aprilu 2008, odlučio da potpiše SSP sa EU uprkos tome što je do tada 19 članica EU već priznalo Kosovo. To je omogućilo DS da dođe na vlast, ali je zadalo težak udarac jedinstvu srpskog stava o Kosmetu.

NEVEN CVETIČANIN, Institut društvenih nauka

Za aktuelni trenutak kosovske politike odgovornost nije ni isključivo ni, konkretno Tadićeva jer je on to pitanje dobio u nasleđe. Od smrti Josipa Broza ovo pitanje ide u nasleđe svakoj vladi i svaka dobija kamatu na tu glavnicu.

Za i protiv
2566
2612
24.10.2015.
Srpski parlament treba da smanji broj poslanika

MILAN JOVANOVIĆ, profesor na Fakultetu političkih nauka

- O ovom problemu u Srbiji se raspravlja čitavu deceniju. Sada ga treba posmatrati u kontekstu promene Ustava i političkog sistema. Broj poslanika treba smanjiti u sklopu seta političkih institucija i organizacije vlasti. Prema nauci, Srbiji je dovoljno 200 umesto sadašnjih 250 poslanika.

BOJAN KLAČAR predstavnik CESID-a

- U najavljenoj reformi političkog sistema ne treba da bude naglasak na na smanjenju broja poslanika. Ne kažem da je 250 poslanika idealan broj i da ga nije moguće smanjiti, ali duboko sam ubeđen da to nije centralno pitanje. Suština je da te poslanike motivišemo da više rade sa građanima i da njima služe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online