Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3488
2898
10.03.2015.
Srbija treba da uvede evro

MIROLjUB LABUS, bivši potpredsednik Vlade Srbije

- U Srbiji se sve veće kupovine obavljaju u evrima. Zbog kursnih razlika građani sa kreditima često su na gubitku i prelazak na evro bio bi im spasonosna opcija. To bi bio spas i za srpsku ekonomiju. To nije obaveza, ali Narodna banka Srbije će u suprotnom smanjiti stopu rasta privrede.

IVAN NIKOLIĆ, član Saveta Narodne banke Srbije

- Uvođenje evra doveo je do topljenja deviznih rezervi. Cene bi sigurno morale da budu veće jer bi morale da se izjednače sa onima u evrozoni. To bi, recimo, značilo da bi cena struje morala da bude značajno veća. Evro bi za nas bio tema kada smo imali dvocifrenu inflaciju, ali to nije slučaj.

Za i protiv
2971
2393
09.03.2015.
Telekom Srbije treba prodati

Željko Sertić, aktuelni ministar privrede

- Očekujem da će privatizacioni savetnik do leta dati preporuke Vladi Srbije o poželjnim strateškim partnerima. Polovina novca od prodaje Telekoma, prema dogovoru s MMF-om, ići će na isplatu zaostalih dugova, a ostatak u velike infrastrukturne investicije.

Saša Radulović, bivši ministar privrede

- Prodaja Telekoma je duboko pogrešan potez koji služi samo za krpljenje ogromne rupe u budžetu. Isto je hteo da uradi i Tadić pre Vučića. Umesto prodaje, iz Telekoma je potrebno izbaciti nesposobne partijske kadrove i izvesti ga na svetske berze.

 

Za i protiv
2337
2424
07.03.2015.
Srbija je zemlja u koju nije potpuno bezbedno investirati

FILIP EJDUS, docent na Fakultetu političkih nauka

- Ova ocena Aona, koju je objavila medijska kuća Blumberg, jeste problem za Srbiju. Ne znam kojom su metodologijom došli do ovog zaključka, ali činjenica je da nije za poslovnu klimu dovoljno samo hvalisanje vlade. Nema rezultata, a oni se traže.

DUŠAN SPASOJEVIĆ, bivši ambasador Srbije u Turskoj

- Nisam ni u kakvim teorijama zavere, ali sumnjivo mi je ovo istraživanje. Lično mislim da Srbija nije zemlja visokog rizika. Naprotiv, ona je potpuno opredeljena, jer želi članstvo u EU, učestvuje u mirovnim misijama, ima dobre odnose sa NATO.

Za i protiv
2747
2585
06.03.2015.
Strani centri moći preko medija ruše premijera Vučića

ZORAN DRAGIŠIĆ, profesor Fakulteta za bezbednost u Beogradu

- Čuo sam da je to izjavio predsednik Nikolić. Nisam gledao taj intervju i ne znam da li je i koje za takve tvrdnje izneo dokaze. U svakom slučaju ovaj mehanizam rušenja vlasti preko medija u mnogim državama nije nepoznat.

SRĐA POPOVIĆ, direktor Centra za primenjenu nenasilnu akciju

- Pošto je reč o izjavi čoveka na najvišoj funkciji morao bi da ima i čvrste dokaze za takvu tvrdnju, a nisam ih čuo. Plašim se da je reč o pamfletu za unutrašnje političke potrebe kakvih smo se naslušali devedesetih godina.

Za i protiv
3343
2662
05.03.2015.
Film "Bićemo prvaci sveta" nije pogodio duh epohe

MILAN VLAJČIĆ, filmski kritičar i novinar

- Film o zlatnim danima jugoslovenske košarke pokušava da na talasima "Montevidea" sa istom ekipom i u istom duhu postigne isti uspeh . Komercijalni je verovatan, ali intonacija filma je falš i silovana. Film sam gledao sa nelagodnošću i snebivanjem.

DUBRAVKA LAKIĆ, fimska kritičarka

- Film je opravdao moja očekivanja uz pomoć fikcije i humora. Zbog toga i neke stvari koje pamtimo, možda i drugačije, deluju lepše i simpatičnije. Sve pohvale za časnu biografiju sporta. Od velike pomoći je bila i knjiga "Džez basket" Aleksandra Miletića.

Za i protiv
2126
2783
04.03.2015.
Građevinska dozvola u Srbiji izdavaće se za 28 dana

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka građevine u Vladi Srbije

- Zakon o izgradnji i planiranju je našao način kako građevinska dozvola može da se dobije za manje od mesec dana. Možemo da budemo efikasniji u svim procedurama. Ako mogu druge države, može i Srbija, a sigurna sam da će Beograd biti pravi primer.

MAHMUD BUŠATLIJA, ekspert za strana ulaganja

- Smatram da je sprovođenje Zakona o izgradnji i planiranju nemoguće bez reforme javne uprave. Budući da sav posao pribavljanja dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole pada na državne službenike sumnjam da su oni kadri da se s tim izbore.

Za i protiv
1573
1827
03.03.2015.
Nema razloga za poskupljenje struje u Srbiji

ŽELjKO VESELINOVIĆ, predsednik Udruženja sindikata Sloga

- Sloga se protivi najavi poskupljenja električne energije jer će to dovesti do pogoršanja ionako niskog standarda građana. Većina srpskih domaćinstava živi na ivici egzistencije i veći deo svojih primanja odvaja na plaćanje grejanja i struje. Novim poskupljenjem morali bi da štede i na hrani.

VOJISLAV VULETIĆ, ekspert za energetiku

- Stvorili su se uslovi da struja poskupi. To je potrebno kako bi Elektrodistribucija Srbije mogla nesmetano da obavlja svoje dužnosti, odnosno vrši remonte i nabavlja struju kada je to potrebno. S druge strane, država mora da vodi računa o siromašnim građanima i pronađe mehanizme kako da ih zaštiti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online