Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.01.2017.
02:00
globalcir.com A

Skandal u Nemačkoj: Ubistvo u Beloj kući rešilo bi Tramp katastrofu! (VIDEO)

Jedan nemački urednik i izdavač izazvao je pravi skandal kada je rekao da bi "ubistvo u Beloj kući" bio najlakši način za zaustavljanje Tramp-katastrofe, s obzirom da bi službeni opoziv putem Kongresa bio pretežak, piše RT.

Reuters
Tek što je stupio na dužnost, a već pričaju o tome kako bi mogao da ode: Donald Tramp

Naime, Jozef Jof, urednik i izdavač nemačkih levo orjentisanih novina "Die Zeit" rekao je to tokom  emisije "Presse club" na nemačkoj javnoj televiziji ARD u sredu. U toj su emisiji gledaoci su imali priliku da postavljaju pitanja preko telefona, a jedan je pitao da li je li moguće opozvati američkog predsednika Donalda Trampa i okončati nešto što je nazvao "Tramp-katastrofom".

Postoji li legalani i moguć način ili rupa u Ustavu koja bi vodila do njegovog odlaska, upitao je gledalac. Konstans Stelzenmiler, jedna od prisutnih u emisiji odgovorila je da su pravni koraci za takvu mogućnost komplikovani i dugi.

- Dve trećine Senata moralo bi da glasa za to da bi Tramp otišao s mesta predsednika   objasnila je Stelzenmiler, a Jof ju je tad prekinuo i rekao da bi ubistvo u Beloj kući rešilo taj problem.

Jof i njegove novine posebno su kritikovali Trampa, kao i većina nemačkih meinstrim medija nakon Trampovih kontroverznih primedbi o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njenoj imigranstkoj politici.

Uoči Trumpove inauguracije, Jofe je pisao i za britanski The Guardian s naslovom "Tramp je iskezio zube prema Merkelovoj. On će učiniti neizrecivu štetu Evropi".

Zakon koji brani uvrede stranih državnika

Breitbart, američka desničarska stranica s vestima, čiji je bivši šef Stiveen Banon sada Trampov glavni strateg, piše da ova primedba može da izazove istragu policije u Nemačkoj, na temelju nemačkog zakona koji zabranjuje uvrede čelnika stranih država.

Pod istom je istragom komičar Jan Bohmerman zbog uvrede turskog predsednika Erdogana u jednom komičnom TV šou prošle godine.

Ipak, nemački ministar pravosuđa Heiko Mas kaže da će taj zakon uskoro biti promenjen ili ukinut jer je suvišan i nepotreban.

Reakcije na društvenim mrežama

Jof nije prvi koji je spomenuo mogućnost atentata na Trampa. Uoči inauguracije, CNN je objavio program u kojem se nagađalo šta bi se dogodilo kad bi nekakva katastrofa pogodila sve okupljene na tom događaju. To je naišlo na žestoke kritike Trampovog tima i njegovih pristalica i još više pojačalo tenzije između američkih medija i predsjednikove administracije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2017. 07:43
posle pada klingonke hilary i babuna obmane ceo svet pokazuje svoje pravo"demo-n-kratsko" lice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online