Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 15.07.2016.
14:44
Vestionline A

Lekcija iz Nice: Aktivirati špijune i pratiti "prave ljude"

Masakr koji se dogodio u Nici još jednom potvrđuje da sistemi nadzora ne mogu da zaštite nedužne žrtve od "usamljenih vukova", izjavila je za "Raša tudej" Eni Mačon, bivša službenica britanske obaveštajne službe MI5, koja ističe da elektronski sistemi ne mogu da zamene tradicionalne oblike prikupljanja informacija, kao što su direktni ljudski izvori.

Tanjug
Obaveštajci na terenu - deo borbe protiv terorista

- Na zapadu imamo endemsku obaveštajnu državu, o tome nema sumnje posle Snoudenovih podataka, ali iz situacije u situaciju imamo priliku da vidimo "usamljene vukove" koji napadaju oružjem koje nije "poslednji tehnološki krik". Oni koriste noževe ili kamione, bilo šta... Većina tih ljudi koji se odlučuju za napade su poznati obaveštajnim agencijama - kaže Mačon. 

Prema njenim rečima, lekcija iz tragedije u Nici je to da agencije poput NSA i GCHQ, dve glavne anglosaksonske špijunske agencije, mogu da dođu do svih ovih informacija, ali ne obraćaju pažnju na "prave ljude". 

Napad na redakciju magazina "Šarli ebdo" je izazvao reakciju francuskih vlasti koje su uvele kontroverzni zakon, a kojim su data veća ovlašćenja policiji i obaveštajnim agencijama. Ipak, to nije dalo rezultat, videlo se u Parizu u novembru 2015. godine, a i sada u Nici. 

- Postoji ogroman broj informacija koje kruže, izazov je da treba analizirati sve to kako bi se dobili upotrebljivi podaci. To znači da treba imati dobre izvore - ljudske izvore. Evropa ima problem, države često ne dele obaveštajne informacije, to je problem i u SAD, ali što se tiče Evrope... -  rekao je bivši zvaničnik Pentagona Majkl Maluf.

POVEZANE VESTI

Subota 16.07.2016. 18:13
Ја ћу се вјечно сјећати 78 дана бездушног бомбардовања моје земље и уб-ијања невиних грађана и мале дјеце од стране истих ових Француза! Не могу им заборавити МИЛИЦУ РАКИЋ.....САЊУ МИЛЕНКОВИЋ....ЈУЛИЈУ БРУДАР.....и многе друге....и никада им то нећу опростити !!! Памтим исто тако да је споменик захвалности Француској у марту 1999. након почетка НАТО бомбардовања, прекривен је црним платном на који је писало: " Нека је вечна слава Француској које више нема"......
Petak 15.07.2016. 15:07
Koliko vama Francuzima treba "lekcija" da se osposobite da branite svoju zemlju??? gdje vam se djedoše "NATO strukture" i gdje odlaze ogromne pare koje plaćate Britancima i Amerikancima da vas brane? "Investitori" u novi svjetski poredak (GLOBALISTI) vam dovedoše milione terorista u EU da vas mlate i disciplinuju kako biste se dobrovoljno pokorili i prihvatili ropstvo pod USA, Britanijom i NATO paktom koji su udarne pesnice "Investitora" kojima ste svi dužni.
Subota 16.07.2016. 18:18
НИ ОВО ИМ НЕ МОГУ ЗАБОРАВИТИ......." Irena Dinić porađala se za vreme bombardovanja. Posečena je po licu. Izneli su nju i ćerku Jelenu, kroz krš. Potpuno su razoreni objekti u kojima su bile smeštene polikliničke i bolničke prostorije za lečenje dece od plućnih bolesti, za ginekologiju i akušerstvo, neurologiju, urologiju i hemodijalizu, gerijatriju i otorinolaringologiju. Saopšteno je i da su u većini ostalih objekata i prostorija tog centra i drugih zdravstvenih objekata u njegovom susedstvu nastala znatna oštećenja. U parkiću pored bolnice, dok su radnici gradskog zelenila potkresivali obogaljene lipe, pogled našeg reportera zaustavlja se na sedištu ljuljaške presečene gelerom" ........ht_tp://w_ww.vreme.com/arhiva_html/vb12/images/03-1.gif
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online