Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 27.02.2017.
18:43
telegraf.rs, Vestionline A
"Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija pripremile su predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću gorko iznenađenje za sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", piše prištinska Gazeta Ekspress.
Sreda 01.03.2017.21:37
S kime se u UN sastao Toma Nikolić? Ni sa kime. Još jedan šamar za Srbiju i njenog predsjednika u Njujorku, piše Gazeta Express. Na sastanku Vijeća sigurnosti UN, u ponedeljak, SAD, Francusku i Britaniju nisu predstavljali njihovi ambasadori u UN, niti zamjenici ambasadora. Srbiju je trebalo da predstavlja njihov ambasador, ali se čini da je, slanjem predsjednika u New York na sastanak Vijeća sigurnosti UN, Beograd odlučio da bude predstavljen na političkom nivou. Kao rezultat toga, Nikolić se sasta0 s najnižim zvaničnicima Amerikanaca, Francuza i Britanaca, jer su ovaj skup bojkotovali njihovi ambasadori i podređeni će prenijeti njihov stav. Kosovo je na sjednici predstavljala ambasadorka u Vašingtonu, Vljora Čitaku.
Sreda 01.03.2017.21:38
Ni na Istok ni na Zapad odnosno neće niko čuti ni doživeti da predsednik ruske akademije nauka izrazi "slobodno mišljenje" i prizna nezavisnu Čečeniju kao "stanje na terenu". Takođe ni ruski patrijarh neće prisustvovati zajedničkom zasedanju sa ruskom vladom koja pregovara sa teroristima onekom delu Rusije sve zarad ulaska Rusije u neku "svetlu evropsku zajednicu". Na Jejlu se sigurno neće nikada održati međunarodno savetovanje gde će kao države ravnopravno biti predstavljene Teksas i Luizijana i to u prisustvu nekih uvaženih članova Kongresa. A u Srbiji svega toga ima i usred prestonice pa šta onda vrede "besede" predsednika, premijera, nekorumpiranih intelektualaca...
Sreda 01.03.2017.21:39
Jednog dana ce se Srbi umoriti od lupanja glavom o zid i gubljenja mlade obrazovane populacije koja hrli preko granice. Moguce da ce se to dogoditi i sa Albancima na Kosovu. Ali, da ce Srbi povratiti Kosovo u okvir Srbije, to tesko mogu zamisliti. Vise je verovatno stvaranje velike Albanije. Srbi to sami ne mogu spreciti bez rata i potpore "neke" svetske sile. Koliko se to isplati i kome se to isplati tesko je reci. Politicarima nije problem ponavljati u Sedistu UN i po celom svetu mantru o "nepriznavanju secesije Kosova" - oni su sebe i porodicu obezbedili. A narod Srbije moze da zivi od ponavljajucih obecanja da ce iduce godine sve biti bolje.
Sreda 01.03.2017.21:40
Mislim da nas stav treba da bude da nikada ne mozemo i necemo priznati Kosovo, jer bi to znacilo da moramo priznati i Republiku Srpku, i Krim kao deo Rusije, a sutra mozda i neku Zapadnu Makedoniju, a i Sever Kosova. Mislim da moramo spominjati to uspostavljanje jednakih principa za sve, jer ako se ide na to mi uvek dobijamo nesto. Najgora je opcija prema kojoj se ide, a to je Kosovo gotovo vec defakto ne zavisno i priznato u UN, a krece se polako sa ukidanjem Repuklike Srpske.
Sreda 01.03.2017.21:40
Politicari u Srbiji funkcionisu kroz jednu iskrivljnu prizmu Balkanske istorije u kojoj su od domace javnosti sakrili sve ono sto im predstavlja teret kad je u pitanju komunikacija sa spoljnim svijetom i njihovom vidjenju Balkanske itorije. Nazalost za ostatak civilizovanog svijeta ste u 90-im dijagnosticirani kao specijalni slucaj i tako se ophode prem Srbiji. Pitanje je Da li je Srpska istorija zaista takva kakvom je zvanicno predstavlja nas obrazovni sistem? Ja kazem da nije prepuna je obmana, manipulacija anomalija i paradoxa da covjek treba da bude tezak degen ili neznalica da povjeruje u zvanicnu Srpsku istoriju i takvog su misljenja svi veci Evropski centri koji se bave proucavanjem istorije. Upravo ta deformisana istorija je glavni regenerator mrznje i dehumanizacije ostalih naroda koji su u odredjenim fazama bili ili jesu u sukobu sa Srbijom. Zar vi mislite da je "Nato" 1999 god podigao silnu vojnu operaciju a da godinama pre toga nije studirao istorijsku gradju Balkana?
Sreda 01.03.2017.21:42
Pitanje KiM moglo se po Srbiju uspesno resavati , da nasoj vladi poglavlja i clanstvo u EU nisu vaznije . Price o odbrani i nepriznavanju kvazi drzave "kosove " su price za naivne . Nama / Narodu se po principu "kuvane zabe " polako mic po mic servira nezavisno Kosovo i u tom poslu ucestvuje nasa kako prosla tako i sadasnja vlast jer oni napredak Srbije nemogu zamislti bez clanstva u EU i ispunjavanja naredbi Berlina i Brisela . Prema tome dabome. Dovoljno je bilo u skupstini proglasti okupaciju KiM i da Srbija uzima za pravo da svoje okupirano KiM oslobodi kad ona za to oceni . Sve sto proizadje iz okupacije da proglasi nistavnim . Nasa vlada to nece nikad uciniti sto znaci da nema nameru istinski braniti ostanak KiM u sastavu Sbije . Ova do sada toboz borba za ocuvanje KiM je neuspesna i nedaje nikakve rezultate to je jesano , ponavljati kao mantru neuspesnu politiku nema vise nikavog smisla ili ima ako se zeli mic po mic predati KiM a da to narod ne osudi kao veleizdaju.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)