Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3035
2477
22.04.2015.
Za hrvatsku predsednicu odnosi Srbije i Hrvatske sve su bolji

Drago HEDL, novinar iz Hrvatske

- Smatram da Kolinda Grabar-Kitarović ima više uvida u odnose između Beograda i Zagreba nego recimo Stjepan Mesić, koji tvrdi da su ti odnosi lošiji nego kada je on bio predsednik. Ona govori činjenicama, a on o utiscima. Vučić je bio na njenoj inauguraciji, a očekuje se i njena poseta Beogradu, što je dobro.

Aleksandar POPOV, kopredsednik Igmanske inicijative

- Ne znam šta Grabar-Kitarović smatra pomakom u odnosima dve zemlje kada često Beograd i Zagreb razmenjuju grube reči. Verovatno smatra pomakom to što je osudila kratko povlačenje hrvatskog ambasadora iz Beograda i pismo koje je uputila Nikoliću. Situacija u odnosima dve zemlje u poslednje vreme veoma je loša.

Za i protiv
2602
2421
21.04.2015.
Ko je nezadovoljan stanjem u SPS može da ide sa Miloševićem

Dejan Vuk STANKOVIĆ, politički analitičar

- To je očekivan stav Ivice Dačića, predsednika socijalista, jer u situaciji kada ima brojne obaveze kao ministar inostranih poslova i predsedavajući Oebsa nema vremena da se bavi opozicijom u svojim redovima. Razmišlja ekonomično i pragmatično i nema ništa loše u tome. Ko je nezadovoljan može da ide iz SPS-a.

Dragomir ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Takva tvrdnja bilo kog političara, pa i Dačića je neprimerena i arogantna i ne priliči modernom političkom komuniciranju. Ima onih članova u SPS-u koji su nezadovoljni i po drugim osnovima u stranci pa se zato svako nezadovoljstvo ne može svesti na poruku da oni koji su nezadovoljni mogu da idu sa Miloševićem.

Za i protiv
2182
2643
20.04.2015.
Tači će biti uhapšen ako dođe u Beograd

Aleksandar VUČIĆ, premijer Srbije

- Pošto presuda protiv kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija nije ukinuta država Srbija će se ponašati u skladu s tim. Niko iz Brisela me nije zvao da interveniše u vezi s tom eventualnom posetom, a novinare pitam kako uopšte zamišljaju da da mene neko iz EU pozove i zatraži da uradim nešto što je protivno zakonima Srbije?

Goran BOGDANOVIĆ, poslanik SDS-a

- Nije na meni da procenjujem da li će ga nadležni hapsiti. Imali smo slične situacije nedavno, poternica postoji i za Tonijem Blerom, pa on nije hapšen. I ovoga puta mogu da poverujem da neće doći do toga. Tenzije se stvaraju kad je najmanje potrebno, da smo imali objašnjen Briselski sporazum onda bismo drugačije sagledavali situaciju.

Za i protiv
3275
3143
18.04.2015.
Obračuni u Inđiji uvod su u novo nasilje

Aleksandar POPOV, politikolog

- Sve ide ka eskalaciji sukoba. Ako se tuče nastave demokratija u Srbiji dolazi pod znak pitanja. Stalno vlada vanredna atmosfera i diže se tenzija. To se zapravo koristi kao način da se narod zamajava drugim temama, a ne onim koje život znače.

Jovan KOMŠIĆ, analitičar

- Nadam se da je nasilje izazvano pokušajem SNS-a da preuzme vlast u Inđiji samo izuzetak. Nije u interesu SNS-a da zbog lokalnih moćnika dovede u pitanje kompetentnost Srbije u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji.

Za i protiv
2588
2656
17.04.2015.
Od 1. jula moguć je lični bankrot građana

GORAN NIKOLIĆ ekonomista

- Tako niko ne bi izgubio svu imovinu i bio bi egzistencijalno zaštićen. Sada banka može da uzme sve tako što aktivira hipoteku, proda imovinu, aktivira zaloge i uspostavi administrativnu zabranu na platu. Zato taj zakon ima socijalnu komponentu.

VOJIN BILjIĆ advokat

- Onoj ko proglasi lični bankrot odriče se osnovnih prava i dodeljuje mu se tutor koji odlučuje o svemu. Plašim se da se to ne postane paravan za zaštitu poverilaca, pre svega banaka, poreske uprave i komunalnih preduzeća, a na štetu građana.

Za i protiv
2146
1770
16.04.2015.
SNS traži vanredne vojvođanske izbore u decembru

NENAD ČANAK, predsednik LSV-a

- Ligašima je potpuno svejedno da li će redovni izbori da budu u decembru ove ili martu sledeće godine. Međutim, važno je da se lokalni i pokrajinski izbori održe u istom danu, jer je tako praktično i daleko će manje koštati.

 

MIROSLAV VASIN Pokrajinski odbor DS-a

- Demokratska stranka ne odstupa od svoje pozicije. Situacija je kristalno jasna. Redovni pokrajinski i lokalni izbori trebalo bi da budu održani u istom danu, ali na proleće naredne godine kada im je vreme. Dakle, između marta i maja.

Za i protiv
2431
1639
15.04.2015.
Mediji preterano kritikuju Tomislava Nikolića

OLIVER ANTIĆ, savetnik predsednika

- Mediji mučki napadaju predsednika i njegovu porodicu. To je nezamislivo u svetu, gde svaka država veliča svog predsednika. Nikolića napadaju više nego što su Slobodana Miloševića, Milana Milutinovića, Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu i druge političare i prethodnike.

ZORAN ŽIVKOVIĆ, lider Nove stranke

- Milošević je bio više zaštićen i zato što ga nije napadala sopstvena stranka, za razliku od slučaja Nikolića. Haranga na njega je maslo Aleksandra Vučića. Ali, jasno je da je Nikolić to zaslužio. Haranzi je izložena i opozicija koja ne može da odgovori ili da se zaštiti na bilo koji način.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online