Nedelja 30. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2613
2294
09.05.2015.
Srpska vlada ne treba ni po koju cenu da proda Telekom

ALEKSANDRA SMILjANIĆ, profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

- Telekom je superioran u odnosu na konkurenciju u Srbiji, a to je Vip, Telenor i SBB. Prihodi naše kompanije su veći od zbirnog prihoda sva tri pomenuta operatera. Osim toga Telekom se razvija mnogo brže od drugih kompanija. Ukoliko ga prodamo država će izgubiti prihod, a strani vlasnik diktiraće cene i kvalitet usluge.

MILOŠ PETROVIĆ, državni sekretar u Ministarstvu privrede

- Niko ne osporava da je Telekom važna firma koja dobro posluje, ali treba se zapitati šta će biti u narednim godinama i da li će uspeti da izdrži u trci sa svetskom konkurencijom na tržištu telekomunikacija. Da li je bolje da se sami vežbamo ili da učimo od najboljih i nađemo dobrog strateškog partnera, koji će ga kupiti.

Za i protiv
2510
2329
08.05.2015.
Dačićev put u Kijev je pokušaj umiljavanja Evropskoj uniji

JELENA MILIĆ, direktor Centra za evroatlantske studije

- Dobra je odluka Ivice Dačića da ide na svečanost u Kijev, ali bojim se da je neiskrena sa aspekta države jer, bez sumnje, to će se smatrati pokušajem da se umilimo EU za izveštaj o poglavlju 31 koje se odnosi na zajedničku spoljnu politiku i bezbednost. Mislim da nema istinskog početka pregovora o pridruživanju.

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ, predsednica Centra za spoljnu politiku

- U jednom osetljivom trenutku u međunarodnim odnosima dobro je što Srbija šalje visokog zvaničnika u Kijev na obeležavanje godišnjice pobede nad fašizmom. Tako se uspostavlja balans sa svečanošću u Moskvi gde ide predsednik Nikolić. Ukrajina se sada oseća ugroženom i potrebna joj je podrška.

Za i protiv
2142
2266
07.05.2015.
Poseban zakon o finasiranju Vojvodine je nepotreban

ČEDOMIR ANTIĆ, predsednik Naprednog kluba

- Pitanje finasiranja Vojvodine je regulisano Ustavom Srbije i ne vidim razlog da se donosi poseban zakon. Problem je u tome što vlasti Vojvodine žele krizu i misle da su u svemu autonomni osim u mogućnosti da neuspešno posluju. Srbiaj treba konačno da se evropeizuje i demokratski ukine autonomnu pokrajinu.

JOVAN KOMŠIĆ, politikolog

- Zakon o finasiranju Vojvodijne je preko potreban a sa njegovim donošenjem se odugovlači jer je na delu partijska uzurpacija javnog dobra, koja se ogleda u interesu srpske vlasti na republičkom nivou da se izazovu izbori. Naprednjaci u tom sluičaju verovatno veruju u pobedu, a onda bi rekli da je zakon nepotreban.

Za i protiv
2196
2335
06.05.2015.
Aktuelna srpska vlast profitira na Titovom imenu i nasleđu

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, Nova srpska politička misao

- Nema dileme da bi vlast mogla da profitira ukoliko bi insistirala ili barem flertovala s načelima politike Josipa Broza, posebno u spoljnoj politici, što ona i pokušava da radi. Sumnjam ipak da to tako mogu uspešno raditi kao što je radio Tito.

ZORAN BABIĆ, Srpska napredna stranka

- Od vremena Josipa Broza do današnjih dana prošlo je više decenija. Ovo je totalno novo vreme i ova vlast se bori za pristup evropske Srbije, jakih institucija, a Titovo vreme je više za istoriju, daleko iza nas. Na tom vremenu nemoguće je profitirati.

Za i protiv
2343
2087
05.05.2015.
Srbija od MMF traži dozvolu za veće plate i penzije

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer

- U avgustu ćemo razgovarati s MMF o povećanju plata i penzija. Građani Srbije će krajem godine osetiti ozbiljno poboljšanje. Povećaćemo primanja jer će deficit budžeta u 2015. godini biti četiri odsto, umesto 4,75 koliko je bilo planirano.

PAVLE PETROVIĆ, predsednik Fiskalnog saveta

- Ne postoje uslovi za razmatranje povećanja penzija i plata u javnom sektoru u 2015. godini, kao ni u naredne dve godine. Određena poboljšanja u naplati javnih prihoda ne mogu da nadomeste uštede postignute umanjenjem plata i penzija.

Za i protiv
2319
2492
04.05.2015.
NBA je dobro rešenje za Bobana Marjanovića

BOŽIDAR MALJKOVIĆ, trener

- Verujem da neće pogrešiti. Eksplodirao je ove sezone, radikalno je popravio sve segmente u igri i ovo mu je možda prava šansa da naplati sav trud. Odlično izvodi slobodna bacanja, što je u NBA krucijalno za centra njegove visine zbog čestih faulova.

ŽARKO PASPALJ, bivši košarkaš

- Da je zaslužio takvu nagradu - jeste. A da li je NBA pravo rešenje, nisam siguran. Škakljiva tema. Ritam je ubitačan, utakmice su na svaka dva dana. Da li kolena to mogu da izdrže? Sve zavisi i od trenera, kako će ga koristiti jer je on ipak specifičan igrač.

Za i protiv
2701
2537
02.05.2015.
Izvođač je odgovoran za kašnjenje gradnje puteva

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka saobraćaja

- Ne dolazi u obzir da dolazimo na gradilište gde ne možemo da nađemo glavnog inženjera već samo nekoliko radnika i gde se radi od sedam do tri. Naši građevinci u inostranstvu rade ceo dan. Ili će i u Srbiji raditi kako je potrebno ili ćemo razmisliti da to radi neko drugi.

 

DIMITRIS ARVANITIS, direktor grčkog Aktora

- Na trasi Koridora 10 država nije završila eksproprijaciju, projekti nisu bili adekvatni, aktiviralo se 28 klizišta. Duguju nam 4,3 miliona evra. Država treba i da nam refundira 1,5 miliona evra, jer smo plaćali akcize na gorivo iako po srpskom zakonu to nismo obavezni.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online