Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 04.02.2017.
08:17
sputniknews.com, Vestionline A

Da li će Tramp naoružati Ukrajinu?

"Stalna predstavnica SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli izrazila je zabrinutost celokupne nove američke administracije povodom situacije na Krimu", saopštio je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Youtube/PresTVNews
Ukrajinski vojnici spremni da se bore za Krim? (Foto: Arhiva)

U svom prvom nastupu pred Savetom bezbednosti UN Hejlijeva je izjavila da će američke sankcije Rusiji povodom Krima ostati na snazi sve dok poluostrvo ne bude vraćeno pod kontrolu Ukrajine.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je ovim povodom saopštio da će Kremlj dosledno i argumentovano prenositi svoj stav o Krimu i Ukrajini Savetu bezbednosti i drugim partnerima, kao i da suvišnog optimizma kada je reč o stavu SAD o sankcijama nije bilo.

Šon Spajser je, takođe rekao da ne zna da li će predsednik Donald Tramp odgovoriti na poziv senatora Džona Mekejna da naoruža Vojsku Ukrajine. „

"Ne znam", odgovorio je Spajser na pitanje da li Bela kuća planira da ispuni molbu Mekejna.

SAD pružaju vojnu pomoć Kijevu, ali zvanično za sada samo u vidu uniformi i opreme. Na zapadu Ukrajine američki instruktori obučavaju borce nacionalne garde.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2017. 22:38
Pa nek ginu nečija deca nek rade američke fabrike oružja nek amerika istura staro i proba novo naoružanje. Samo nek se ratuje daleko od njihove kuće. A da pomenuti gospodin pošalje svoju decu u rat kako bih se onda ponašai.
Subota 04.02.2017. 14:47
Da piju votku i deterdzente sa alkoholom odavno je poznato, ali da su ovoliko bezobrazni to nismo mogli ni da zamislimo. Pogazis medjunarodno pravo , okupiras tudju zemlju i jos porobljenog klevetas ! To mogu samo sledbenici KGB i Staljina , to ni carski samodrsci nisu umeli .
Subota 04.02.2017. 14:48
rusija NIKADA nije mogla i NIKADA nece moci uzivati u blagodetima MIRA , ekonomske moci , tehnoloske moci , o blagodetima visokog standarda zivota .... ALI zato puna usta RATA , vojnih pohoda i parada , okupacija , otimacina , HAOSA ... u rusiji najlakse postajes CAR i to samo jednom izuzetnoscu - vodis RATOVE . Ako rusija ista ima u izobilju (nije hrana , mir , blagostanje , bogatstvo ...) onda je to votka i ORUZJE !!! Nijedan njihov vodja nije se mogao proslaviti zagovaranjem ili zalaganjem za MIR ( kad ratuju i otimaju cine to u ime "MIRA" - licemeri , KAO DA rusiji MOZE NEKO DA NAMETNE RAT) . KO danas ulazi u alijansu sa rusijom ??? Nikoga rusija ne ceni niti "voli"" , niti imaju saveznika ni prijatelja - niti su ikome prijatelj !!! Kako se oseca Asad sada !? ... kada mu Turska /za svoj ustupak putinu/ okupira deo Sirije , Amerika gradi baze , a ISIS se sepuri po Siriji kao nikad do sada !!! ??? Toliko o tome i ruskoj pomoci (i nas ponovo guraju u crni rat - "guraju pomoc" dizelkom do Mitrovice - nasa "braca" rusi via ludog Dodika) .... car putin nikada NE BI postao "ruski CAR" da se zalagao za mir u svetu - to je nepobitna cinjenica . Onog momenta kad je krenuo u pohode i otimacinu (Abhazija , Juzna Osetija , Donjeck i Lugansk ....) postade pravi Führer i to par exsalonce tj. pravi rus ma "ruski car" - postade kreator ratnih iluzija !!! Da li se rusija moze pohvaliti da sa jednim zemljom svog okruzenja gaji dobrokomsijski odnos ??? Mislio sam da su Belorusija , Moldavija i Kazahstan (ruski izgovor tj. ruski slogan licemerno glasi - "pa to vam je isto - Gruzija , Ukrajina , Belorusija , Moldavija , Kazahstan ... ili rusija" Isto , samo sto moraju da cine po direktivi Moskve tj. Kremlja !!!) jedne od tih sigurnih komsijskih drzava sa kojima rusija moze da gaji "bratski odnos" i garantuje veciti mir i da je medju tim drzavama rat nemoguc vec SAMO sloga i bratsvo - ali samo do sukoba rusije sa bratskom Gruzijom i bratskom Ukrajinom (licemerno okrivise Zapad za njihovu agresiju i otimacinu tudje teritorije) samo zato sto su se okrenule drugacijem vidjenju i vodjenju (politike) svoje zemlje !? Imperijalisticki NAGON rusije je jedinstven . To je zemlja koja leze i ustaje s osvajackim ambicijama (ratovalo i ratuje se po svetu ALI kao rusija - NE . Kad rusija stupi na scenu dolazi do "sodome i gomore" , "kataklizme" , "apokalipse" .... rusija donosi covecanstvu grozotu i "smak sveta" - rusija je simbol PROKLETSTVA) : najvece su to ZEMLJOKRADICE - IKAD !!! ZLO covecanstva !!! Najveca Bozja kazna jednoj drzavi je : "biti komsija proklete rusije" !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online