Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.02.2017.
17:33
blic.rs, Vestionline A

Australijski premijer: Tramp je siledžija!

Nakon što mu je američki predsednik Donald Tramp bukvalno zalupio slušalicu i skratio razgovor sa njim, australijski premijer Malkolm Turnbul nazvao je Trampa "siledžijom", prenose agencije.

Twitter/AndrewBrownAU
Tramp pokazuje srednji prst dok razgovara sa premijerom Australije Turnbulom

Ja uvek ljubazan, a on...

Tramp i Turnbul su razgovarali o sporazumu prema kojem SAD treba da prime oko 1250 azilanata iz Australije. Taj sporazum je potpisan još za vreme mandata Baraka Obame.

Iako je Turnbul u zvaničnom saopštenju o Trampovom razgovoru rekao da nije bilo neslaganja i novinarima rekao da neće iznositi detalje razgovora, najpre je rekao da nije bilo spuštanja slušalice, da bi kasnije izjavio da je "razgovor naglo prekinut".

- Bio sam iskren i ljubazan. Australijanci me dobro poznaju i znaju da se uvek zauzimam za Australiju - rekao je Turnbul.

Međutim, australijski mediji su preneli da je on bio ljut na Trampa. Izvori bliski Turnbulu rekli su da je on nazvao Trampa "siledžijom" i rekao da mu je on "uzvratio".

- On je siledžija, a siledžijama se mora odgovoriti na sličan način - rekao je on, kažu izvori za "Sky News Australia".

Izvori su rekli da je Tramp vikao, a da Turnbul nije samo sedeo i slušao, već je pokušao da mu uzvrati.

Razgovarajući u četvrtak sa novinarima, nakon što je Tramp objavio tvit u kojem je rekao da će izvršiti reviziju "glupavog sporazuma", Turnbul je rekao da je svestan da to nije sporazum kakav Tramp želi, ali da se nada da će on ispoštovati dogovor.

Američki mediji objavili su zapanjujuće detalje razgovora Trampa i premijera Australije Malkoma Turnbula, ali i novih poniženja kojima je američki predsednik podvrgnuo meksičkog kolegu Enrikea Penja Nijetu.

"Srednji prst Turnbulu"

U međuvremenu je fotografija iz Bele kuće napravljena u toku razgovora Turnbula i Trampa izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama. Kako su primetili mnogi korisnici Tvitera i Fejsbuka, čini se da na njoj Tramp pokazuje srednji prst.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2017. 12:33
Zasto bi sadasnja americka vlast izpostovala australisku sadasnju vlast, a svi dobrlo znamo da je sadasnja australiska vlast je doslo do promjene na samom vrhu, bas radi migranata. Predhodni australiski predsednik je vracao migrante u Papu NEW Gini na procesiranje, zato je doslo do smjene. Sadasnji predsednik i nije po volji u Australiji on je surovao sa Obamom u vezi migranata,to se radilo sa papirima u stvari je prikazivano da se kamp u Papu NEW Gini zatvori.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online