Utorak 25. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1853
1893
26.03.2015.
Porodica Karađorđević izložbom rehabilituje Dražu

DUBRAVKA STOJANOVIĆ, istoričarka

Čudna mi je i ne baš politički mudra odluka Aleksandra Karađorđevića da svoju poziciju veže za ideje i pokrete koji su izgubili rat. Posebno treba da zamislimo kakvo će zamešateljstvo nastati ako predsednik Nikolić ode na paradu u Moskvu 9. maja, čime će se nedvosmisleno staviti na stranu Titovih partizana.

BOJAN DIMITRIJEVIĆ, istoričar

Pozdravljam angažman kraljevske porodice koji je nedostajao ranijih godina. Mihailović je bio kraljev ministar vojske u Londonu i načelnik štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini. Verujući u kralja, vodio je svoj pokret otpora. Ovo je najmanje što su Karađorđevići mogli da učine za njega.

Za i protiv
1429
1779
25.03.2015.
Da li Srbija dostavlja EU dobre akcione planove

JADRANKA JOKSIMOVIĆ, ministarka bez portfelja

Naši akcioni planovi su prošli nekoliko faza komentara, što je normalno i uobičajeno, budući da je reč o najširim političkim pitanjima. Poglavlja 23 i 24 su najzahtevnija i dorađujemo ih u skladu sa komentarima. Nema tu nikakvih posebnih problema.

IGOR ŠOLTES, poslanik u Evropskom parlamentu

Akcioni planovi poglavlja za 23 i 24 trenutno su na trećem čitanju u Evropskoj komisiji, jer prva dva nacrta jednostavno nisu bila dovoljno dobra i jasna. Otvaranje poglavlja u procesu pridruživanja EU zavisi upravo od akcionih planova koje Srbija dostavlja.

Za i protiv
1488
1683
24.03.2015.
Da li posrnule gigante treba privatizovati ili ugasiti

MLAĐEN KOVAČEVIĆ, član Akademije ekonomskih nauka

- Umesto prodaje preduzeća, s obzirom na dosadašnji pogrešan princip privatizacije, najbolje je pokušati s ugovornim rukovodstvom, gde će menadžment i stručnjaci izvući ta preduzeća iz dubioze. U ovim kriznim vremenima, kada svi u EU znaju u kakvoj smo situaciji, niko neće ponuditi visoku, pa čak ni dovoljnu cenu za preduzeća koja žele da privatizuju.

ALEKSANDAR VLAHOVIĆ, Savez ekonomista Srbije

- Privatizaciju preduzeća treba sprovesti tamo gde ima interesa, a tamo gde ga nema ili nema mesta na tržištu, treba sprovesti likvidaciju. O scenariju treba odlučivati od slučaja do slučaja i ne može se svuda primeniti recept Železare koja proizvodi čelik koji ima svoje tržište. Tamo gde preduzeće proizvodi robu koja nema svoje tržište, treba ići u likvidaciju.

Za i protiv
1698
3481
23.03.2015.
O izborima u Vojvodini odlučuje Vučić

IGOR MIROVIĆ, potpredsednik SNS-a

- Izbori u pokrajini mogu da budu održani u decembru ove godine. Srpska napredna stranka kao najveća stranka dala je predlog za održavanje pokrajinskih i lokalnih izbora, ali ne želimo da to bude na silu, već da datum njihovog održavanja bude dogovor vlasti i opozicije u Vojvodini.

BOJAN PAJTIĆ, premijer Vojvodine

- Besmisleno je da Vučić govori o datumu održavanja izbora u Vojvodini jer ovo nije Severna Koreja, a on nije Kim Džon Un da odlučuje o svemu. O izborima ćemo mi odlučivati pošto je većina okupljena oko DS-a stabilna. Redovni pokrajinski izbori, dakle, biće održani krajem aprila 2016. godine.

Za i protiv
2279
4899
21.03.2015.
Da li je ministar Verbić politički jači posle polivanja vodom na protestu prosvetara?

ZORAN BABIĆ, šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije

- Ministar Verbić je iz ružnog incidenta koji se dogodio na protestu prosvetara izašao poštovaniji. On je pokazao da se ova Vlada ne boji prostakluka, da je spremna da razgovara i da je spremna za kompromis, te da razume položaj prosvete. Sve što se dešavalo ide na dušu onih koji su spremni takve stvari da urade.

MIODRAG SOKIĆ, potpredsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije

- Svakako je da je izašao slabiji iz ovog incidenta. Verbić je čovek u koga se ne možete pouzdati. To što je uradio je rizičan i diletantski potez kojim je i sebe i nas doveo u opasnost. Polivanje vodom je bila pedagoška mera i ja sam presrećan što se to dogodilo, a ne nešto mnogo gore. Masa se ne može kontrolisati.

Za i protiv
2273
1878
20.03.2015.
Železaru Smederevo vodiće odlični poznavaoci tržišta čelika

LjUBODRAG SAVIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Džon Gudiš i Petar Kamaraš, kojima je Vlada Srbije poverila srpsku čeličanu, zaista su dobri poznavaoci tržišta čelika, ali i srpske fabrike. Posebno je važan Kamaraš koji može da obezbedi jeftine sirovine. Zato verujem da ovaj dvojac može da postigne značajne rezultate.

MILAN KOVAČEVIĆ, ekonomista i konsultant za strana ulaganja

- Kompanija HPK Gudiša i Kamaraša je mala i u slučaju srpske čeličane treba da posluži samo svrsi. Vlada je trebalo da napravi dogovor da će HPK biti plaćen samo iz dobiti, a da bi se obezbedio profit treba naći tržište, povećati proizvodnju i za čelik dobiti dobru cenu.

Za i protiv
1832
2137
19.03.2015.
Sramno odbijanje srpskog grba i trobojke u parlamentu Vojvodine

PREDRAG MATEJIN, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine

- Demokratska stranka izigrala je dogovor, koji smo ranije postigli o upotrebi i tradicionalnih srpskih simbola uz pokrajinske što je već utvrđeno Statutom AP Vojvodine. Na taj način ona je pogazila simbole Vojvodine, ali i grb i zastavu Srbije.

BORISLAV NOVAKOVIĆ, šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine

- Nije postojao najširi politički konsenzus o predlogu odluke o simbolima pokrajine i dogovor o kome govori Srpska napredna stranka nije postignut. Mi smo bili u procesu usaglašavanja, koji je išao u dobrom pravcu, ali nažalost nismo se dogovorili.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online