Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2510
3007
04.04.2015.
Nerealna su Vučićeva obećanja o povećanju plata i penzija

VLADIMIR VUČKOVIĆ, član Fiskalnog saveta Narodne banke Srbije

- Nešto bolji rezultati budžeta na početku ove godine nisu dovoljno pokriće za razmišljanje o povećanju penzija i plata u javnom sektoru. Ekonomski za to još nema uslova i nikako ne treba odstupiti od trogodišnje predviđene konsolidacije.

ISMAIL MUSABEGOVIĆ, profesor Beogradske bankarske akademije

- Vraćanje plata i penzija u javnom sektoru na prvobitni nivo moglo bi se očekivati na jesen i to što je rekao premijer je realno. Prvi kvartal je pokazao da smo na dobrom putu. Ipak, treba sačekati rezultate u junu i videti da li se pozitivan trend nastavlja.

Za i protiv
2561
2873
02.04.2015.
Srbija treba da odbije nalog Haga o Šešelju

Sanda RAŠKOVIĆ IVIĆ predsednik Demokratske stranke Srbije

- Srpska vlast ne treba da hapsi i izruči Šešelja kao što traži Haški sud već da odbrani svog građanina, pošto je već pušten na slobodu. Svaki građanin ove zemlje mora biti zaštićen od zlostavljanja koje sprovode strani organi.

Dragomir ANĐELKOVIĆ politički analitičar

- Prisilni povratak Vojislava Šešelja u Hag po srpsku vlast ne bi imao nikakve posledice i njegovo odsustvo puno se ne bi primetilo. Oko njegovog povratka bilo bi buke samo dva dana, a Hag nas očigledno testira i dodatno ponižava.

Za i protiv
2036
1589
01.04.2015.
Srbija bi imala samo koristi od ulaska u NATO

Momir STOJANOVIĆ,predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti

- Srbija je od svih zemalja u regionu najmanje zainteresovana za ulazak u NATO. Ipak, ako bi ušla imala bi višestruke koristi od toga. Osnovni motiv za evroatlantske integracije, pored ekonomskih i demokratskih reformi, jeste i osećaj stabilnosti i bezbednosti.

Vladimir TRAPARA, Institut za međunarodnu politiku i ekonomiju

- Srbiji niko ne preti da bi je NATO branio, a članstvom se rizikuje uvlačenje države u sukob koji nije njen. Nisam čuo dovoljno jake argumente. Vlast se zvanično zalaže za neutralnost, a iznose se argumenti koji su pro-NATO što većina birača ne prihvata.

Za i protiv
2254
2212
31.03.2015.
Evropska unija gleda Srbiji kroz prste

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, predsednica Demokratske stranke Srbije

- Kad je reč o reformama koje treba da sprovedemo, Evropsku uniju kao da ne zanima što u Srbiji nema slobode medija i što je ekonomski razvijena kao afričke države. Tu nam izgleda popušta da bi uvek mogla da ucenjuje oko Kosova i Metohije.

ALEKSANDRA ĐUROVIĆ, šef srpske delegacije u Skupštini Saveta Evrope

- Ni na koji način EU ne gleda Srbiji kroz prste. Kad se pogledaju uslovi koje Srbija ispunjava, vidi se da su oni teži i sadržajniji od onih koje su nekad ispunjavale sadašnje članice EU. Pitanje je koliko bi članica EU imala da su ti uslovi tada važili.

Za i protiv
1887
2942
30.03.2015.
Evropski sud će oboriti odluku o smanjenju penzija

ZORAN IVOŠEVIĆ, bivši sudija Vrhovnog suda

- Slučaj srpskih penzionera je atipičan, pa se zato moraju tražiti i atipični putevi prema sudu u Strazburu. Suočeni smo sa zakonom koji je anulirao pojedinačna rešenja o penzijama. Fond nije donosio nove odluke po tom pitanju, tako da one stare i dalje važe.

VESNA RAKIĆ VODINELIĆ, profesor prava

- Moram da kažem da je to veoma neizvesno. Neki stavovi Evropskog suda u Strazburu idu protiv argumentacije na kojoj se zasnivaju inicijative udruženja penzionera, dok neki drugi idu u korist zahteva da se zakon ukine i primanja vrate na staro.

Za i protiv
2329
2157
28.03.2015.
Građani Srbije u slamarici drže oko tri milijarde evra

MILOJKO ARSIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Banke su 2002. godine kada je uveden evro umesto marke imale precizne podatke o štednji građana u kućama i taj podatak se kretao oko tri milijarde evra. Taj iznos je do danas ostao isti. Novac na stranu stavljaju oni koji dobijaju novac iz dijaspore i mali deo onih sa visokim platama.

DUŠAN UZELAC, urednik portala Kamatica

- Mislim da je štednja pod dušekom sve manja i nisam siguran u validnost procene da je reč o novcu od oko tri milijarde evra. Novac građana sve više završava na štednji u bankama. Bez obzira na sve što se dešava razlog je sve većeg poverenja građana u naš bankarski sistem.

Za i protiv
2189
1568
27.03.2015.
Srpske vlasti treba da ćute o ukrajinskoj krizi

ALEKSANDRA JERKOV, portparolka Demokratske stranke

- Srbija se manje-više i ponaša prema onome što je rekao Vilijam Montgomeri, bivši američki ambasador. Pitanje je samo koliko će dugo još moći da ćuti, jer smo svedoci neprestanih poruka evropskih zvaničnika. Zasad Srbija bira ono što joj odgovara.

ZORAN BABIĆ, šef poslaničke grupe SNS

- Zvanična politika koju vodi Beograd jeste odbrana svojih interesa, a naši interesi se nalaze u okviru punopravnog članstva u EU, evropskom putu i perspektivi. Zašto da ne govorimo i radimo na tome. Nećemo zatvarati vrata ni ruskim prijateljima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online