Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 24.01.2017.
19:42
Vestionline, Tanjug A

"Merkelova i Šojble su krivi za krizu u EU"

Lider Socijaldemokratske partije (SPD) Nemačke Zigmar Gabrijel kritikovao je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel i nemačkog ministra finansija Volfganga Šojble ocenivši da su oni doprineli rastu populističkih partija, kao i krizi u Evropskoj uniji od 2008. godine.

Reuters
Tvrdi da je politika Merkelove doprinela dubokoj krizi u EU: Zigmar Gabrijel

Gabrijel, koji je i vicekancelar Nemačke, kao i ministar ekonomije, u saopštenju je potvrdio i da se neće kandidovati na izborima protiv Merkelove u septembru i upozorio SPD da ne formira ponovo veliku koaliciju desnice i levice, prenosi Rojters.

- Politika Angele Merkel i Volfganga Šojblea je bez sumnje doprinela dubokoj krizi u EU od 2008. godine, izolaciji dominantne nemačke vlade, kao i visokom stepenu nezaposlenosti van Nemačke kroz nemilosrdno insisistranje na merama štednje - naveo je on.

Gabrijel je dodao da je posledica toga jačanje anti-evropskih populističkih partija i slabljenje demokratije, kao i uništavanje klime za investicije.

On je kazao da socijaldemokrate, koje su u koaliciji sa Merkelinom Hrišćansko-demokratskom unijom Nemačke, nisu uspele da uvere Merkel da promeni politiku.

- Nastavak sadašnje politike ugrožava održivi rast. To je opasno za Nemačku - kazao je Gabrijel.

Prethodno je izvor iz SPD naveo da Gabrijel planira da na mesto predsednika te partije postavi bivšeg predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca, koji će biti protivkandidat na predstojećim izborima sadašnjoj kancelarki Angeli Merkel, a da Gabrijel planira da bude na funkciji ministra spoljnih poslova.

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2017. 21:16
Covek veoma intiligentan i savestan sve mu je ravno sta ce ko o njemu reci i nema dlaku na jeziku .Steta je velika da nisu slusali njegove savete vec prihvatili zdravo za gotovo i nemoj te da mislite da u Nemackoj cvetaju ruze vremena su se promenila.
Subota 28.01.2017. 21:17
Ovi iz SDP-a, ako su pametni, narednu vladu ce napraviti sa Levic-om i Zelenom strankom. Uopste mi nije bilo jasno sto su i posle izbora 2013 godine pravili vladu sa Merkelovom kada su sa gore pomenute dve stranke imali dovoljno da naprave vecinu i Merkelovu posalju u istoriju.
Subota 28.01.2017. 21:17
U Nemackoj trenutno ne postoji kandidat koji bi mogao da parira Angeli Merkel ..a Sigmar Gabriel to vrlo dobro zna .. zato je i podneo ostavku na mesto predsednika SPD..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online