Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2412
2139
03.12.2015.
Trebalo bi privatizovati Aerodrom "Nikola Tesla"

ALEKSANDAR VUČIĆ, predsednik Vlade Srbije

- Što se tiče Aerodroma, to je velika prilika za Srbiju. Potreban nam je veći aerodrom jer se očekuje dozvola da Er Srbija leti direktno i za SAD pre kraja 2015 godine, kao i veći broj turista. To znači da moramo da imamo veći, bolji i ozbiljniji aerodrom.

NEBOJŠA KATIĆ, ekonomista

Time se otvaraju vrata za formiranje novih privatnih monopola. Opravdanje za ovakav pristup pre bi se našlo u potrebi trenutka, nego u pedantnoj ekonomskoj analizi. Potrebe trenutka, u Srbiji tako česte, nisu potrebe države i društva, već partija kojima su potrebni glasovi i novac.

Za i protiv
1704
2282
02.12.2015.
Sve više članova napušta redove socijalista

BRATISLAV JUGOVIĆ, direktor Pokreta socijalista

- Nije tajna da veliki broj članova Socijalističke partije Srbije prelazi u naše redove, a to je zato što više veruju Aleksandru Vuliniu nego Ivici Dačiću. Taj trend će se nastaviti, posebno uoči lokalnih izbora. Ali, nama ne dolaze samo socijalisti, nego i članovi DS.

DIJANA VUKOMANOVIĆ potpredsednica SPS-a

- Sindrom preletanja iz partije u partiju je deo političkog folklora u Srbiji u proteklih 25 godina. Mi ne vodimo evidenciju takvih, ali to je minoran broj, a reč je o ljudima ili otpadnicima koji nisu uspeli da se politički potvrde i osnuju konkurentsku partiju.

Za i protiv
2357
1464
01.12.2015.
Ovogodišnja naplata poreza u Srbiji je lošija nego 2012. godine

RANKA SAVIĆ, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata

- Očigledno je da je naplata poreza vrlo loša jer su uslovi za poslovanje privrede katastrofalni i pored povećanja poreskih stopa. Sve više preduzeća je u blokadi, a u takvoj situaciji ni porezi se ne mogu naplatiti. Položaj zaposlenih je sve gori.

LjUBOMIR MADŽAR, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Ne znam ko je i šta je izvor ove informacije. Podaci Fiskalnog saveta Narodne banke Srbije ukazuju da naplata poreza raste i da siva ekonomija pada i da to doprinosi budžetu i njegovom deficitu. Minimalno povećanje plata i penzija na to ukazuje.

 

Za i protiv
1742
1959
30.11.2015.
Vlada Srbije ispunjava očekivanja građana

JADRANKA JOKSIMOVIĆ, ministarka za evropske integracije

- Otvaranje poglavlja je politički signal EU da se vidi napredak, što je pokazao i izveštaj o napretku gde se konstatuje da Srbije u najvećem broju oblasti čini vidljive napretke i korake u reformskom smislu. To je ono što je dobro. Želim da građani razumeju da je ovo jedan važan korak.

ČEDMOIR JOVANOVIĆ, lider Liberalno-demokratske partije

- Srbija je u vrtlogu socijalne, ekonomske i političke krize, pa je potrebno raspisati prevremene parlamentarne izbore u Srbiji jer je sadašnja vlada dostigla svoj maksimum. U najboljem slučaju Srbija će ući u Evropsku uniju 2024. godine.

Za i protiv
2554
2176
28.11.2015.
Nije provokacija to što je Nikolić tri puta poljubio Kolindu

Drago HEDL, hrvatski novinar

- Ne vidim ništa neobično u tome što je predsednik Nikolić tri puta poljubio predsednicu Grabar-Kitarović. To nije nikakva provokacija, to je srpski običaj. S druge strane, hrvatska predsednica je veoma šarmantna pa pretpostavljam da je uljudno poljubiti je tri umesto dava puta.

Nebojša KRSTIĆ, stručnjak za marketing

- Nikolić je do sada uspevao da napravi jedino međunarodni incident kad govori. Sada mu je to pošlo za rukom i kada se pozdravlja. Šta ima da se ljubi sa osobom koja kaže da se njena zemlja graniči sa Vojvodinom? Uopšte, treba u tim prilikama izbegavati cmakanje jer je to uljudnije.

Za i protiv
1891
2571
27.11.2015.
Vučić svaku kritiku vlasti smatra pokušajem državnog udara

ŽARKO KORAĆ, bivši predsednik SDU

- Loše je što je Vučić uveo u politički život neprekidno temu udara ili pokušaja ubistva lidera i tu se slažem sa Vesnom Pešić. Počelo je sa incidentima u saobraćaju, prisluškivanjem, zaverama... Vlast neprekidno govori da neko hoće da je sruši nelegitimnim sredstvima i to je jako opasno.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ poslanik SNS-a

- Možda bih se složio s tim stavom Vesne Pešić da zaista postoji kritika vlasti. Ono što možemo čuti od opozicije nisu kritike, već samo: "Ua, Vučiću!" Osim gole mržnje i netrpeljivosti prema premijeru Srbije, od opozicije ne možemo čuti nikakvu suvislu kritiku poteza i odluka vlasti.

Za i protiv
2077
2311
26.11.2015.
Maja Gojković nije trebalo u Iranu da obuče hidžab

BILjANA SRBLjANOVIĆ, dramaturg

- Ne znam da li Gojkovićeva razume kakvu poruku šalje kao zvanična predstavnica države u kojoj su žene jednake, kada bira da odene jednu od najstriktnijih verzija hidžaba. Treba poštovati zemlju u koju se odlazi, ali istovremeno ne pogaziti svoju. Ona je time uvredila i sve Iranke koje se bore za svoja prava.

ALEKSANDAR ČOTRIĆ, potpredsednik SPO-a

- Predsednica srpskog parlamenta pokazala je poštovanje prema zemlji koju je posetila, kao što to čine i druge visoke gošće Irana, ali otišla je i korak dalje. Koliko mi je poznato nijedna druga predstavnica neislamske države nije bila u takvoj odeći. Bez obzira na sve Maja Gojković je elegantna pa joj lepo stoji i hidžab.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online