Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 27.02.2017.
18:43
telegraf.rs, Vestionline A

Trampov šamar Srbiji

"Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija pripremile su predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću gorko iznenađenje za sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", piše prištinska Gazeta Ekspress.

Tanjug
Tomislava Nikolića čeka iznenađenje na sastamku u UN

U tekstu ovog lista navodi se da je srpska javnost imala velika očekivanja nakon izbora predsednika Donalda Trampa, nadajući se da će nova administracija u Beloj kući promeniti svoj stav o Kosovu.

- Ali su 45. predsednik SAD-a i njegovi najbliži saradnici nedavno srušili nade Srba. Prvo je ambasadorka UN-a, Niki Hejli, otvoreno izjavila da bi Kosovo trebalo da postane član UN-a, a sadašnji šef Skupštine Kosova, Kadri Veselji, objavio je fotografiju sa sastanka koji je održao sa prvim čovekom Amerike, u Vašingtonu - piše Ekspress.

Ova dva udarca, kako su ih nazvali srpski mediji, podsetili su Srbiju da je Kosovo za SAD zatvoreno poglavlje, i da će SAD nastaviti da tretiraju Kosovo kao nezavisnu državu.

Ali, izgleda da se udarci SAD ne završavaju ovde. 

Još jedan šamar čeka Srbiju i njenog predsednika, Tomislava Nikolića, u ponedeljak, u Njujorku, piše Gazeta Express.

Na sastanku Saveta bezbednosti UN-a, u ponedeljak, SAD, Francusku i Britaniju neće predstavljati ni njihovi ambasadori u UN-u, niti zamenici ambasadora.

Srbiju je trebalo da predstavlja njihov ambasador, ali se čini da je, slanjem predsednika u Njujork na sastanak Saveta bezbednosti UN-a, Beograd odlučio da bude predstavljen na političkom nivou.

Kao rezultat toga, Nikolić će se sastati sa najnižim zvaničnicima Amerikanaca, Francuza i Britanaca, jer će ovaj skup bojkotovati njihovi ambasadori i podređeni će preneti njihov stav.

Kosovo će na sednici predstavljati ambasadorka u Vašingtonu, Vljora Čitaku.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.03.2017. 21:37
S kime se u UN sastao Toma Nikolić? Ni sa kime. Još jedan šamar za Srbiju i njenog predsjednika u Njujorku, piše Gazeta Express. Na sastanku Vijeća sigurnosti UN, u ponedeljak, SAD, Francusku i Britaniju nisu predstavljali njihovi ambasadori u UN, niti zamjenici ambasadora. Srbiju je trebalo da predstavlja njihov ambasador, ali se čini da je, slanjem predsjednika u New York na sastanak Vijeća sigurnosti UN, Beograd odlučio da bude predstavljen na političkom nivou. Kao rezultat toga, Nikolić se sasta0 s najnižim zvaničnicima Amerikanaca, Francuza i Britanaca, jer su ovaj skup bojkotovali njihovi ambasadori i podređeni će prenijeti njihov stav. Kosovo je na sjednici predstavljala ambasadorka u Vašingtonu, Vljora Čitaku.
Sreda 01.03.2017. 21:40
Mislim da nas stav treba da bude da nikada ne mozemo i necemo priznati Kosovo, jer bi to znacilo da moramo priznati i Republiku Srpku, i Krim kao deo Rusije, a sutra mozda i neku Zapadnu Makedoniju, a i Sever Kosova. Mislim da moramo spominjati to uspostavljanje jednakih principa za sve, jer ako se ide na to mi uvek dobijamo nesto. Najgora je opcija prema kojoj se ide, a to je Kosovo gotovo vec defakto ne zavisno i priznato u UN, a krece se polako sa ukidanjem Repuklike Srpske.
Sreda 01.03.2017. 21:40
Politicari u Srbiji funkcionisu kroz jednu iskrivljnu prizmu Balkanske istorije u kojoj su od domace javnosti sakrili sve ono sto im predstavlja teret kad je u pitanju komunikacija sa spoljnim svijetom i njihovom vidjenju Balkanske itorije. Nazalost za ostatak civilizovanog svijeta ste u 90-im dijagnosticirani kao specijalni slucaj i tako se ophode prem Srbiji. Pitanje je Da li je Srpska istorija zaista takva kakvom je zvanicno predstavlja nas obrazovni sistem? Ja kazem da nije prepuna je obmana, manipulacija anomalija i paradoxa da covjek treba da bude tezak degen ili neznalica da povjeruje u zvanicnu Srpsku istoriju i takvog su misljenja svi veci Evropski centri koji se bave proucavanjem istorije. Upravo ta deformisana istorija je glavni regenerator mrznje i dehumanizacije ostalih naroda koji su u odredjenim fazama bili ili jesu u sukobu sa Srbijom. Zar vi mislite da je "Nato" 1999 god podigao silnu vojnu operaciju a da godinama pre toga nije studirao istorijsku gradju Balkana?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online